Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

BREAKING NEWS! Moțiunea de cenzură a trecut de votul Parlamentului, Guvernul Dăncilă a fost demis

Ana Munteanu

UPDATE: La aproximativ o oră după ce vestea că Guvernul a picat a făcut înconjurul țării, președintele Klaus Iohannis a ținut să facă următoarea declarație, în fața întregii națiuni: „Rezolvat! Astăzi a câștigat România. Astăzi, votul românilor dat pe 26 mai la referendum a fost întru totul și pe deplin respectat. Este un semn de maturitate politică, pentru că orice zi cu Guvernul Dăncilă ar fi însemnat pentru România încă o zi pierdută”.

El a precizat că va convoca mâine, la ora 11:00, consultări cu partidele parlamentare pentru formarea unei majorități parlamentare noi și desemnarea unui nou premier.

„Faptul că moțiunea a trecut e o mare reușită, dar bătălia cu PSD nu s-a încheiat aici. Este esențial ca românii să iasă în număr cât mai mare la vot, pentru că votul este singurul care poate hotărî în ce direcție merge România”, a completat președintele Iohannis.

 

Cu siguranță știrea anului în România este aceasta: Guvernul condus de Viorica Dăncilă a fost demis, după ce moțiunea de cenzură a trecut de votul Parmalentului. Moțiunea depusă de opoziție a primit 238 de voturi ”pentru”, din aceste 238 de voturi, din care 4 chiar membri ai partidului PSD - despre care Viorica Dăncilă a spus că sunt niște trădători, cum era și de așteptat.

Guvernul Dăncilă rămâne, potrivit legii, să îndeplinească numai actele cu caracter individual sau normativ necesare pentru administrarea treburilor publice, fără a promova politici noi, asta ână când Președintele Klaus Iohannis va convoca consultări cu partidele parlamentare și va desemna un alt premier care să formeze un nou Cabinet În această perioadă nu poate să adopte ordonanţe şi nici să inițieze proiecte de lege.

Potrivit hotnews.ro, 399 parlamentari prezenți, 245 de voturi exprimate.Voturi pentru adoptarea moțiunii - 238, voturi contra - 4, abțineri - 0. Moțiunea a întunit majoritatea voturilor cerute de Constituție pentru adoptare, astfel că Parlamentul retrage încrederea acordată Guvernului.

Votul a fost secret, cu bile. Pentru trecerea moțiunii de cenzură era nevoie de cel puțin 233 de voturi. Săptămâna trecută, la depunere, moțiunea a fost susținută de 237 de semnături.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (10)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!