Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Atac cibernetic major pe cea mai populară rețea de socializare!

Ana Munteanu

Sute de oameni din întreaga lume s-au plâns că au fost victimele unui atac cibernetic. Victimele atacului au spus, prin intermediul Twitter-ului, că le-au fost sparte conturile de Instagram. Mai exact, utilizatorii acestei platforme au fost scoși automat din conturile lor, iar adresele de e-mail și parolele asociate lor au fost schimbate. Teoria cel mai des întânită: rușii au fost cei care le-au spart conturile.

Utilizatoarea Twitter Ale Scarpa a fost printre primii care a semnalat problema: “Un rus mi-a spart contul de Instagram. Nu pot să mă conectez deloc. Am încercat să le dau un e-mail celor de la Instagram dar nu am reușit”.

Când cei de la Instagram i-au răspuns la e-mail, într-un final, l-au informat că parola și adresa de e-mail i-au fost schimbate într-un cont mail.ru, din Rusia. În ultimele zile, reclamațiile de atacuri cibernetice pe diferite platforme sociale au crescut alaramant.

În prima parte a lunii august, utilizatorii de Twitter au reclamat de circa 798 de ori faptul că au avut contul de Instagram spart, în vreme ce în luna iulie a acestui an numărul reclamațiilor a fost de numai 40.

O altă utilizatoare de Instagram, Krista – cu peste 4500 de următori – a fost deconectată de pe contul ei sâmbătă seara. Când a încercat să se reconecteze, a observat că i se întâmplase același lucru ca lui Ale Scarpa – adresa de e-mail asociată Instagramului fusese schimbată într-un domeniu .ru.

Valuri de plângeri au curs zilele acestea, din diferite colțuri ale lumii, raportând fix aceeași pățanie a celor doi de mai sus sau schimbări minore – precum poza de profil schimbată, descrierea, poze șterse etc. Au fost atacate atât conturi care aveau factor dublu de autentificare, cât și unică autentificare. Cu toate astea, nu se știe până acum cum au reușit hackerii să acceseze acele conturi.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (12)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!