Aproape jumătate din copiii români se luptă zi de zi cu sărăcia. Susține-i alături de Zahăr Mărgăritar și Organizația Umanitară CONCORDIA!

Aproape jumătate din copiii români se luptă zi de zi cu sărăcia. Susține-i alături de Zahăr Mărgăritar și Organizația Umanitară CONCORDIA!

Redactor Divahair.ro

Pentru unii, copilăria s-a încheiat prea devreme. Viața lor nu înseamnă joacă și amintiri frumoase cu prietenii și familia, iar în ochii lor se citește frica și nevoia de ajutor. Prin această situație trec mai mult de 36% din copiii din România, care se luptă în fiecare zi cu sărăcia și foamea. Fără resursele necesare, aceștia se îndreaptă ușor spre abandon școlar și excluziune socială.

Conștientizând că sărăcia în copilărie poate avea urmări grave asupra vieții de adult, Zahăr Mărgăritar susține și în acest an acțiunile Organizației Umanitare CONCORDIA. Prin campania „Faci gem și faci bine”, fiecare pachet de Zahăr Mărgăritar poate schimba o viață. Prepari simplu și ușor toate tipurile de sirop, folosind Zahăr pentru Sirop de plante sau cele mai delicioase gemuri cu Zahăr Mărgăritar gelifiant și vezi cum copilăria celor dezavantajați se îndulcește. Transformă sezonul gemurilor în sezonul faptelor bune cu fiecare pachet cumpărat!

Bannerul cu sloganul campaniei „Faci gem și faci bine”.

CONCORDIA, peste 30 de ani de compasiune

La început, organizația se baza pe dorința de a ajuta copiii care nu au putut crește alături de părinții lor și pe cei care trăiesc în sărăcie sau excluziune socială. În timp, Organizația Umanitară CONCORDIA a adaptat proiectele în funcție de nevoia și gradul de independență a beneficiarilor, iar Zahăr Mărgăritar le-a fost alături în această lungă călătorie. Astăzi, aceștia sprijină, pe lângă copii, și tinerii sau familiile defavorizate. Vezi aici misiunea Organizației Umanitare CONCORDIA.

În prezent, CONCORDIA oferă case de tip familial, centre de zi pentru copii și familii, o școală primară, locuri de muncă în cadrul întreprinderilor sale de economie socială, consiliere pentru întreaga familie și apartamente sociale pentru o viață independentă. Mai mult, tinerii pot beneficia de o școală de meserii și job coaching, care să îi ghideze în viitorul lor de adulți. La Casa Caroline, proiect susținut de Zahăr Mărgăritar, 8 dintre copiii sprijiniți de CONCORDIA locuiesc aici, primesc zilnic hrană, cazare, asistență medicală și îngrijire permanentă, pentru o viață cât mai bună. Sprijinirea copiilor defavorizați de la vârste fragede are impact pozitiv pe termen lung și poate naște povești de succes ale unor adulți independenți.

Copii la joacă, fotografiați de cei de la asociația CONCORDIA

Povești din CONCORDIA: Ema – studenta care vrea să devină asistent social

Ema a ajuns în CONCORDIA la doar 9 ani, pe când era o fetiță singură, care trăia pe stradă. Deși la început a avut multe temeri și întrebări care nu o lăsau să se bucure de noua viață, s-a atașat repede de oamenii de aici, iar CONCORDIA a devenit casa ei. Ema povestește că experiența de la CONCORDIA i-a oferit șansa la liberă exprimare și i-a dat mai multă încredere în forțele proprii.

Astăzi este studentă la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din București și se pregătește să devină asistent social. Vrea să ajute alți copii care, din diverse motive, nu pot crește alături de părinți. Din propria experiență, tânăra cunoaște provocările copiilor și tinerilor care cresc în sistemul de protecție specială.

Sloganul campaniei „Faci gem și faci bine”.

Sprijinirea celor aflați în dificultate ar trebui să fie responsabilitatea fiecăruia dintre noi, iar cu fiecare donație, putem împlini un vis. Pune vara la borcan și contribuie la o viață normală pentru copiii din România. Cumpără Zahăr Mărgăritar gelifiant și donează aici pentru a susține misiunea „Faci gem și faci bine”.

Surse foto: Organizația Umanitară CONCORDIA

Articolul urmator
Adevărat sau fals - există păcate care se transmit din generație în generație? Ce spune Biblia
Adevărat sau fals - există păcate care se transmit din generație în generație? Ce spune Biblia
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?
Incepe quiz
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.