Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Ce este al treilea ochi și care sunt semnele care îți arată că l-ai activat

Raluca Margean

Culturile străvechi aveau credința că fiecare om deține un al treilea ochi spiritual care îi dă acestuia posibilitatea de a se conecta cu înțelepciunea sa interioară și de a conștientiza legătura dintre trup și spirit. Al treilea ochi era privit ca un semn spiritual care îți conferă o stare de beatitudine și iluminare și care te ajută să-ți conștientizezi potențialul de a pune în practică orice gândești cu mintea.

Astăzi, cel de-al treilea ochi este atribuit glandei pineale, adică epifiza. Aceasta este o glandă endocrină, de forma unui con, mică cât un bob de mazăre, situată între cele două emisfere cerebrale. Ea este cunoscută ca fiind responsabilă pentru secreția de melatonină, hormonul care joacă un rol esențial în durata și calitatea somnului, crește abilitatea de a reaminti visele, întărește sistemul imunitar, crește libidoul și susține funcțiile de percepție și adaptare la anotimpuri. De aceea sărutul pe frunte reprezintă, pe lângă un gest de afecțiune, și o conectare a persoanei care face acest gest cu eu-l tău. Este cel un gest al iluminării și al contopirii cu tine, în cel mai profund mod.

al treilea ochi-creier

În lumea spirituală, cel de-al treilea ochi este mult mai mult decât atât. El este considerat un portal de legătură între lumea fizică și lumea spirituală, care ajută organismul uman să se conecteze mai bine și să fie mai receptiv la energiile Universului.

Există și astăzi credința conform căreia, prin meditație constantă, cel de-al treilea ochi se poate deschide și astfel forța ta interioară se activează și devine mai puternică. Iată care sunt semnele care îți arată că cel de-la treilea ochi s-a activat.

Al treilea ochi: semne că este activat

1. Senzație puternică de presiune în punctul dintre sprâncene

În general, când cel de-al treilea ochi începe să se manifeste la un nivel mult mai profund, experimentezi o senzație puternică de presiune într-un punct dintre sprâncene. Se simte ca și cum cineva te-ar atinge ușor în acel moment sau se poate simți o căldură care începe să se răspândească din acel loc în tot corpul. Uneori, această senzație ar putea apărea de nicăieri, indiferent dacă credem sau nu în lumea spirituală.

2. Intuiție puternică

Printre cele mai evidente semnale de deschidere a celui de-al treilea ochi este o creștere a viziunii sau a intuiției pe care începem să o experimentăm.

Intuiția este capacitatea de a ști ceva care s-ar putea întâmpla înainte ca respectivul lucru chiar să se întâmple sau de a ști că ceva este corect sau greșit fără să ai o explicație logică pentru asta. Intuiția este aceea care-ți poate da anumite semnale de avertizare sau care-ți spune care ar trebui să fie următoarea ta acțiune, dar fără să-ți ofere explicații de ce să faci așa.

Intuiția este un sentiment foarte puternic care îți poate fi un instrument foarte util în viața de zi cu zi, dacă știi s-o asculți. De multe ori e bine să n-o contești, ci s-o folosești. Chiar dacă nu întotdeauna îți oferă rezultate mulțumitoare, în cele mai multe cazuri ea te va aduce pe calea cea bună.

3. Sensibilitate excesivă la lumină

Despre legătura dintre cel de-al treilea ochi și lumină s-a vorbit în multe tradiții și culturi din întreaga lume. Simbolul ochiului și al luminii apar în multe opere de artă, ca forme circulare și lumini în formă de stea care se uită printre nori.

În lumea spirituală, există credința că, atunci când se deschide cel de-al treilea ochi, poate apărea o sensibilitate la lumină și se pot percepe culorile mai intense, mai luminoase. Aceste semnale pot începe subtil și se poate să nu fii întotdeauna conștientă de ele pentru că nu sunt evidente sau copleșitoare dintr-odată. Cu toate acestea, în timp, ochii se modifică și se poate să te simți ca și cum nu primești suficientă lumină naturală. În aceste cazuri, vei avea tendința de a sta foarte mult la soare pentru a capta cât mai multă lumină. Senzația aceasta este una normală, însă trebuie să ai grijă să-ți protejezi pielea atunci când faci aceste ”băi de soare”.

4. Dureri puternice de cap, inexplicabile

Pe lângă presiunea resimțită între sprâncene, atunci când se activează cel de-al treilea ochi se pot experimenta dureri de cap foarte puternice datorate supraîncărcării cu energie. Dacă ai astfel de dureri inexplicabile, o plimbare afară, la aer liber și lumină naturală te poate ajuta. O altă soluție este să meditezi sau să faci ceva care îți place foarte mult.

Presiunea asupra capului, în special în centrul frunții, este un semn real al deschiderii spirituale al celui de-al treilea ochi. Este un indiciu că glanda pineală se dezvoltă din punct de vedere energetic.

5. Un sentiment de continuă schimbare sau evoluție a sinelui

 

Menținerea celui de-al treilea ochi sănătos va aduce schimbări asupra personalității și perspectivei asupra vieții. Vor exista schimbări benefice în toate aspectele vieții, dar mai ales în modul în care îi tratezi pe ceilalți oameni. Vei observa că vei deveni mai tolerant și mai puțin egoist.

Când cel de-al treilea ochi se va deschide, te vei apleca mai mult spre înțelegerea locului omului în Univers, ți se va dezvolta atenția și intuiția, vei experimenta o memorie mai bună și te vei concentra mai puternic spre atingerea potențialului tău maxim. Cel de-al treilea ochi te ajută să conștientizezi faptul că ești ceatorul realității tale, așadar fii foarte atent la el!

Surse foto: Unsplash, iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (32)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!