Ce inseamna cand versi zahar si alte superstitii

Cristina Tarziu

Zaharul si sarea ne condimenteaza viata, sunt ingrediente esentiale in bucatarie, au starnit conflicte si au rezolvat probleme politice de-a lungul istoriei. Pentru ca arata aproape identic si ocupa locuri de cinste la cele doua poluri ale gastronomiei, miturile si superstitiile legate de sare si zahar se intrepatrund adesea, semnificatiile initiale pierzandu-se de-a lungul anilor.
Ce inseamna cand versi zahar? Va prezentam cele mai comune semnificatii si alte superstitii legate de zahar.

Superstitii despre sare si zahar - de unde provin?

Cea mai puternica superstitie privind varsarea zaharului provine, de fapt, de la credinta comuna ca varsarea sarii ar fi semn rau, imprumutata, ulterior, si pentru a da semnificatie accidentelor nefericite implicand zahar. Leonardo da Vinci, in celebra sa pictura, Cina cea de Taina, dar si alti pictori care au surprins aceasta scena in operele lor, l-au reprezentat pe Iuda varsand sarea pe masa, dand nastere, se pare, acestei puternice superstitii. O alta explicatie, mult mai simpla si mai practica, spune ca varsarea zaharului sau a sarii era considerata un semn rau pur si simplu pentru ca cele doua ingrediente erau, in vechime, foarte scumpe si greu de obtinut, iar irosirea lor pagubea gazda, ducand, aproape inevitabil, la cearta.

Chiar daca, cel mai probabil, superstitiile legate de varsarea zaharului au fost imprumutate de la cele privind sarea, ele au capatat in timp o oarecare autonomie si s-au separat, capatand multiple noi semnificatii.

Ce inseamna cand versi zahar si alte superstitii comune

Asa cum spuneam mai sus, prima si cea mai raspandita supertitie este ca vasarea zaharului (sau a sarii) pe masa e semn rau si aduce cearta. Alte persoane, insa, considera ca varsarea zaharului pe masa e un semn bun si ca iti va aduce bani sau musafiri. Daca ai varsat zahar, se spune ca trebuie sa iei un pic din el pe deget si sa il pui in gura pentru a „prinde norocul".

Amestecarea accidentala a zaharului cu sare in prepararea mancarii este intotdeauna un semn bun.

Daca iti place sa bei, asemenea britanicilor, ceaiul cu lapte, trebuie sa stii ca nu e bine sa pui laptele inaintea zaharului pentru ca nu te vei mai marita niciodata.

Nu amesteca niciodata zaharul in cafea sau ceai in sens invers acelor de ceasornic pentru ca asta aduce ghinion.

Zaharul nedizolvat pe fundul unei cesti (de ceai, cafea etc.) indica faptul ca cineva te iubeste.

Sa versi zahar poate fi semn bun sau rau, semn de veselie sau de cearta. Depinde doar de tine in care dintre superstitii alegi sa crezi si cat de important e rolul pe care il joaca acestea in viata ta.

Ce inseamna cand versi cafea

Atunci cand versi cafeaua acest gest poate avea si el mai multe semnificatii. De exemplu, daca versi cafeaua in timp ce bei, inseamna ca iubitul tau se gandeste la tine.

Atunci cand esti servita cu o cafea sau te duci la un local si gusti din licoarea aromata, iar in farfuria de sub ceasca iti cade o cantitate mica din aceasta, inseamna ca, in curand, te vei bucura de un castig financiar. Afla din acest articol si celelalte semnificatii.

Ce inseamna cand versi scrumiera

Si atunci cand varsam scrumiera pot exista cateva interpretari la care e bine sa fim atenti si prevazatori. De exemplu, cea mai comuna interpretare este ca un astfel de gest ne va aduce mai aproape de un conflict cu o alta persoana.

Nu inseamna neaparat ca ne vom certa, dar semnifica faptul ca vom avea cel putin anumite intelegeri pe marginea unui subiect.

Ce inseamna cand versi apa

Daca versi apa pe podea, nu sterge cu piciorul, deoarece nu este un semn bun.

De asemenea, cand cineva arunca apa murdara peste tine, vei fi urmarit de nenoroc.

Ce inseamna cand versi ceaiul

In cazul ceaiului, gestul involuntar de a scapa o ceasca de ceai are mai degraba o semnificatie pozitiva decat una negativa, si anume ca ai toate sansele sa primesti o vizita.

Articolul urmator Tradiții și superstiții de Sfântul Pantelimon. Ce nu trebuie să faci în această zi

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (13)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.