Ce trebuie să știi atunci când faci un cadou

Redactor Divahair.ro

Fie că este ziua de naștere a prietenei tale din copilărie, nunta verișoarei cu care ți-ai petrecut verile în școala generală sau aniversarea unor ani de căsnicie a părinților tăi, găsirea cadoului perfect este întotdeauna o provocare. Încercăm să te ajutăm cu sfaturi punctuale, care vor transforma goana după cadou într-o activitate foarte plăcută.

Așadar, atunci când ai de făcut un dar, ține cont de următoarele lucruri:

Ocazia cu care faci cadoul

Aniversare, nuntă, botez, zi onomastică: ocazia cu care faci darul trebuie să fie în capul listei de criterii. La o nuntă, spre exemplu, e musai să alegi dintre câteva idei de cadouri pentru cupluri, ca niciunul dintre cei doi să nu se simtă lăsat deoparte. Iată aici câteva sugestii.

Un cadou de casă nouă potrivit poate să fie orice, între un robot de bucătărie sofisticat și un aspirator de ultimă generație care să fie cu adevărat util noilor proprietari, cel mai probabil copleșiți deja financiar de schimbarea din viața lor.

Personalitatea și pasiunile celui care primește darul

Ar fi neplăcut să faci cadou un salt cu parașuta unui prieten care nu se poate uita de la fereastră dacă se află la etajul zece, sau să îi cumperi un puzzle laborios unui copil de trei ani care nu poate sta o clipă locului. Da, știm, poate că sună contraintuitiv acest sfat, dar nu strică să clarificăm lucrurile.

Dacă știi foarte bine sărbătoritul, cel mai probabil îți va fi destul de ușor să alegi un cadou, tocmai pentru că știi ce l-ar bucura, ce gen de pasiuni are și ce fel de fire este. Dacă nu îți este apropiat, încearcă să afli cât mai multe lucruri despre el, înainte să începi să cauți. Și dacă misiune de „spionaj” se dovedește un eșec, apelează cu încredere la cadourile neutre și la sfaturile consilierilor de vânzări din magazine.

Bugetul și nivelul de apropiere cu sărbătoritul

Ambele ar trebui să fie criterii importante pentru oricine, din motive cât se poate de obiective: de la adecvarea socială la felul în care va fi primit cadoul. Spre exemplu, este nepotrivit să îi faci un cadou extrem de scump iubitei tale cu care ești împreună de doar câteva săptămâni, chiar dacă, financiar, îți permiți asta. Sau la fel de ciudat este să faci cadou un animal de companie unui coleg de birou, chiar dacă îl știi iubitor de pisici, spre exemplu.

Și mai ține cont de un lucru: indiferent de buget, poți face mereu un dar memorabil dacă ești atent la ce se întâmplă în jurul tău și la ce comunică oamenii despre ei. Un cadou de doar câțiva lei, sau făcut de tine, care are o semnificație aparte pentru cel ce îl primește poate fi mult mai apreciat decât unul scump, dar neutru.

Să faci un cadou nu este mereu cea mai ușoară misiune, dar, dacă ții cont de sfaturile noastre, îți vei ușura semnificativ viața și căutarea în sine va deveni mult mai plăcută și mai ușoară.

Sursă foto: unsplash.com

Articolul urmator Tot ce trebuie să știi despre slujba de sfeștanie: cum și când trebuie făcută și ce beneficii aduce

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.