Adevarata Stare de Bine

Cât de inteligent ești? Vezi dacă reușești să dezlegi misterul unui caz de crimă

Miercuri, 29.03.2017
de Roxana R

Dacă vrei să afli cât de inteligent ești, trebuie doar să faci acest test amuzant și interesant. Ai de rezolvat misterul unei crime care a avut loc în anii 1920, în Statele Unite.

Citește povestea de mai jos, ca să afli detalii despre crimă și despre suspecți. Tu ești detectivul din poveste și trebuie să afli cine a comis crima. La finalul articolului vei găsi răspunsul corect, dar nu trișa și încearcă să descoperi singur cine este criminalul!

Ziarele anunță uciderea lui Jeremiah „Sad Jerry” Howell, barman la un local care vinde ilicit alcool în timpul Prohibiției. Cine l-a ucis pe Sad Jerry? Iată mai jos lista cu suspecții și informațiile pe care ei ți le oferă în timpul anchetei!

Care sunt suspecții

1. Virginia Shaw

Prima persoană cu care vei discuta despre uciderea lui Jerry este domnișoara Virginia Shaw. Ea locuiește într-o casă modestă și nu a fost niciodată căsătorită. Femeia spune că nu l-a cunoscut pe Jerry, pentru că ea nu consumă alcool și nu a mers niciodată în acel local.

2. Gangsterii

Intri apoi într-un restaurant unde există un loc secret de întâlnire al gangsterilor. Primii doi gangsteri pe care îi intrebi despre Jerry se încruntă și nu răspund. Când discuți cu un alt gangster, el spune că Jerry îi datora 20 de dolari pentru un pariu pierdut, dar că nu l-a ucis pe barman.

3. Trompetistul Sid Sawyer

Noaptea, mergi sub acoperire la localul unde lucrase Jerry și auzi o discuție între doi clienți. Cineva îi spune partenerei că Jerry s-a certat cu trompetistul Sid Sawyer chiar în noaptea în care a murit.

4. Solista Verna Leach

Tot în local auzi versurile ciudate ale unei melodii de jazz cântate de solista Verna Leach. Versurile sunt acestea: „Te-am iubit, Jerry/Tu ai încetat să mă iubești/A trebuit să fac asta/Înțelegi?”. Te întrebi dacă aceste versuri nu sunt cumva o recunoaștere a crimei.

crima

5. Proprietarul barului

Proprietarul localului vine să te salute. Știe că ești detectiv, dar te roagă să fii înțelegător cu el, deși vinde alcool în timpul Prohibiției. Spune că oamenii trebuie lăsați să se și distreze puțin. Îți oferă un pahar de șampanie, dar tu refuzi. Într-un colț al barului o recunoști pe Virginia Shaw, care bea alcool și ascultă muzică.

A doua zi dimineață, te duci din nou la Virginia și aceasta recunoaște că l-a cunoscut pe Jerry și că merge uneori în acel local. S-a temut să recunoască de la început, pentru că s-a speriat. Spune că nu l-a ucis pe Jerry și că în noaptea crimei a fost acasă.

6. Pauline Price

Când te întorci la birou, acolo te așteaptă o actriță aspirantă, Pauline Price. Ea spune că are un indiciu important legat de crimă. L-a văzut pe Jerry în urmă cu o săptămână, mergând cu mașina la conacul Hyde Manor, un loc mai izolat, unde nu sunt primiți de obicei musafiri. Îi mulțumești pentru informație, dar te gândești că ar putea să fi inventat totul, ca să devină celebră prin implicarea în acest caz.

7. Geraldine Hyde

Te duci la conacul Hyde Manor. Proprietara, doamna Geraldine Hyde, văduvă, pare șocată de vestea morții lui Jerry. Recunoaște că barmanul venise la ea ca să îi aducă niște băutură.

8. Ada Hyde

O cunoști și pe fiica lui Geraldine, Ada. Tânăra spune că îl place pe Jerry și că l-a rugat să mai rămână la conac, dar el se grăbea și a refuzat. Ada pare să fie foarte veselă când vorbește despre Jerry.

9. Servitoarele de la conac

La conac, mai discuți cu două servitoare. O întrebi pe Miriam dacă a observat ceva ciudat și ea spune că nu, râzând. Discuți apoi cu Mabel, care pare supărată, îngrijorată. Și ea spune că nu a observat nimic ciudat în ultima vreme, deși răspunde precipitat și pare să ascundă ceva.

Acestea sunt informațiile. Pe care dintre suspecții de mai sus îl vei aresta pentru uciderea lui Jerry?

Răspunsul corect

Vezi răspunsul corect sub imaginea de mai jos.

scena unei crime

Ada Hyde este cea care l-a ucis pe Jerry. Tânăra era logodită, dar s-a îndrăgostit de Jerry la prima vedere. După ce au băut împreună câteva pahare de alcool, Ada i-a propus să fugă împreună, dar bărbatul a refuzat. O săptămână mai târziu, Ada a pus la cale răzbunarea și i-a spus totul lui Mabel, confidenta ei.

Fă-ți și Testul Amazoanei, care îți spune cât de puternică ești!

Surse foto: Pexels

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!