Biserica din câmp. Ușa se deschide o singură dată pe an

Biserica din câmp. Ușa se deschide o singură dată pe an

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

O biserică din Satu Mare șade falnică într-un câmp de grâu din orașul Carei, comuna Petrești din județul Satu Mare. Pe cât de impresionantă este construcția, pe atât de mare este misterul care o înconjoară.

Oamenii locului vorbesc despre o legendă despre misteriosul locaș de cult potrivit căreia ușile sale se deschid doar o singură dată pe an, cu ocazia Sfintei Marii, la miezul nopții, fără să fie nevoie de cheie sau de intervenție umană.

Se crede că înainte exista și un sat care împrejmuia biserica, pe care localnicii îl numesc "Chighie" sau "Kigye", însă în prezent acesta nu mai există pe hartă și nici nu se cunosc foarte multe detalii. Cât vezi cu ochii este sunt doar dealuri și vegetație, de-o parte și de alta, însă locul este cu adevărat fabulos.

biserica din campul din orasul carei

Sursa foto: OvidiuPop

Povestea spune că în urmă cu zeci de ani, de sărbătoarea Sfintei Marii, mii de oameni se duceau acolo în pelerinaj pentru a lăsa bilețele cu rugăciuni. Era considerată o biserică făcătoare de minuni pentru că ușile se deschideau singure, iar miracolul era cu atât mai mare pentru oameni, cu cât biserica se află în mijlocul unui câmp și nu într-un sat locuit.

Citește și: De ce femeile creștin-ortodoxe trebuie să își acopere capul în biserică

Comuniștii au interzis vizitele

Conform legendei, dâmbul din apropiere ar fi o reminescență a mișcării pământului, atunci când vechiul așezământ omenesc ar fi dispărut fără urmă. Satul ar fi fost înghițit cu tot cu oameni și case, iar tot ce a rămas în urmă a fost biserica, o cruce și doi butuci de viță de vie.

imagine cu biserica misterioasa din camp, din orasul carei

Sursa foto: Calatorinbascheti.ro

"Despre povestea uimitoare a bisericii am auzit de la bunica mea și, mai apoi, de la mama mea, care a fost prima dată aici, când avea doar șapte ani. În fiecare an, de sărbătoarea Sfintei Marii, veneau aici, în pelerinaj. Și nu erau singurii. Veneau alături de rude și vecini, dar locul era căutat de mii de oameni, din toate satele din jur. Lăsau aici bilețele cu rugăciuni, iar mama își amintește că, după ușa de la intrare, erau agățate două cârje, așezate în formă de X. Era semn al faptului că aici și-ar fi găsit cineva vindecarea. Era considerată o biserică făcătoare de minuni pentru că, în fiecare an, de Sfântă Marie, la miezul nopții, ușa bisericii s-ar fi deschis singură. După 24 de ore, tot singură s-ar fi închis", a mărturisit Ovidiu Pop, realizatorul fotografiilor uimitoare, pentru presasm.ro.

Oamenii au continuat să meargă acolo să se roage și în anii '80, însă practica a fost interzisă la scurt timp de comuniști. În prezent, o singură persoană se ocupă de întreținerea lăcașului de cult, care atrage foarte mulți vizitatori pe tot parcursul anului.

Surse articol: Retetesivedete / Playtech / Presasm

Sursa foto principală: OvidiuPop

Surse foto: Ovidiu Pop, Calatorinbascheti

Articolul urmator
Ce spune biserica despre căsătoria dintre frații spirituali de botez. „În aceeași apă, erau botezați soțul și soția sau părinții și copiii"
Ce spune biserica despre căsătoria dintre frații spirituali de botez. „În aceeași apă, erau botezați soțul și soția sau părinții și copiii"
De ce esti singura?
Incepe quiz
De ce esti singura?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (14)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.