Cât mai costă o nuntă în România?

Cât mai costă o nuntă în România?

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Piața nunților a fost una dintre cele mai afectate în perioada pandemiei, iar mulți oameni au fost nevoiți să organzieze evenimentele cu strictul necesar, dar și cu mai puțini invitați decât în anii trecuți.

Așadar, la momentul de față, prețul mediul al unei nunți variază între suma de 8.000 și 9000 de euro, în care este inclus un număr maxim de 80 de persoane care participă.

Prețurile pot varia, in funcție de cerințele cuplurilor, iar acestea pot fi influențate negativ de perioadele de criză economică. Alin Caraman, proprietarul unei celebre firme de organizare de evenimente, a detaliat modul de calculare al costurilor unei nunți.

o mireasa si un mire danseaza la nunta lor, inconjurati de invitati

"Noi am estimat undeva la 8-9.000 de euro costum unei nunți. Vorbim de un preț de meniu între 50 și 100 de euro și de un număr mediu de invitați, de 75-80 de persoane. Sigur că deși aceste cifre diferă de perioada de boom la perioada de recesiune și deci la perioadele mai proaste economice, atunci când suntem într-o criză și scade foarte mult numărul de invitați", a explicat specialistul, pentru Ziarul Financiar Live.

Totodată, el a spus că oamenii nu mai au disponibilitatea de a participa la evenimente, iar cuplurile trebuie să se pregătească în avans pentru situațiile în care invitații îi anunță că nu mai pot ajunge.

"Dacă te așteptai la 150 de persoane, vei avea 80, 90, 110 de persoane. Pentru că oamenii nu mai au disponibilitatea și putința să vină la o nuntă și încep să găsească scuze să nu mai participe la acea nuntă", a mai spus el.

În anul 2007, pe fundul crizei economice, sectorul nunților a fost foarte afectat din cauza faptului că evenimentele se amânau mereu, din considerente financiare.

Citește și: Cât costă o vacanță în Maldive, cu bani puțini

"Astfel, scade evident și piața nunților. În 2007 a fost o scădere foarte, foarte puternică atunci când a venit criza, pentru că lumea nu mai plătea nicio aroganță pentru nuntă. Oamenii renunță, pe de altă parte scade foarte mult numărul de invitați și se amână evenimentele de la un an la altul, se tot amână pentru că nu există bani și atunci din acești trei factori am avut o scădere de 60,70% a pieței și a cifrelor de afaceri", a declarat Alin Caraman.

Surse articol: Adevărul / ZiarulFinanciarLive / Mediafax

Surse foto: IStock

Articolul urmator
"Satul lui Dumnezeu" locația din România pe care nimeni nu trebuie să o rateze
"Satul lui Dumnezeu" locația din România pe care nimeni nu trebuie să o rateze
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.