Bunica cu dizabilități trebuie să lucreze ca femeie de serviciu pentru ca nepoții ei să nu fie luați de Stat

Bunica cu dizabilități trebuie să lucreze ca femeie de serviciu pentru ca nepoții ei să nu fie luați de Stat

Anca Marcus

Într-o lume plină de provocări și decizii dificile, viața lui Eloise, o bunică în vârstă de 63 de ani, a fost marcată de o încercare copleșitoare. Lupta sa pentru custodia nepoților săi, Lacey și Corey, este un exemplu tulburător despre cum dragostea și sacrificiul pot intra în conflict cu interesele personale. 

Eloise, o femeie care muncea din greu ca femeie de serviciu pentru a-și susține nepoții, ducea deja o viață grea. Dar destinul său a devenit încă și mai cutremurător în ziua în care o asistentă socială a apărut la ușa ei, aducând vestea că ar putea pierde custodia nepoților.

Pentru a evita acest lucru, Eloise a fost nevoită să lucreze ore suplimentare, chiar și cu handicapul său auditiv. Problemele ei au devenit și mai mari când și-a pierdut cunoștința la locul de muncă.

Bunica și-a crescut nepoții cu greu 

Eloise îi creștea singură pe Lacey și Corey, de când părinții lor muriseră într-un accident de mașină cu trei ani în urmă. Pentru că suferea de probleme grave cu auzul, fiind aproape surdă, până și rutina simplă a preparării mâncării era complicată în cazul acestei femei cu suflet imens. Eloise avea nevoie de ajutorul unui aparat auditiv. 

Imaginează-ți scenariul: în vreme ce nepoțica striga, cerând să afle ce mâncare se pregătește pentru cină, Eloise își regla aparatul. Comunicarea cu nepoții ei rămânea o provocare, și adesea aceștia erau nevoiți să ridice tonul ca să se facă auziți de bunica lor. 

Însă nu era nici pe departe singura problemă. La dificultățile de comunicare se adăugau resursele financiare precare, ce nu îi permiteau femeii să prepare mesele delicioase la care ar fi visat niște simpli copii. Eloise era conștientă de nemulțumirile și frustrările celor mici, dar chiar nu-și permitea să cumpere alimente scumpe, cu salariul minuscul de femeie de serviciu la supermarket.

O vizită surpriză de la asistenta socială

Într-o seară, la ușa ei a bătut Alice, o asistentă socială, și a anunțat că ar putea fi nevoită să-i ia pe Lacey și Corey.  

Alice a evaluat casa lui Eloise și a găsit nereguli evidente. Tapetul era rupt în mai multe locuri, iar praful se adunase pe podea și pe mobilă. Nici mâncarea gătită de Eloise nu se încadra în norme, fiind săracă din punct de vedere nutrițional pentru copiii aflați în creștere.

Eloise a încercat să-și susțină drepturile, dar în cele din urmă a fost obligată să-i lase pe Lacey și Corey să plece cu asistenta socială, cu promisiunea că îi va vizita. 

A fost o lovitură devastatoare pentru această bunică dedicată, dar femeia nu voia să se oprească din luptă.  

Eloise nu renunță la luptă  

bunica care ii tine in brate pe doi nepoti pe o canapea de piele

Cu inima frântă, Eloise și-a adunat totuși puterile ca să lupte din greu pentru a câștiga custodia nepoților săi. 

A fost un efort fizic și emoțional masiv pentru o femeie în vârstă și parțial surdă, dar dragostea ei pentru Lacey și Corey era mai puternică decât orice obstacol.  

În timpul procesului de custodie, Eloise a mărturisit că nu și-ar vedea viața fără nepoții ei: „Aș putea să-mi dau demisia de la serviciu și să trăiesc o viață liniștită într-un cămin de bătrâni, dacă aș vrea, dar eu sunt tot ce au nepoții mei.

Când părinții lor au murit acum trei ani, nimeni din familia noastră nu s-a prezentat să-i susțină. Nu puteam să suport gândul că nepoții mei cresc orfani când au o familie - PE MINE - așa că am ales să-i cresc eu. ”

Pe măsură ce Eloise vorbea, lacrimile i-au umplut ochii:

Eu... îi iubesc mai mult decât viața mea. Și nu pot trăi fără ei. Da, recunosc că nu câștigam prea mulți bani înainte... lucram ca  femeie de serviciu într-un supermarket.

Dar recent mi-am găsit un loc de muncă mai bun și sunt capabilă să le ofer o viață mai bună nepoților mei. Îmi vreau doar nepoții înapoi. Nimic altceva nu contează pentru mine.

Ei nu merită să trăiască cu străini când mă au pe mine, bunica lor, să aibă grijă de ei. Am lucrat extrem de mult pentru a le oferi o viață minunată și intenționez să continui să fac asta. Cam asta e tot, onorată instanță.

Judecătorul a luat această mărturisire în considerare și a decis să redea custodia nepoților lui Eloise. 

În cele din urmă, această familie s-a întors la viața ei liniștită, dar cu multe lecții învățate. 

Eloise a învățat că dragostea și sacrificiul pot învinge orice obstacol, iar Lacey și Corey să aprecieze munca și devotamentul necondiționat al bunicii lor. 

O bunică săracă își crește cei trei nepoți. Nu-și permite nici chiria dar, într-o zi, primește o sumă uriașă de la necunoscuți 

Surse foto: Pixabay, Pexels

Surse articol: News.amomama, kebun.firenews

Articolul urmator
O femeie a devenit mamă după ce s-a inseminat singură, acasă, cu un kit cumpărat de pe internet
O femeie a devenit mamă după ce s-a inseminat singură, acasă, cu un kit cumpărat de pe internet
Ce fel de bunică vei fi?
Incepe quiz
Ce fel de bunică vei fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.