Cea mai absurdă teorie a conspirației: „Elvis trăiește!” Descoperă și altele!

Luni, 10.10.2016
de Alexa Galgau

Se spune că în copilărie adorăm basmele, iar la maturitate iubim teoriile conspirației. Este foarte ușor să te prindă aceste idei conform cărora ne sunt ascunse câteva lucruri teribile care se întâmplă în lume, dar care sunt cumva dibuite de niște minți ascuțite. Teoriile conspirației sunt excelente pentru a scrie scenarii interesante de filme și nu putem să negăm că au darul de a fascina, dar aceasta nu înseamnă că trebuie într-adevăr să credem că suntem conduși de reptilieni sau că Elvis trăiește.

Te invităm să te amuzi cu cele mai absurde și amuzante povești create de cei care adoră teoria conspirației!

Teoria conspirației: cele mai absurde convingeri

1. Elvis trăiește

Regele rock-and-rollului, Elvis Presley, a murit pe 16 august 1977. În mod normal, el ar rămâne o parte importantă a istoriei muzicale, dar cei care adoră teoriile conspirației nu au vrut să lase lucrurile așa și au concluzionat că starul și-a înscenat moartea. Au apărut imagini pe internet cu un bărbat cu barbă despre care se spune că ar fi Elvis, acum, la 81 de ani (care lucrează ca gardian la muzeul Graceland). Deși este o teorie absurdă, o parte din cei care au adorat muzica lui Elvis au crezut (sau au vrut să creadă neapărat) în această teorie conform căreia faimosul cântăreț ar trăi în continuare.

2. Reptilienii ne conduc din umbră

Una dintre cele mai vehiculate (și batjocorite) teorii ale conspirației este cea conform căreia există o rasă de reptilieni umanoizi care trăiesc printre noi, al căror singur scop este să înrobească specia umană. Unul dintre cei mai vocali promotori ai acestei teorii este fostul prezentator sportiv de la BBC, David Icke, care este convins că fostul comediant american Bob Hope, membrii familiei regale, George W. Bush și Bill Clinton fac parte din rasa Annunaki, care a venit pe Pământ pentru a conduce omenirea. Inițial, s-a crezut că Icke este antisemit și că „reptilienii” de care vorbea reprezentau doar o metaforă pentru evrei, dar el a ținut să clarifice că se referă la oamenii-șopârlă.

3. Beyonce este o clonă

Dacă nu ai auzit de această teorie a conspirației, înseamnă că nu ai stat destul pe internet. De fapt, nici măcar nu este prima de acest tip, ci a mai existat una și cu Paul McCartney, despre care s-a spus că a murit într-un accient de mașină exact când formația Beatles ajunsese la apogeu, doar pentru a fi apoi înlocuit de cineva care semăna cu el.

Varianta modernă a acestei teorii a conspirației spune ca Beyonce a fost înlocuită cu o clonă, iar ideea a fost promovată de un site care a început să publice poze cu diferențe fizice „vizibile” între Beyonce de atunci și cea... de acum. Lucrurile nu s-au oprit aici și a fost publicat chiar și un videoclip în care cântăreața, aflată la un meci de baschet cu soțul ei, se comportă ciudat (întocmai ca o clonă, conform adepților acestei teorii).

4. Atacurile de la 11 septembrie nu au fost organizate de Al-Qaeda

Poate cea mai răspândită teorie a conspirației este cea conform căreia atacurile de la 11 septembrie 2001 nu au fost organizate de Al-Qaeda, ci chiar de guvernul american, din rațiuni politico-economice. Se spune că, datorită acelor atacuri, America a reușit să își consolideze locul ca putere economică globală și să obțină acces la rezervele de petrol din Orientul Mijlociu. Cu alte cuvinte, atentatul ar fi fost pus la cale pentru ca americanii să aibă un motiv solid de a declara război și de a pune stăpânire pe resursele din Orientul Mijlociu. Sunt atât de mulți care cred în această teorie a conspirației, încât aproape că a trecut de statutul unei teorii, transformându-se în convingere.

5. Misiunea Apollo 11 nu a fost reală

Una dintre cele mai vehiculate teorii ale conspirației ale secolului XX a fost cea conform căreia Neil Armstrong nu ar fi ajuns nicidecum pe Lună, ci totul a fost regizat de NASA. Deși există dovezi care susțin contrariul (de exemplu, au fost aduse roci de pe Lună și au fost lăsate obiecte umane acolo), unii sunt absolut convinși că NASA l-a angajat pe regizorul Stanley Kubrick pentru a produce imaginile respective, după succesul pe care acesta l-a avut cu filmul „2001: A Space Odyssey”. Din punctul de vedere al conspiraționiștilor, este mult mai plauzibil ca NASA să fi făcut un film și nimic nu îi poate convinge de contrariu.

Ce părere ai despre aceste teorii ale conspirației? Ți se par plauzibile sau absurde?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!