Ce să NU faci niciodată la o nuntă

Miercuri, 15.06.2016
de Andreea Baluteanu

Puţine ceremonii sunt investite cu emoţie în stare pură precum nunta unei persoane la care ţii. Doi oameni pe care îi iubeşti îşi unesc destinele: ce poate fi mai frumos de atât?

Cu toate acestea, stresul şi aşteptările prea mari pot strica experienţa unei nunţi, dar, din păcate, şi comportamentul invitaţilor poate fi la fel de „compromiţător”. Ca să nu devii subiect de discuţie al tuturor rudelor miresei la prânzul de a doua zi, desăvârşeşte-ţi comportamentul de „nuntaşă” citind rândurile de mai jos!

Ce să NU faci niciodată la o nuntă

Eşti invitată la nunta unui prieten sau membru al familiei? Sub nicio formă NU...

...purta alb! Nu contează cât bine arăţi în all white, nu transforma nunta altcuiva într-o repetiţie pentru propria ceremonie şi nu îmbrăca sub nicio formă o rochie în nuanţe imaculate. Descoperă aici şi alte outfituri pe care trebuie să le eviţi la o nuntă.

...flirta. Tocmai ai fost invitată la o nuntă, nu la o ediţie de „Burlăciţa” a cărei protagonistă eşti tu. Ceremonia de unire a destinelor nu te are drept eroină şi sub nicio formă nu este o agenţie de matrimoniale care să te ajute să îţi găseşti perechea. Aşa că „nu te da” la un tip însoţit, la chelnerul acela simpatic şi nici măcar la un bărbat solo (nu pretindem să devii mută în preajma sa, puteţi schimba numere de telefon şi stabili un date, dar nu transforma nunta în ambientul proaspătului tău amor: eşti acolo în cu totul alt scop).

...te comporta ca o drama queen. Cu siguranţă ştii despre cine vorbim: acea fată care tocmai s-a despărţit şi nu se poate abţine să lăcrimeze de câte ori aude un cântec de dragoste sau care povesteşte cui are urechi să o audă despre cât de mult au decăzut bărbaţii în ziua de azi. De asemenea, abţine-te să îi faci orice reproşuri mirelui sau miresei: nu este momentul să le atragi atenţia că tu erai cea mai potrivită pentru a le fi naşă (sau domnişoară de onoare)!

...folosi un limbaj sau comportament nepotrivit sau ofensator. Poate că mirii te adoră pentru glumele tale deocheate şi pentru atitudinea răzvrătită, dar nu uita că la nuntă participă şi copii sau oameni în vârstă, aşa că nu este cel mai bun moment pentru a-ţi povesti cele mai hot experienţe amoroase.

...bea peste măsură. Stările avansate de ebrietate îţi vor pune pecetea de musafir nedorit la orice nuntă. Un pahar de vin te va ajuta să te relaxezi şi să intri în atmosfera festivă, dar nu privi o nuntă ca pe o ocazie perfectă de a te îmbăta pe gratis.

...critica mâncarea, oaspeţii, ţinutele, decorul sau muzica! Este nepoliticos să critici în gura mare alegerile mirilor. Rezumă-te la a te servi din acele feluri de mâncare care chiar îţi plac şi ţine-ţi observaţiile pentru tine. Un alt subiect tabu: căsnicia. Chiar dacă nu ai deloc încredere în această instituţie, păstrează-ţi marile „descoperiri” despre viaţă pentru tine şi nu îi privi pe miri cu un dispreţ atotştiutor, doar pentru că au căzut în această capcană.

...îţi acorda întreaga atenţie telefonului mobil. Mesajele sunt interzise în timpul ceremoniei religioase din biserică: nici şeful, nici iubitul şi nici prietena cea mai bună (chiar dacă părăsită) nu au niciun temei să te deranjeze în acest moment. Noi îţi recomandăm să priveşti cu aceeaşi răceală telefonul pe tot parcursul nunţii: sunt momente frumoase pe care vrei să le trăieşti, nu să le împărtăşeşti „peretelui” tău de Facebook!

...prelua atribuţiile fotografului oficial dacă nu eşti invitată să o faci. Cu cine s-a „războit” fotograful oficial al nunţii pentru a surprinde instantaneele perfecte? Cu tine! Dacă dai buzna în faţa altarului pentru a fi autoarea celei mai frumoase imagini de la nuntă sau nu te poţi abţine de la a ţipa continuu la miri, distrăgându-le atenţia în timpul dansului pentru a-ţi zâmbi ţie în poză, ai toate şansele să devii „nuntaşul inamic public numărul unu”.

...transforma personalul de la nuntă în staff-ul tău propriu! Ai impresia că chelnerul care se ocupă de masa voastră este un fel de servitor personal, însărcinat să îţi transforme în realitate orice dorinţă? Avem o veste proastă pentru tine: este angajatul miresei, nu al tău!

...schimba locurile. Mirii s-au dat peste cap pentru a aranja invitaţii la masă şi, chiar dacă eşti convinsă că au dat-o cu totul în bară în cazul tău, nu schimba locurile cu un alt nuntaş mai norocos şi sub nicio formă nu îţi alătura scaunul de masa prietenilor tăi, răzvrătindu-te pe faţă împotriva planurilor proaspeţilor căsătoriţi.

...îţi însuşi obiecte de decor. Aranjamentul floral de pe masă arată absolut fabulos şi eşti convinsă că felinarul acela drăgălaş este piesa lipsă din camera ta? Nu „împrumuta fără intenţia de a returna” niciuna dintre aceste podoabe, cel puţin nu fără a discuta în prealabil cu mireasa.

...copia. Tocmai ai participat la cea mai frumoasă nuntă din viaţa ta şi ai de gând să o repeţi întocmai, atunci când vei fi şi tu mireasă? Pe lângă faptul că îţi vei strica propria experienţă, vei fi şi autoarea unui gest de prost gust. Este perfect în regulă să te laşi inspirată, dar dacă vei copia întocmai mărturiile sau voalul miresei, vei intra în „gura rea” a lumii.

Tu ai comis până acum unul dintre aceste gesturi la o nuntă? Le consideri interzise?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (23)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!