Arta de a oferi daruri: cum să alegi cadoul perfect

Arta de a oferi daruri: cum să alegi cadoul perfect

Andreea Constantin

Dacă vrei să îi spui cuiva că este valoros pentru tine, nu există o modalitate mai bună de a exprima acest lucru decât să îi cumperi un cadou.

Deși mulți oameni sunt conștienți de această idee, adevărata problemă apare atunci când vine vorba de a decide ce să oferi drept cadou. Înțelegem că nu este o sarcină ușoară. Mai ales dacă sunteți în căutarea unui cadou pentru ziua de naștere sau pentru un eveniment oarecare și nu cunoașteți prea bine persoana respectivă, s-ar putea să vă crească și mai mult problemele.

Acest articol te va ajuta să vezi cum poți alege cadoul perfect și să stăpânești arta de a oferi cadouri.

Cum să cumperi un cadou?

Nimeni nu este perfect, dar ceea ce este frumos la cadouri nu este ceea ce se dăruiește, ci gândurile și grija pe care o pui în persoana respectivă.

Uneori, cumpărarea de cadouri nu înseamnă să cumperi un gadget scump sau un aparat sofisticat pentru persoana respectivă. Dacă cunoașteți bine persoana și aveți amintiri cu ea, alegeți un cadou care să îi aducă aminte de acea amintire.

Cu toate acestea, oferirea de cadouri devine mai frumoasă odată cu criteriile stabilite. Iată care sunt criteriile pentru a alege un cadou ideal:

Când poți cheltui mai mult?

Atunci când alegi un cadou, vei întâlni situații în care depășirea bugetului stabilit are sens.

Cu toate acestea, dacă alegi seturi cadou pentru cineva de care ești sigur că te va răsplăti, vei dori să te gândești dacă acesta va putea să egaleze valoarea cadoului tău sau dacă va cheltui aceeași sumă de bani pentru a-ți cumpăra un cadou.

Dar, în funcție de relația pe care o ai cu persoana respectivă, cheltuirea în exces are sens. Dacă depășirea ușoară a bugetului înseamnă să obții un cadou mai bun pentru ei.

Scăderea cheltuielilor

Poți lua în considerare să cheltui mai puțin dacă alegi seturi cadou pentru cineva pe care nu îl cunoști prea bine sau dacă îi oferi un cadou doar pentru formalitate. Cu toate acestea, trebuie să fii atent atunci când cheltui mai puțin. Vei dori să te asiguri că valoarea cadoului tău rămâne rezonabilă pentru această ocazie.

Dacă vrei să cheltui mai puțin, trebuie să cauți articole la preț redus sau oferte. Ofertele sunt o opțiune excelentă atunci când alegi seturi cadou cu un buget restrâns. Cu toate acestea, trebuie să știi cum să identifici o ofertă în primul rând.

Cunoaște-ți bugetul

Stabilirea bugetului este foarte importantă atunci când cauți un cadou. Iar primul criteriu care intră în stabilirea bugetului este evaluarea relației pe care o ai cu persoana respectivă. De exemplu, stabilirea unei limite de 100 RON este cea mai bună soluție dacă vrei un cadou pentru evenimente precum o petrecere pentru copii.

Cu toate acestea, va trebui să pui deoparte cel puțin 300 RON dacă ești în căutarea unui cadou de absolvire sau de nuntă. Un buget mai mare are sens, deoarece aceste ocazii sunt formale și toată lumea va aduce un cadou valoros.

Deși nu spunem că trebuie să respectați aceste restricții bugetare, trebuie să vă stabiliți unele proprii.

Cum să cumperi un cadou pentru cineva care are totul

Cumpărarea unui cadou pentru cineva care are totul este foarte dificilă. Nu poți să vezi ce le lipsește în stilul lor de viață sau să găsești ceva ce lipsește și pe care îl poți îndeplini cu cadoul tău.

Găsirea unui cadou pentru cineva care are totul nu înseamnă să alegi un cadou scump.

Gândește-te din această perspectivă: Dacă ai bani, nu veu avea nevoie ca oamenii să-ți dea mai mulți bani. Să spargi banca pentru a cumpăra seturi cadou scumpe nu este o alegere bună, deoarece cadourile scumpe nu au, de obicei, valoare emoțională.

În acest caz, ia în considerare un cadou elegant în locul unuia scump. În funcție de relația pe care o ai cu persoana respectivă, poți lua în considerare posibilitatea de a-i oferi cadou ceva ce vă este drag.

De exemplu, ia în considerare posibilitatea de a-i dărui o rețetă de familie de lungă durată sau un inel care se regăsește în arborele genealogic al familiei voastre de generații. Ceva cu o astfel de valoare sentimentală este aproape imposibil de bătut cu ceva scump.

Articolul urmator
De ce rugăciunile tale fierbinți nu au fost ascultate până acum și cum să schimbi asta
De ce rugăciunile tale fierbinți nu au fost ascultate până acum și cum să schimbi asta
Stapanesti cu adevarat arta de a flirta?
Incepe quiz
Stapanesti cu adevarat arta de a flirta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.