Nu Skin

Afla ce piesa de teatru iti recomandam pentru acest weekend

DivaHair
Teatrul Evreiesc de Stat 
prezinta in premiera pe tara

DUSMANCELE 
O POVESTE DE IUBIRE
dupa Isaac Bashevis Singer

Cu:
Mihai Calin, Nadiana Salagean, Luana Stoica, Alexandra Fasola, Andrei Finti, Mircea Drimbareanu, Leonie Waldman Eliad
Scenografia Lia Dogaru 
Regia si ilustratia muzicala Claudiu Goga
 
  

Teatrul Evreiesc de Stat din Bucuresti si-a propus inca mai demult sa realizeze o serie de spectacole dupa cele mai semnificative opere ale marelui scriitor de limba idis Isaac Bashevis Singer (1904-1991), nascut in Polonia si emigrat in Statele Unite ale Americii, laureat al Premiul Nobel pentru literatura in 1978.

Despre romanul sau Dusmance - o poveste de iubire (1972), dupa care s-a facut dramatizarea pe care spectatorii au prilejul s-o vada la TES, autorul insusi scria urmatoarele:

„Am trait multi ani la New York printre cei care au trecut prin supliciul Holocaustului... Acest roman nu este insa nicidecum povestea unui refugiat tipic... Ca in majoritatea scrierilor mele de fictiune, cartea de fata prezinta un caz exceptional, cu eroi aparte si cu o impletire neobisnuita a intamplarilor. Personajele nu sunt doar victime ale nazistilor, ci si victime ale firii si ale destinului lor. Si daca ele se incadreaza in tabloul general, aceasta se explica prin aceea ca exceptia intareste regula. De fapt, in literatura exceptia este regula."

Spectacolul prezinta povestea lui Herman Broder, un evreu polonez. El a supravietuit Holocaustului fiind salvat de Yadviga, fata in casa, care l-a ascuns trei ani in hambar. Ajuns in America se casatoreste cu ea din recunostinta, dar are si o amanta in Bronx, pe Masa - o alta supravietuitoare a lagarelor de exterminare -, care vrea sa se casatoreasca cu el. Situatia se complica definitiv atunci cand Herman afla ca prima lui sotie, Tamara, cea impuscata de fascisti si pe care o crezuse moarta, traieste si ea. Asadar un barbat intre trei femei, legat cu fire puternice de toate trei si incapabil sa traga o linie de despartire. Aproape o farsa, daca n-ar fi traumele trecutului...

Premiera oficiala are loc sambata 20 octombrie 2012, ora 19.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!