Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Am decis să elimin din viața mea toate persoanele care nu au timp pentru mine. Și este atât de bine!

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Ești o persoană care prețuiește cu adevărat relațiile de prietenie, care este mereu prezentă atunci când cineva drag are nevoie de ea?

Dacă ai trăit mereu după principiul că prietenia este un dar, cu siguranță te-ai simțit măcar o dată dezamăgită că persoanele în care ai investit timp și sentimente nu ți-au răspuns cu aceeași monedă.

Din păcate, nu primim întotdeauna același tip de tratament de la oamenii din jurul nostru precum cel pe care noi îl acordăm. Unele persoane au aceleași valori ca și noi și cu ele putem dezvolta o prietenie trainică și profundă.

Dar alți oameni nu au capacitatea de a răspunde în aceeași manieră darurilor pe care le primesc de la noi. Fie cer tot timpul numai pentru ei, dar nu sunt capabili să dea nimic la schimb, fie sunt rezervați și nu se deschid niciodată în relație, oricât de mult le-am demonstra sentimentele noastre.

prietena falsa

Nu pierde timp prețios cu persoane care nu îl merită

Dacă trăiești după crezul „Tratează-i pe alții așa cum ți-ai dori să fii, la rândul tău, tratat”, te vei simți profund nedreptățită și dezamăgită când cei pe care îi considerai prieteni nu par să împărtășească deloc opinia ta. Tu ești mereu acolo când au nevoie de tine, dar, în schimb, ori de câte ori le ceri ajutorul sau îi inviți să petreceți timp împreună, te refuză sau găsesc pretexte să se sustragă.

Este vreme să înțelegi că tu dai efectiv părți din ființa ta, din ceea ce este luminos în tine, unor oameni care nu merită aceste daruri.

Principiul după care ai trăit este minunat, dar adesea nu se potrivește cu realitatea. Nu toți oamenii au sensibilitatea și interesul de a înțelege acest crez. Unii dintre ei se află în viața ta doar pentru a obține niște avantaje. Se arată doar atunci când au nevoie de ceva de la tine.

Experimentul retragerii și adevărul trist

Poți face un mic experiment: retrage-te pentru o perioadă din relație. Nu mai suna persoanele respective. Nu le mai da mesaje. Nu le mai invita la întâlniri.

Realitatea brutală te va șoca. S-ar putea să te simți cu inima frântă, dar, în același timp, vei deveni conștientă de tipul de oameni care te înconjoară. Vei înțelege că ai udat ani în șir niște plante moarte, care nu ți-au oferit niciodată rodul lor.

Prietenia ar trebui să fie o întâlnire reală de suflet între două persoane, un loc comun în care fiecare aduce darurile sale. Nu te poți aștepta să primești ceva, dacă nu dai nimic la schimb. Dacă chiar îți pasă de cineva, vei fi acolo pentru el, indiferent cât de ocupat ești. Nu există scuze atunci când ții la o persoană. Ești prezent în viața sa, cu toate costurile, oricâte eforturi ai face. Dacă nu poți face acest lucru, înseamnă că nu este o prietenie adevărată.

Taie legăturile cu cei care te dezamăgesc

Decât să continui să suferi și să înduri frustrarea, este vremea să iei o măsură radicală: întrerupe relația cu acele persoane care nu aduc nimic autentic în viața ta. S-ar putea să constați că multe prietenii pe care le-ai avut au fost doar aparente. Atunci când vei accepta acest adevăr, te vei simți eliberată. 

Încetează să-ți mai dăruiești inima și sufletul unor persoane care nici măcar nu apreciază gestul tău. Meriți să fii înconjurată de oameni care țin cu adevărat la tine, care te respectă și îți oferă timpul și sentimentele lor.

prietena indisponibila

Nu te mai lupta să salvezi relații care au murit de mult. Nu mai îți sacrifica timpul pentru cei care nu-ți acordă o clipă din timpul lor și se gândesc la tine doar atunci când au nevoie de ajutorul tău. Nu mai pretinde că totul este bine în relație, atunci când nu este. Nu mai lăsa oamenii să abuzeze de bunătatea ta.

Eliberează-te de toate acele persoane care te-au rănit, te-au neglijat, te-au abandonat și au pretins că îți sunt prietene doar atunci când aveau nevoie de tine. Mai bine păstrezi un singur prieten loial, care te iubește cu adevărat, decât să risipești momente prețioase ale vieții tale cu oameni care nu te merită.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  top 5 divahair.ro - timp liber

  • vizionate
  • votate
  • discutate
  1. Se spală sau nu în primele opt zile de după Bobotează? Care este declarația oficială a Bisericii Ortodoxe Române (9804 vizite)
  2. Cum se bea corect agheasma mare, sfințită în ziua de Bobotează (1453 vizite)
  3. Semnificația numerologică a 12/12 în viață și dragoste (1196 vizite)
  4. Tradiții și obiceiuri pentru Ajunul Bobotezei. Ce trebuie și ce NU trebuie să faci în această zi sfântă (971 vizite)
  5. Cum să alegi cadourile ideale pentru sărbători (961 vizite)
  1. De ce este bine să te rogi la miezul nopții: binecuvântările nemăsurate care izvorăsc din această practică (nota 5)
  2. Tradiții și obiceiuri pentru Ajunul Bobotezei. Ce trebuie și ce NU trebuie să faci în această zi sfântă (nota 5)
  3. Cum se bea corect agheasma mare, sfințită în ziua de Bobotează (nota 4.8)
  4. Se spală sau nu în primele opt zile de după Bobotează? Care este declarația oficială a Bisericii Ortodoxe Române (nota 4.3)
  5. Ce Sfântă muceniță sărbătorim pe 7 decembrie și cum să te rogi ei ca să te vindeci de boli grave (nota 4.3)
  1. Cat de repede citesti in functie de ce carti alegi? Stiluri de lectura (0 comentarii)
  2. Sigur ai făcut și tu asta cel puțin o dată! Greșeala pe care cei mai mulți turiști o fac în camerele de hotel (0 comentarii)
  3. Lidia Fecioru ne învață cum să scăpăm de energiile negative cu ajutorul unui ou (0 comentarii)
  4. Cifra destinului în numerologie: semnificație și interpretare (0 comentarii)
  5. De ce aghiasma nu se strică niciodată: ce spun oamenii de știință despre apa sfințită (0 comentarii)