Ce spun despre tine mâzgăliturile pe care le faci

Joi, 21.04.2016
de Andreea Baluteanu

Eşti la telefon cu prietena ta, ascultând pentru a mia oară poveştile despre noul ei iubit, sau în timpul unei şedinţe plictisitoare, bombardată cu proiecte de bugete plictisitoare ori sarcini de care nu ai niciun chef? Începi să desenezi liniştită, considerând nevinovată că gestul tău nu are nicio semnificaţie în afară de încercarea disperată de a traversa cu bine momentul respectiv.

Însă psihologii nu sunt de acord şi subliniază faptul că tocmai aceste mâzgălituri neintenţionate pot comunica detalii importante despre personalitatea, grijile şi preocupările tale! Descoperă alături de noi care sunt semnificaţiile ascunse ale „desenelor plictiselii”!

Spune-ne ce desenezi, ca să îţi spunem cine eşti!

Testul următor îţi va spune despre tine mai multe decât crezi! Ia o foaie de hârtie, găseşte-ţi un loc confortabil, relaxează-te şi pune-te pe desenat! Iată ce vor comunica gesturile tale despre tine! 

Oameni. Una dintre cele mai frecvente mâzgălituri ale noastre este reprezentată de siluetele umane. Interpretările variază în funcţie de modul în care îţi realizezi desenul! Dacă schiţezi relaxată siluete umane liniare, ai motive de bucurie: te comporţi ca oamenii de succes, echilibraţi şi hotărâţi. Felicitările noastre!

Dimpotrivă, dacă desenele tale sunt bogate în detalii şi reprezintă feţe umane, trebuie să fii foarte atentă la modalitatea lor de reprezentare. Dacă figura este veselă, eşti o persoană comunicativă şi sociabilă, dacă este tristă sau urâtă, cel mai probabil te afli într-o perioadă a vieţii în care nu ai încredere în cei din jur. Zâmbetele largi indică voioşie şi dorinţa de a fi în centrul atenţiei, iar feţele de copil, nevoia de a fi protejată. Schiţezi adesea figuri surprinse în profil? Eşti introvertită, sensibilă şi atentă la nevoile celorlalţi.

Case. De cele mai multe ori, casele desenate semnifică un sentiment sau o nevoie de stabilitate! Conturul ordonat și armonios al desenului sugerează faptul că ai o viaţă de familie armonioasă şi te simţi în siguranţă, în timp ce formele neregulate şi absenţa ferestrelor implică nefericirea domestică. O casă izolată, mâzgălită pe un deal, poate indica faptul că te simţi singură!

Flori, inimioare sau fluturaşi. Dacă mâna ta începe să schiţeze singură conturul acestor desene, înseamnă că duci o viaţă fericită şi împlinită. Florile cu petale pline, rotunde, sunt mâzgălitura preferată a fetelor familiste, iar cele cu forme ascuţite şi un cerc în mijloc ascund o inimă caldă şi o timiditate înduioşătoare. Singurul pericol provine din schiţarea florilor ofilite sau înclinate cu corola în jos, care pot dezvălui grijile ascunse din inima ta.

Fluturii sunt forma de manifestare artistic neglijentă a sufletului tău romantic, la fel ca inimioarele (atât timp cât nu sunt străpunse sau sângerânde, caz în care simbolizează sentimente rănite). Păsările şi albinuţele nu sunt neapărat semn de inocenţă copilărească, ci dorinţă de libertate sau nevoia de a fi lăsată în pace. Nici soarele nu este o mâzgălitură greu de descifrat, acesta semnificând bucurie, căldură și fericire.

Stele. Stelele sunt un alt desen de bun augur pe care oamenii productivi, mulţumiţi de viaţa lor, îl schiţează frecvent. O aglomeraţie de stele indică optimismul şi capacitatea de a vedea mereu partea pozitivă a lucrurilor, în timp ce o singură stea mare te caracterizează drept o femeie care adoră să fie în centrul atenţiei sau care are un obiectiv important în vedere, care îi ocupă toate gândurile. Contururile exacte dezvăluie o minte ordonată, în timp ce pleiada de stele asimetrice arată creativitate şi imaginaţie.

Săgeţi. Desenezi ca un Robin Hood al timpurilor noastre? Mâzgăliturile pot spune multe despre viaţa ta! Dacă săgeata ta este ascuţită și fermă, cel mai probabil urmăreşti un ţel major în viaţa profesională, iar dacă este îngroşată ori decorată, ţinteşti inima unui bărbat, cu precizie de Cupidon, sperăm noi. Direcţia săgeţii este şi ea importantă: orientată în sus, ea sugerează o atitudine centrată pe ceilalţi, în jos, pe tine însăţi, la dreapta, spre viitor, iar la stânga, spre trecut. Ai fi crezut că un simplu desen poate comunica atât de multe despre tine?

Animale. Ori eşti o desenatoare pricepută, ori ai câteva sentimente sau intenţii pe care nu le mai poţi ascunde. Dacă schiţezi tigri sau lupi, ai tendinţe agresive, vulpile semnifică un vicleşug, o veveriţă cere protecţie, iar un leu exprimă aroganţă sau superioritate. O altă interpretare ar fi că desenăm instinctual animalul cu care ne dorim să semănăm sau cu care ne comparăm.

Forme diverse. Contururile rotunde, finisate sau nu, îţi exprimă nevoia de comunicare cu ceilalţi şi relevă sentimentul de singurătate, iar cele geometrice dezvăluie o fire analitică, hotărâtă, cu principii de neclintit, dar şi vigilentă sau care îşi doreşte controlul asupra unei situaţii. Liniile curbe, moi, sunt semne ale unei personalităţi sensibile, romantice, iar zigzagurile dezvăluie o fire energică și curajoasă. 

Tabla de şah. Acest desen poate sugera atât o situaţie complicată pe care trebuie să o traversezi şi de a cărei abordare nu eşti sigură, dar şi o personalitate conflictuală, cu schimbări bruşte de dispoziţie. Este posibil să te temi sau să ai îndoieli în legătură cu o decizie importantă pe care trebuie să o iei şi pe care o percepi în „alb şi negru”.

Faguri. Fetele care desenează constant faguri sunt fie preocupate excesiv de cămin, fie doritoare să îşi întemeieze o familie. Oricum, interesul tău nu mai este centrat exclusiv pe tine.

Scări şi trepte. Te afli în faţa unei provocări importante în viaţă, pe care o abordezi cu curaj şi ambiţie! De asemenea, aceste mâzgălituri pot semnifica şi dorinţa de „elevare spirituală” şi necesitatea de a găsi fericirea şi împlinirea. Oricum, eşti pe „scara” cea bună!

Nume sau iniţiale. Credem că nu mai trebuie să îţi descifrăm ce spune despre tine prenumele tău, însoţit de numele de familie al iubitului. Dar dacă umpli foi de hârtie cu propriul prenume (sau o vedetă care dă autografe), înseamnă că eşti preocupată excesiv de tine , iar dacă „scrijeleşti” obsesiv numele altei persoane, ori eşti îndrăgostită până peste cap de ea, ori ești extrem de preocupată de acţiunile sale.

Te-au ajutat interpretările noastre să îţi înţelegi mai bine personalitatea? Iată ce spun despre tine liniile feţei sau parfumul preferat!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!