Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Bărbații cu care umblu eu sunt găsiți în bodegă sau la meci, dragile mele doamne

Otilia Geavlete

Ivanna Rocks se prezintă ca blogger, model și DJ, dar se remarcă prin limbajul plastic, foarte colorat și provocator, și prin analiza ei incisivă la adresa unor realități sociale. Articolul postat pe blogul Ivannei, „Femei de plastic, bărbați de carton”, este o radiografie pertinentă a conceptelor de masculin și feminin în secolul XXI. Textul este considerat incendiar și, fără îndoială, va pune pe gânduri unele persoane.

Bărbații adevărați sunt găsiți în bodegă sau la meci

barbati la club

„Observ de ceva timp cum ultimul trend în materie de aruncat cu noroi din tastatură se răsfrânge asupra bărbaților new-school, cu deja celebrele glezne neacoperite de textilă și barba epilată definitiv cu laserul… Bărbații ăștia au devenit peste noapte sursa tuturor problemelor mondiale, de la accidente rutiere, că nu mai are cine schimba roata de la Dacie, până la scăderea natalității, că cine dracului și-ar trage-o cu unul care nu e-n stare să țină cricul în mână? Mai știi ce altceva nu știe să țină în mână? Păi chiar așa, ne punem degeaba pe drumuri?

Ce nu înțeleg eu, în schimb, este unde găsiți aceste exemplare și, în cazul în care stați să le vânați la coada de la pensat inghinal cu anestezie locală, de ce vă mai plângeți.

Apăi ăia cu care umblu eu și pe care-i știu, fie din postura de iubiți, fie din aia de just friends, sunt găsiți în bodegă sau la meci, dragile mele doamne. Acolo, la vânătoare de urși cu mâinile goale sau la poligonul de trageri cu Kalashnikovul, se află masculii ăia feroce care vă înșfacă de ceafă și vă dau cu capul de toți pereții, până când fumează și vecinii țigara de după. Nu la cursurile de țopăit în colanți pe ghetuțe Kangoo sau la shopping de poșete.

Pentru mine, indivizii despre care vorbiți și pe care îi blamați cu atâta tragism că nu sunt în stare să vă care cumpărăturile și să vă curețe pânzele de păianjen de la intrarea în peșteră sunt ca un fel de ornitorinci: știu că există, am văzut, dar n-am pus mâna. Îi mai zăresc ocazional pe stradă, de la distanță, dar în loc să mă iau după mirosul lor de patchouli și să intru după ei în ceainărie, fac stânga și mă duc în partea aia în care oamenii înjură că a dat Dinamo gol.”

Cu aceste rânduri își începe Ivanna analiza asupra bărbaților din ziua de azi. Dar ochiul ei scrutător se arată la fel de nemilos și față de femei.

Bărbații adevărați vor femei adevărate

„Adică ne-am hotărât că nu vrem nici cocalari pensați și trași de fiare degeaba, nici de-ăia cu coculeț în creștet și care se ascund în spatele nostru când latră câinele pe stradă, da? Vrem bărbați adevărați. Îmi pare rău să fiu eu cea care aduce veștile proaste, dar principalul defect al acestora e că și ei vor tot femei adevărate. Adică pe unele care să aibă și alte preocupări în afară de genuțe și unghiuțe, care să nu pună botic când nu sunt scoase în oraș unde vor ele și care să nu-și încrunte sprâncenuțele tatuătuțe când li se sugerează fin să mai pună și osul la treabă dacă vor lucruri, nu doar să stea cu mâna-ntinsă spre portofelul altuia sau spre feed-ul de pe Instagram. Și nu, distribuitul de produse Avon nu intră la categoria pus osul la treabă. Regret.”

femei la masa

Dar vai, Ivanna, te contrazici singură, că dacă e bărbat cu adevărat, e în stare să aducă și bani acasă, n-are nevoie să muncesc și eu.

Dragilor, stați jos. Nu e vorba de bani aici. E vorba de principiu și de respect. Un om vertical, stăpân pe el, n-o să poată respecta niciodată un parazit, chiar dacă parazitul e frumos aranjat și dă din gene mai ceva ca Bambi. Iarăși regret, dar ăsta e crudul adevăr. Punct.”

Femei-caricatură și simulacre de bărbați

În același ton provocator și plin de imagini sugestive, Ivanna face portretul femeii de plastic:

„Visați cu ochii încărcați de rimel de proastă calitate la Humphrey Bogart și la Gregory Peck, pe care i-ați văzut în viralele de pe net așezați lângă ciumafăile pe care le plimbați de mână, dar voi nu sunteți în stare să treceți strada singure. Vă hliziți la aceleași poze cu pisici și vă tatuați același semn al infinitului la încheietura mâinii, dar v-ați vedea lângă un domn care să vă deschidă ușa de la mașină și să îl pună la respect pe țăranul care v-a pus mâna pe fund pe stradă. Vreți sărutări de mâini și tangouri pasionale cu trandafiri roșii în dinți.”

distractie

Femeile despre care scrie Ivanna nu au nimic de oferit. Mesajul ei arată însă că pot fi capabile de schimbare și ar trebui s-o facă.

„Altfel, rămâneți doar niște obiecte decorative care se strâng în chingi cu alte obiecte decorative. Clone cu clone. Femei cu botul plin de acid hialuronic, dar fără expresie, cu aceleași gene, aceleași bucle, același ten matifiat în FaceApp, aceeași dungă de tuș la ochi, aceleași subiecte plate, aceleași bârfe de doi lei. Bărbați cu gleznele goale, cu obrajii epilați de zici că au barba desenată cu spray grafitti, cu cuticulele unse cu ulei și buzele date cu lipgloss, aceleași subiecte, aceleași bârfe. Femei-caricatură și simulacre de bărbați.”

Dacă vrei un bărbat care să îți ofere haina lui când ți-e frig, învață să-l învelești și tu pe el când a răcit

Conform Ivannei, secretul unei relații adevărate constă în ajutorul și înțelegerea reciprocă a partenerilor, în eliminarea clișeelor de care se agață femeile:

„Dacă vrei un bărbat care să îți ofere haina lui când ți-e frig, învață să-l învelești și tu pe el când a răcit, nu să-ți dai ochii peste cap că-ți strică cheful și s-o tai cu prietenele în club, poate dai de alt fraier care să-ți cumpere un pahar de Lambrusco. Dacă vrei un om cu un job care să-i permită să te răsfețe, învață și pregătește-te până când ai și tu un job care să te poată poziționa lângă acel om. Dacă-l vrei pe unul care să știe să schimbe roata de la mașină, fii pregătită să-i dai cricul la mână și abia așa-i arăți că știi și cum se apucă, nu doar stai întinsă pe spate și aștepți. Altfel, rămâneți amândoi în drum și vă plângeți că se lasă frigul și vă trage curentul la ovare.”

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!