Nu Skin

Art Safari Bucharest 2015 isi deschide astazi portile

DivaHair

Art Safari Bucharest 2015 isi deschide astazi portile pentru toti iubitorii de arta! Avanpremiera evenimentului i-a reunit pe toti prietenii Art Safari: Andreea Esca, Amalia Enache, Sonia Argint-Ionescu, Radu Valcan, Vladimir Draghia, Diana Dumitrescu, Serban Copot, Roxana Voloseniuc, Laura Lazar, Adina Buzatu, Carmen Secareanu, Cristina Stanciulescu, Ovidiu Buta, Adriana Chiper. Acestia s-au bucurat de un tur al intregului targ, dar si de muzica baietilor de la The Speakers si a DJ-ului Calin.

 Ovidiu Buta

 Adina Buzatu

 Andreea Esca

 Vladimir Draghia si Diana Dumitrescu

Targul de arta Art Safari Bucharest reuneste atat opere de arta contemporana, cat si arta modern romaneasca din muzee importante din tara, care vor prezenta o selectie inedita de arta moderna, avangarda si realism socialist. In plus, vizitatorii targului se pot bucura de Art Safari Dialogues, o serie de activitati dedicate tuturor iubitorilor de arta.

Vizitatorii se pot bucura de Art Safari Dialogues Talk Non Stop, o serie de prezentari de artisti contemporani (sambata, 16 mai/ Noaptea Muzeelor: 19:00 - 04:00). De asemenea, editia 2015 a targului de arta debuteaza The Space. Curated by Art Safari, un program special dedicat artei experimentale si performance-ului contemporan, in cadrul caruia au fost invitati tineri artisti (sub 25 de ani). Spatiul F6 de la etajul 4 va gazdui o serie de lucrari intermedia si performance-uri, oferind o efervescenta creativa in parcursul publicului prin Cladirea Ciclop. In efortul de promovare si incurajarea artistilor tineri, Art Safari isi propune sa continue si sa dezvolte acest program special in cadrul editiilor viitoare. Artistii sunt: Adina Mocanu, Alexandra Sand, Anca Stirbacu, Andrei Mateescu, Beniamin Popescu, Complexul saloanelor, Cristi Gheorghe, Diana Miron, Gabriela Mateescu, Marina Oprea, Marius Jurca, Lia Bira, Livia Mateias, Roberta Curca, Sabin Garea, Tristan Alexandru, Vlad Anghel.

Astazi, in prima zi a targului, ora 17.30 este dedicata lansarii catalogului Arte in Bucuresti, ed. V. Tot miercuri, vizitatorii sunt invitati la un workshop special, Paste Up cu Pisica Patrata (ora 19), dar si la un joc simpatic, De-a v-ati ascunselea Nefiresc@Art Safari- Ciclop (19-21).

Parintii si copiii se pot bucura joi, 14 mai, de un atelier pentru copii si de un tur ghidat pentru parinti, alaturi de Doina Anghel - Studio Creativ, Bucuresti, RO (16:30). Finalul serii ne va gasi discutand despre muzeele regionale si cele nationale, incepand cu ora 19.

Vineri se va pune in discutie o problema stringenta: Arta locala vs. nationala (ora 19:30), moderator Irina Cios, iar sambata o alta tema inedita va fi analizata: Underground in artele vizuale inainte de 89 (ora 17:00), moderator Calin Dan, cu participarea artistilor Ion Grigorescu, Christian Paraschiv, Iosif Kiraly si Teodor Graur.

Tot sambata, vizitatorii targului Art Safari Bucharest se pot bucura de prezentarile artistilor: Sorina Vazelina [Bucuresti, RO], Saddo [Brasov, RO], IRLO, Obie Platon&Kero[Bucuresti, RO] despre graffiti Sfantul Gheorghe, Roman Tolici [Bucuresti, RO], Emanuel Borcescu [Bucuresti, RO] si Stefan Ungureanu [Bucuresti, RO].

Duminica, ultima zi a targului, va avea loc un important dialog asupra rolului, locului si directiilor picturii pe scena contemporana, Pictura a murit. Traiasca pictura! (ora 15:00), moderator Valentina Iancu, dar si asupra secretelor pietei profesioniste de arta (17:00), moderator Mihaela Dedeoglu.

Art Safari Bucharest 2015 isi invita vizitatorii sa se bucure, de-a lungul celor cinci zile, de ateliere speciale si de evenimente dedicate, sa participe la conferintele si prezentarile de artisti, pentru a se apropia mai mult de fenomenul atat de dynamic si de divers al artei contemporane.

Despre Art Safari Bucharest 2015

Art Safari Bucharest este un eveniment annual destinat deopotriva artei romanesti si regionale, cu accent pe evolutiile sale contemporane, la care sunt invitate sa expuna galeriile de arta contemporana romanesti si internationale, dar si muzee de arta din Romania. Art Safari 2015 doreste sa aseze Bucurestiul pe harta marilor targuri europene de arta contemporana.

„Art Safari isi propune sa participle activ la eforturile comunitatii artistice de promovare a artei contemporane romanesti si a culturii urbane bucurestene." - Ioana Ciocan & Silvia Rogozea, Directori Art Safari Bucharest 2015.

Pentru mai multe informatii, viziteaza si tu: www.artsafari.ro.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!