Ce să îi ceri lui Dumnezeu în fiecare dimineață, conform părintelui Vasile Ioana

Ce să îi ceri lui Dumnezeu în fiecare dimineață, conform părintelui Vasile Ioana

Lorena Pintilie

Părintele Vasile Ioana a vorbit de curând despre rutina sa de dimineață când vine vorba despre rugăciuni și menținerea unei relații sănătoase cu Dumnezeu și vine cu sfaturi pentru a porni la drum cu pacea și cu voia divină. „Legătura noastră cu Dumnezeu nu este pe logică, este prin simțire”, explică preotul. Descoperă ce ne sfătuiește duhovnicul când vine vorba de rugăciunile de dimineață.

Pentru început, preotul Vasile Ioana mulțumește Divinității pentru prezența Sa în viața lui, așa cum ar trebui să facă toți, spune el. Consolidarea relației cu Dumnezeu și demonstrarea iubirii și a respectului față de El este una dintre cele mai importante lucruri pe care orice bun creștin ar trebui să îl facă zilnic, încă de dimineață.

Primul gest (pe care îl fac), mă așez la marginea patului şi spun ‘Slavă Ție Doamne, Sărut mâna Tată. Ajută-mă Tată astăzi să am o zi binecuvântată’. Nu mă reped și nu mă grăbesc. Primele pasaje ale gândirii mele, primele momente de dimineaţă i le dau lui Dumnezeu şi întâlnirii cu Dumnezeu, adică îl salut pe El, apoi îmi continui lucrurile. Cea mai mare minune din viaţa noastră este prezența lui Dumnezeu cu noi, în noi şi prin noi. Totul se face prin Duhul. Cum îl simţi pe Dumnezeu? Într-o stare de bucurie. Nu e pe logică este pe simțire”, explică duhovnicul.

Cum să scapi de stres și gânduri negative, urmând sfaturile părintelui Calistrat

De asemenea, preotul consideră că Dumnezeu săvârșește câte o minune zilnic în viața fiecărui credincios, iar felul în care noi trebuie să îi răspundem este cheia spre o relație tainică, puternică și de lungă durată cu Tatăl Ceresc. Smerenia unui credincios trebuie să fie demonstrată în fiecare clipă a vieții sale, tocmai de aceea, spune părintele, mulțumirea trebuie arătată necontenit, chiar și atunci când pare în zadar. O soluție, dacă putem să îi spunem așa, pe care ne-o recomandă acesta este rugăciunea zilnică și citirea unor pasaje din Biblie.

Minunea din viaţa mea este că atunci când eram mic şi tatăl meu era alcoolic şi o bătea pe mama ea şi era violență în familie, eram 5 copii şi ne era greu, eram neputincioși, mă rugam şi strigam la Dumnezeu să mă ia din iadul acela. Şi atunci au venit bunicii mei, părinţii din partea mamei şi m-au luat din iadul acela, m-au dus în casa lor şi m-au crescut ei. La ei era pace şi citeam în fiecare zi din Biblie. De aceea îi indemn pe cei care ne urmăresc să nu treacă o zi, e degeaba ziua aia dacă nu ai citit un pic din Biblie. Dacă nu ai citit un pic din cuvântul lui Dumnezeu, dacă nu ai înălțat o rugăciune către El a trecut ziua degeaba că nu suntem animale”, ne sfătuiește duhovnicul.

Întrebat de ce ar trebui să ne rugăm zilnic și să citim Biblia, preotul a răspuns fără să stea pe gânduri: „pentru că Dumnezeu vrea să facem cunoscută dragostea Lui lumii”, iar acest lucru îl putem săvârși doar conectându-ne cu Duhul Sfânt atunci când citim Cuvântul Domnului.

Ce vrea Dumnezeu de la noi? Să facem cunoscută dragostea Lui lumii, oamenilor. Cumva, dacă citim din Biblie ne conectăm cu duhul lui Dumnezeu şi ne îndumnezeim. Prin cuvânt vine în noi puterea. Puterea este un cuvânt care se transformă în emoție. Cumva legătura noastră cu Dumnezeu prin cuvânt nu este pe logică, este prin simțire. Nu ar trebui să treacă o zi fără să ne întâlnim cu Dumnezeu. Pentru că noi când trăim în acest orizontal obișnuit efectiv ne panicăm. Vine anxietatea, vine depresia căci tu ai stat conectat cu răul. Atunci ar trebui să părăsești orizontalul ăsta şi să ai nişte momente de înălțare la cer”, adaugă el.

Cea mai puternică rugăciune pentru sănătatea familiei

În plus, această rutină pe care ar trebui să ne-o formăm pentru a fi conectați neîncetat la Cel de Sus mai aduce un avantaj, și anume: „Omul credincios care îl are pe Dumnezeu nu poate fi păcălit şi mințit”. Tocmai de aceea, pentru a trece cu bine peste greutățile și piedicile zilnice, toți credincioșii ar trebui să își înceapă ziua cu Dumnezeu în gând și în suflet.

Dacă tu dimineața începi cu Dumnezeu şi ai ajuns la birou. Acolo i-ați două minute, lași totul şi zici: Iisuse, fiul lui Dumnezeu miluiește-mă pe mine păcătosul, ajută-mă. Înainte de orice spune Doamne Luminează-mă! Dumnezeu e ca o lupă. Omul credincios care îl are pe Dumnezeu nu poate fi păcălit şi mințit. Aici e partea esenţială. Să te conectezi cu Dumnezeu să îţi dea gândul cel bun în momentul potrivit pentru tine. Şi în câteva minute tu poţi să faci ce face un preot la biserică. Adică, Doamne dă-mi putere şi inspiră-mă să fac cutare. Fii concret cu Dumnezeu”, a încheiat părintele Vasile Ioana.

Surse foto: Facebook - Părintele Vasile Ioana

Surse articol: Antena 3 CNN

Articolul urmator
Da sau Nu - Acceptă Biserica a doua uniune în fața lui Dumnezeu?
Da sau Nu - Acceptă Biserica a doua uniune în fața lui Dumnezeu?
Ce îți va spune Dumnezeu după ce vei muri?
Incepe quiz
Ce îți va spune Dumnezeu după ce vei muri?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (10)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.