Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Anul Nou tibetan – predicții pentru 2017

Marţi, 07.03.2017

Deși majoritatea popoarelor acestei planete sărbătoresc Anul Nou pe 1 ianuarie, există un regat ascuns în inima Tibetului, numit Shambhala, care sărbătorește începutul noului an abia pe 27 februarie. Celebrarea acestui eveniment durează mai multe zile, până în luna martie. Acest An Nou lunar tibetan este Anul Păsării de Foc, un an în care viața noastră va lua o turnură interesantă, potrivit astrologiei tibetane.

Anul Nou tibetan se calculează în funcție de calendarul tibetan, cu ajutorul noțiunilor vechi de astrologie, și se schimbă anual pentru a coincide cu ciclul eclipsei lunare.

Care sunt predicțiile tibetane pentru 2017

pasarea phoenix

În tradiția tibetană, Pasărea de Foc (sau Pasărea Raiului) reprezintă Venus și Jupiter, cu calitățile aferente acestor planete: inteligență, precizie, organizare, încredere de sine, idealism și perfecțiune. Fiecare început de an este o oportunitate de a reflecta asupra evenimentelor ce vor urma în decursul anului și de a fi mai înțelepți.

Tibetanii combină cele cinci elemente (lemn, foc, pământ, metal și apă) cu cele douăsprezece animale (șoarece, tigru, iepure, dragon, șarpe, cal, oaie, maimuță, pasăre, câine, porc și bou) pentru a crea un ciclu de 60 de ani. Ei consideră că influența Noului An lunar poate să ne modifice conștiința. Societatea tibetană are o istorie lungă de misticism și a fost mereu interesată să înțeleagă modul în care ne afectează modificările astrologice.

Nimic nu poate fi mai reprezentativ unui nou început precum Pasărea de Foc, care se aseamănă din punct de vedere simbolistic cu Pasărea Phoenix. Aceasta este simbolul renașterii, o pasăre ce reînvie din propria cenușă, pentru a se ridica mai puternică ca niciodată. Această pasăre mai apare și în cultura Egiptului Antic, a Indiei, a Iranului și a Angliei.

Pasărea de Foc este simbolul schimbării, o esență ce este capabilă să ardă ghinionul și necazurile. De asemenea, aceasta mai este legată și de funcția primară de a arde metalele și de a le transforma. Așadar, simbolul renașterii mai este și simbolul purificării prin foc. Vom avea parte de un an plin de provocări, în care doar prin forțe proprii vom reuși să trecem peste tot, mai puternici ca niciodată.

Anul tibetan al Păsării de Foc va fi un an incitant. Fiind un simbol al deșteptării, putem vedea deja semne de schimbare peste tot în jurul nostru. În acest an avem oportunitatea de a ne detașa de tot ce nu ne este de folos și de a înlocui aceste gânduri și cuvinte inutile cu acțiuni benefice și cu o atitudine pozitivă.

traditii tibetane

Iată câteva sfaturi ale tradiției tibetane budiste

1. Nu există nicio cale de a înșela moartea. Nimeni nu a reușit să facă acest lucru, nici măcar Iisus, Buddha etc. La populația curentă a lumii, de peste 7 miliarde de oameni, aproape niciunul dintre noi nu va mai fi în viață peste 100 de ani.

2. Viață are o limită definită, inflexibilă, și fiecare moment ne aduce mai aproape de finalul acesteia. Începem să murim din momentul în care ne naștem.

3. Moartea vine când ne așteptăm mai puțin. Ceea ce ne separă de viața de apoi este o răsuflare.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!