Ce spune scrisul de mână despre sănătatea ta

Ce spune scrisul de mână despre sănătatea ta

Viorica Ghinea, redactor

Modul în care scrii nu oferă informații prețioase doar despre tipul de personalitate pe care îl ai, ci și despre starea ta de sănătate. Conform mai multor studii adunate laolaltă într-un raport publicat de National Pen Company, acesta reprezintă un indicator de încredere pentru depistarea din timp a anumitor afecțiuni.

Iată ce spune scrisul despre sănătatea ta!

scris de mana

Scrisul de mână, un indicator important pentru sănătatea ta

Specialiștii spun că particularitățile scrisului scot la iveală diferite probleme de sănătate cu care te poți confrunta, cum ar fi: tensiune arterială, boala Alzheimer, boala Parkinson și schizofrenie, conform dailymail.co.uk.

Hipertensiune arterială

Atunci când presiunea scrisului tău este variabilă, adică unele litere sunt apăsate și altele nu, este posibil să te confrunți cu hipertensiune arterială.

Schizofrenie

Schimbările frecvente de scris dintr-o propoziție ori un cuvânt, adică atunci când literele variază, demonstrează că autorul nu are un contact continuu cu realitatea.

Boala Alzheimer

În scrisul persoanelor care suferă de această afecțiune se pot observa tremurături și iregularități. De asemenea, viteza de scriere încetinește după instalarea bolii.

Boala Parkinson

Conform specialiștilor în domeniu, literele mici și închesuite sunt un semn al bolii Parkinson. Uneori, scrisul este atât de mic, încât nici măcar autorul nu mai înțelege ceea ce a scris.

Nivelul de energie

Scrisul de mână reprezintă, de asemenea, un indicator pentru nivelul de energie. Persoanele care scriu mai apăsat sunt mai energice, în timp ce acelea care nu apasă pe pix ori creion se confruntă cu oboseală și stare de moleșeală. De asemenea, în acest caz se poate vorbi și despre tensiune arterială scăzută.

Tulburări de coordonare neuromusculară

Scrisul este un mesaj transmis de către creier spre mână. Specialiștii consideră că studiul scrisului de mână poate scoate la iveală tulburări de coordonare neuromusculară.

scris de mana

Scrisul de mână și temperamentul

Un specialist în grafologie, știința care se ocupă de studiul scrisului de mâna, își poate da seama și de tipul de personalitate pe care îl ai. Conform studiilor, peste 5.000 de caracteristici legate de temperament pot fi detectate cu ajutorul scrisului.

Dimensiunea scrisului

Cei care au scrisul mare sunt firi sociabile, vesele, care adoră să fie în centrul atenției. De asemenea, aceștia sunt persoane cu o mare încredere în abilitățile lor.

Scrisul de dimensiune medie înseamnă echilibru și adaptabilitate, iar cel de dimensiune mică indică timiditate și meticulozitate.

Spațiile dintre litere

Spațiile mari dintre litere transmit despre tine că ești o persoană care iubește libertatea. La polul opus, spațiile restrânse și literele înghesuite arată că ești o persoană care nu suportă singurătatea.

Forma literelor

Literele înclinate spre dreapta semnifică faptul că ești deschisă la noi experiențe și că îți place să cunoști oameni noi.

Literele înclinate spre stânga demonstrează că ești o fire rezervată și precaută, căreia nu îi place să iasă în evidență.

Scrisul drept, care nu prezintă înclinații, arată că ești o persoană care nu se lasă controlată de emoții. Tinzi să fii logică în practică în viața de zi cu zi.

Literele rotunjite sunt o dovadă că ești creativă și că ai înclinații artistice, în timp ce acelea mai ascuțite arată că ai un temperament mai agresiv. În acest caz, ești intensă, curioasă, dar și inteligentă. Literele legate simbolizează decizii bine cântărite și gândire logică.

Literele cu bucle mari demonstrează spontaneitate și relaxare, în timp ce acelea mai mici arată scepticism și precauție.

Și punctul de pe litera „i” joacă un rol important în descifrarea personalității. Dacă îl pui prea sus față de literă, înseamnă că ai o imaginație bogată. Făcut la dreapta, acesta indică faptul că procrastinezi, la stânga, ești o persoană orientată către detalii.

Analizează stilul tău de scris și află ce spune acesta despre sănătatea ta! Poți afla indicii importante despre anumite afecțiuni cu care te poți confrunta fără să știi.

Articolul urmator
Ce să îi ceri lui Dumnezeu în fiecare dimineață, conform părintelui Vasile Ioana
Ce să îi ceri lui Dumnezeu în fiecare dimineață, conform părintelui Vasile Ioana
Ce spune manichiura ta despre tine?
Incepe quiz
Ce spune manichiura ta despre tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.9 (28)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.