Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Ce pași trebuie să urmezi dacă vrei să devii hipster

DivaHair

Abilitatea de a transforma tot ce e vechi și pare prăfuit în nou este reprezentativă pentru această cultură, cea a hipsterilor. Fie că vorbim de vestimentație ori muzică, fie că ne referim la felul de a vorbi și de a te comporta, există câteva elemente definitorii dacă vrei să fii hipster.

De unde te îmbraci și cum

Să fii hipster înseamnă mai mult decât să îți creezi un outfit, e un stil distinct care a evoluat de la subcultura pop la mainstream, iar alegerile în materie de fashion sunt un mijloc propriu de exprimare. Alegerile vestimentare ale hipsterilor sunt confortabile, unice și practice.

Magazinele second-hand și buticurile independente sunt preferate de hipsteri, în detrimentul marilor malluri. Scopul acestui tip de shopping este de a găsi articole de îmbrăcăminte unice și de a economisi cât mai mulți bani. Hipsterii sprijină businessurile locale și evită corporațiile și marile afaceri.

De regulă, hipsterii se îmbracă în tricouri ilustrate cu nume de trupe celebre, puloverele cu câteva numere mai mari și pantaloni care par purtați. Toate ținutele mainstream pot fi ușor adaptate pentru hipsteri. De exemplu, pentru o întâlnire casual, te poți îmbrăca într-un sacou neon, o pereche de pantaloni rupți și ghete albe, în locul tenișilor care sunt la modă.

Ce accesorii e important să ai

Dacă vrei să fii un hipster adevărat nu trebuie să-ți lipsească de pe nas ochelarii. De regulă, hipsterii poartă ochelari mult prea mari pentru fața lor, iar ramele acestora sunt groase. Nu toți hipsterii au, însă, probleme de vedere, ci poartă acești ochelarii doar ca pe un accesoriu de modă.

De asemenea, pălăriile sunt esențiale pentru outfitul unui hipster, la fel de importante precum eșarfele cât mai voluminoase, în culori și forme cât mai diverse.

Ce muzică trebuie să asculți

Până să îți faci propria colecție de muzică potrivită pentru un hipster, poți apela cu încredere la cea a părinților tăi. Muzica veche e din nou la modă. De asemenea, blogurile de muzică destinate hipsterilor sunt un alt loc unde poți descoperi muzica potrivită pentru tine. Și, ca să îți dai seama dacă asculți ce trebuie, întreabă-ți prietenii dacă au auzit de trupa ta preferată. Dacă asculți muzica potrivită pentru un hipster, sunt mici șanse ca cei din jur să fie auzit de ea. Totodată, dacă vrei să experimentezi din plin această cultură, mergi la festivaluri și chiar fă-ți propriul blog de muzică.

Cum trebuie să te comporți și să vorbești

Pentru a-ți face o idee despre cum ar trebui să te comporți și să vorbești, poți viziona filmele din anii ‘80 sau, dacă preferi lectura, citește cărțile din programa școlară de la liceu. Holden Caulfield, John Bender și Lorelai Gilmore sunt câteva dintre personajele despre care ar trebui să știi. Câteva citate de la fiecare adaptate propriei tale personalități te-ar putea ajuta să vorbești precum un hipster.

Totodată, cel mai bun mod de a deveni un hipster este să îți dezvolți creativitatea. Pictura, poezia, tricotatul, pasiunea pentru un instrument - toate acestea sunt considerate hobby-uri creative.

De asemenea, pentru a fi un hipster în toată regula este important să știi tot ce se întâmplă în jurul tău din punct de vedere politic și social. Hipsterii cunosc problemele cu care se confruntă societatea și, de multe ori, se implică direct pentru a încerca să le rezolve. De la proteste sau mișcări de stradă până la discuții online - toate acestea reprezintă puncte de interes pentru hipsteri, care își doresc să fie mereu bine informați și implicați civic.

Dacă te-am convins că să fii hipster te caracterizează, încearcă să îți formezi propriul stil și să faci totul din plăcere.

Foto: Shutterstock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!