Când începe postul Paștelui în 2017 și ce nu este bine să faci

Când începe postul Paștelui în 2017 și ce nu este bine să faci

Redactor Alexa Galgau

Deși mulți dintre noi abia ne-am dezmeticit și abia am început să percepem faptul că a început un nou an, nu mai este mult si intrăm deja în postul Paștelui! Acesta este cel mai lung și mai aspru post pe care creștinii îl țin și durează în total 40 de zile. După cum știi, Paștele nu cade la o dată fixă, ceea ce înseamnă că și postul pentru această sărbătoare se ține în perioade diferite an de an.

Află când începe postul Paștelui în 2017 și care sunt restricțiile de care trebuie să ții cont pentru a întâmpina cu sufletul curat cea mai importantă sărbătoare creștină!

aranjament masa de paste

Când începe postul Paștelui în 2017

Data Paștelui este calculată în funcție de două fenomene: echinocțiul de primăvară și luna plină. De aceea, în fiecare an, Paștele are loc în altă zi, iar Postul Mare, cel dinaintea acestei sărbători, începe și el la o dată diferită an de an. În 2017, Paștele cade pe data de 16 aprilie, atât la catolici, cât și la ortodocși. Așadar, anul acesta, postul Paștelui începe pe 27 februarie și se termină pe 15 aprilie.

Postul reprezintă o perioadă de purificare și de pregătire sprituală pentru toți creștinii. El nu se rezumă doar la a nu consuma anumite alimente, ci înseamnă, în primul rând, a te abține de la plăceri trupești, tocmai pentru a înălța sufletul și a întâmpina cum se cuvine cea mai importantă sărbătoare creștină.

oua de pasti

În timpul postului Paștelui, nu ai voie să:

  • consumi alimente de origine animală, precum carne, lactate și miere. Există două zile de dezlegări în timpul postului Paștelui - Buna Vestire și Floriile;
  • fumezi sau să bei alcool. Deși nu este clar specificată interdicția de a consuma aceste produse, ea este subînțeleasă, deoarece postul înseamnă o renunțare la plăcerile trupești;
  • faci sex dacă nu ești măritată, conform Bisericii. Nu este un păcat major dacă ai o relație stabilă, însă este de preferat să reduci activitatea sexuală în această perioadă, pentru că plăcerea trupului încețoșează mintea.
  • consumi preparate foarte sofisticate sau de lux, fie ele și vegetariene. Biserica ne atrage atenția că, dacă renunțăm la alimentele de origine animală, dar ne delectăm cu tot felul de bunătăți vegane sau vegetale, scopul postului este uitat. Se recomandă ca în această perioadă să mâncăm fructe și legume în preparate cât mai simple.

În timpul postului Paștelui, trebuie să te rogi și să contemplezi la viața lui Iisus și la sacrificiul pe care L-a făcut pentru a salva omenirea. Este o perioadă de 40 de zile în care nu ții doar post trupesc, ci și un post sufletesc, deci este important să te abții de la gânduri necurate, nu doar de la anumite alimente!

Articolul urmator
De ce e bine să dormi cu un cuțit sub pernă. Când vei afla motivul, vei proceda și tu așa
De ce e bine să dormi cu un cuțit sub pernă. Când vei afla motivul, vei proceda și tu așa
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?
Incepe quiz
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.