Câte icoane trebuie să ai în casă ca să-ți meargă bine în viață

Câte icoane trebuie să ai în casă ca să-ți meargă bine în viață

Alida Enache

Rugăciunea te ajută să găsești speranța în zilele în care nu mai vezi luminița de la capătul tunelului și se pare că este mult mai puternică atunci când este spusă în fața icoanelor. Dacă ești o persoană credincioasă și cu frică de Dumnezeu, cu siguranță că știi deja că icoanele au un rol foarte important în viața noastră. Mai mult, ele nu ar trebui să lipsească din nicio casă deoarece sunt aducătoare de bunăstare și de împlinire sufletească. În funcție de locul în care le așezăm în casa noastră și de felul în care le cinstim, sfintele icoane pot face minuni.

Este bine ca în casa ta să ai cel puțin câte o icoană în fiecare cameră. Multe persoane aleg să își amenajeze un colț special pentru rugăciune sau chiar o întreagă cameră. Nu contează câte icoane se regăsesc în casa ta, atât timp cât te-ai asigurat că ai câte o iconiță în fiecare cameră. De altfel, ele trebuie să fie sfințite pentru a te asigura că aduci binecuvântarea divină în casa ta.

Imagine cu mai multe icoane într-o biserică

Cel mai important este ca în casa ta să ai măcar o Icoană a Mântuitorului, deoarece El este cel căruia ne adresăm în toate rugăciunile noastre. Bineînțeles, nici icoana Maicii Domnului nu ar trebui să lipsească din casele credincioșilor, EA fiind cea mai mare mijlocitoare pentru oamenii de pe pământ. Dacă în casa ta locuiește și o persoană cu nume de sfânt, este normal ca și icoana respectivului să se regăsească într-o încăpere, pentru că acela este protectorul lor în chip deosebit.

Nu trebuie să uiți nicio secundă că atunci când te rogi trebui să știi și cui te rogi, deoarece nu cinstim materia, ci persoana înfățișată de icoană. De exemplu, atunci când te rogi în fața icoanei Maicii Domnului și a Mântuitorului, ți-e concentrată mintea la aceștia și speri să-ți călăuzească pașii. Atunci când ai mai mult icoane cu mai mulți sfinți în jurul tău nu știi cui că te adresezi mai întâi și la care să te uiți când te rogi și, tocmai din acest motiv este suficient să ai câte o icoană în fiecare încăpere.

Această imagine sfântă trebuie să fie așezată pe peretele de la răsărit deoarece este foarte important ca rugăciunea să o facem îndreptați către răsărit, atât la biserică, cât și acasă. Răsăritul este locul din care vine lumina, ba chiar în tropar Mântuitorul este numit „Răsăritul cel de Sus” și „Lumina cunoștinței” și, tocmai din acest motiv lumina este semnul lui Dumnezeu, al Mântuitorului Iisus Hristos. Lumina semnifică binele care se petrece în tipul zilei, sub lumina soarelui, în timp ce apusul, întunericul este semnul răului și al lucrurilor care se fac la întuneric.

Preotul Doctor Constantin Coman spunea în cartea sa: „Casa Creştinului, Ghid Practic Al Creştinului Ortodox” că: „Este bine să avem în fiecare cameră câte o icoană. Locul icoanei în casă este pe peretele de răsărit. Pe peretele cu icoana nu trebuie să mai punem nimic altceva, pentru că atenția noastră să nu fie atrasă de alt lucru atunci când ne rugăm în fața icoanei și pentru că nu este bine să punem alături de icoană lucruri care nu au legătură cu aceasta. Punem icoana la răsărit pentru că ne rugăm întotdeauna cu fața la răsărit, și la biserică și acasă. Răsăritul, locul de unde ne vine lumina, este semnul lui Dumnezeu, al Mântuitorului Hristos, numit în rugăciunile Bisericii Răsăritul cel de sus, Soarele Dreptății, etc... Apoi, lumina este semnul lui Dumnezeu, al binelui și al lucrurilor bune care se fac la lumina zilei, în timp ce apusul, întunericul este semnul răului și al lucrurilor care se fac la întuneric. Deci, trebuie să avem grijă să așezăm icoana la răsărit, pentru a ne închina cu fața la răsărit. A fost un timp când unii dintre creștini țineau icoanele ascunse, după ușă, în vreun colțișor sau chiar în șifoniere sau în valize. A sosit timpul să scoatem icoanele la vedere și să le așezăm unde le este locul.”

Ce crezi despre aceste reguli? Tu ești o persoană credincioasă?

Citește și: Cea mai puternică rugăciune pentru Sfântul Nectarie, este făcătoare de minuni! Când și cum să o spui

Surse articol: Ortodoxia, Doxologia, GânduridinIerusalim

Surse foto: iStock

Articolul urmator
De ce să aprinzi zilnic tămâie în casă. Află totul despre rășina cu efecte miraculoase
De ce să aprinzi zilnic tămâie în casă. Află totul despre rășina cu efecte miraculoase
Ce trebuie sa schimbi la viata ta sexuala?
Incepe quiz
Ce trebuie sa schimbi la viata ta sexuala?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (25)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.