Ce fac dimineaţa oamenii importanţi ai planetei

Marţi, 10.05.2016
de Andreea Baluteanu

Îi privim cu admiraţie sau cu invidie, le sorbim fiecare cuvânt şi ne întrebăm neîncetat: „Oare cum au reuşit?”. Oamenii importanţi ai lumii sunt de multe ori centrul preocupărilor noastre, aşa că ne agăţăm cu disperare de cel mai mic amănunt al vieţii lor aparent perfecte!

Te-ai întrebat vreodată cum îşi încep ziua marile minţi creatoare ale lumii? Descoperă mai jos opt lucruri pe care oamenii importanţi le fac în fiecare dimineaţă!

Oamenii importanţi nu uită niciodată dimineaţa să...

  • ... aibă grijă de corpul şi de mintea lor. Oamenii importanţi duc o viaţă plină de provocări, aşa că fac tot posibilul pentru a se bucura de o sănătate de fier, care să le permită să „se ia la trântă” cu dificultăţile existenţei. Cu o avere estimată la 79,2 miliarde de dolari în 2015 (sursa Forbes), Bill Gates este, fără îndoială, unul dintre oamenii pe care îi considerăm o sursă valoroasă de inspiraţie. Co-fondatorul Microsoft îşi începe fiecare dimineaţă cu o oră de alergat pe bandă, timp în care priveşte şi filmuleţe motivaţionale, pentru a-și provoace nu numai abilităţile corpului, ci şi pe cele ale minţii. Mens sana in corpore sano, un dicton care se pare că i se potriveşte de minune multimiliardarului!
 

A photo posted by Bill Gates (@billgates19) on

  • ... bea o cană de cafea. Ai ridicat sprâncenele întrebătoare, citind această frază? Deşi tot mai blamată în ultima perioadă, cafeaua are avantajele sale, contribuind la îmbunătăţirea funcţionării intelectului, la lupta împotriva cancerului (graţie conţinutului de antioxidanţi) şi la ameliorarea activităţii ficatului. Însă oamenii importanţi folosesc această băutură ca pe un intensificator al concentrării şi un „vehicul” sigur spre productivitate. Principalul ambasador al consumului de cafea dimineaţa? Howard Schultz, CEO Starbucks, se trezeşte zilnic la 4:30 şi îşi bea cafeaua în jurul orei 6, după ce îşi plimbă câinii. Ce preferă un membru de seamă al comunităţii mondiale a cafelei? Sortimentul indonezian Sumatra, conform Business Week. Dacă ne va aduce primul milion în euro, suntem la rândul nostru hotărâte să ne abonăm la metodele sale! Atenţie însă, este de preferat să nu consumi cafeaua pe stomacul gol, ci după un mic dejun sănătos, şi să renunţi la laptele pe care îl adaugi pentru extra gust!

  • ... evite TV-ul la prima oră şi preferă compania online-ului. Marele avantaj al online-ului este că poţi alege singură ştirile care te interesează şi ai acces la o informaţie mult mai înclinată spre obiectivitate. TV-ul este complet interzis în locuinţa premierului britanic David Cameron, care împărtăşeşte obiceiul oamenilor importanţi de a se trezi devreme (în jurul orei 6) şi preferă să îşi servească porţia matinală de informaţie din online.

  • ... îşi ia doza de determinare dintr-un discurs motivaţional. Celebru pentru filosofia sa de viaţă pozitivă, geniul Steve Jobs era maestru în discursurile motivaţionale, pe care le folosea pentru puterea lor de a-l „transporta” peste greutăţile zilei. Jobs obişnuia să îşi verifice singur starea de spirit, cu ajutorul unei simple întrebări: „Dacă azi ar fi ultima zi a vieţii mele, aş fi fericit să o petrec aşa cum mi-am planificat să o fac?”. Dacă răspunsul se învârtea în jurul lui „nu” pentru mai multe zile, CEO-ul Apple ştia că este cazul să schimbe ceva.
 

A photo posted by Steve Jobs (@steve._jobs) on

  • ... limiteze timpul petrecut în dressing. Oamenii importanţi şi-au câştigat prestigiul eliminând rând pe rând toate sursele inutile de pierdere a timpului! Mark Zuckerberg este recunoscut pentru faptul că poartă zi de zi aceeaşi uniformă, obţinând minute în plus, pe care (suntem sigure că nu) le-ar fi pierdut altfel întrebându-se cu ce să îmbrace! Chiar şi o fashionistă convinsă poate profita de pe urma filosofiei de a purta mereu aceleaşi haine. Dacă plictiseala este mai ameninţătoare pentru tine decât trezitul devreme, alege să îţi compui outfitul înainte să te culci şi rezolvă astfel o problemă crucială a dimineţilor!

  • ... lucreze la un proiect extrem de important. Ştii acele zile în care îţi clădeşti încă de dimineaţă starea de spirit potrivită pentru a te apuca de un proiect dificil, dar discuţiile la cafea sau întrebările constante ale colegilor îţi ucid din start orice chef? Nu numai tu, ci şi oamenii importanţi se confruntă cu acest inconvenient. Debbie Moysychyn, strategist de business, are o soluţie: ea se ocupă în zorii zilei de sarcinile spinoase, mai ales că, la orele proaspete ale dimineţii, puţine „suflete” sunt suficient de active pentru a o deranja din activitatea sa. Tocmai ţi-ai câştigat o zi de muncă incredibil de lejeră!

  • ... îşi facă timp pentru hobby-ul lor de suflet. Plănuieşti să scrii o carte sau să dansezi la Operă, dar nu găseşti niciodată răgazul de a te ocupa de pasiunea ta? Între 6 şi 9 dimineaţa ai timp berechet: aşa consideră Charlotte Walker-Said, profesor de istorie la Universitatea din Chicago, care îşi petrece zorii zilei scriind pentru opera de istorie a religiilor africane.

  • ... mai petreacă puţin timp în pat! Aveai impresia că oamenii importanţi sunt nişte maşinării unse la perfecţie? Dimpotrivă, și ei au, la fel ca noi, momente de slăbiciune şi obstacole pe care încearcă să le depăşească: diferenţa este că nu renunţă atât de uşor precum un muritor de rând. Legendarul om politic britanic Winston Churchill se trezea la 7:30, dar „lenevea” în pat până la 11! Simţi fiorii fragili ai speranţei? Află că nu îşi pierdea timpul degeaba: citea ziarele sau dicta scrisori corespondenţilor săi! De partea cealaltă, Jeff Bezos (co-fondatorul Amazon) consideră că odihna este mai importantă decât mult discutatul spor de productivitate de dimineaţă şi preferă să bifeze cele 8 ore de somn pe noapte şi un mic dejun gustos alături de familie, înainte de a se îngropa în muncă. Este idolul fetelor care urăsc să se trezească de dimineaţă!

Tu ce părere ai despre aceste lucruri pe care le fac oamenii importanţi dimineaţa?

Surse foto: Instagram, Splashnews

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!