Cea mai puternică rugăciune de iertare

Cea mai puternică rugăciune de iertare

Sorina Corneanu

Indiferent dacă ești în căutarea iertării pentru propriile nemulțumiri și greșeli sau cauți forța necesară care să te ajute să ierți pe ceilalți, rugăciunea este, fără îndoială, prima la care ar trebui să recurgi atunci când cauți liniște și vindecare sufletească.

Rugăciunea pare să fi rămas cea mai importanta legătură între om și planul superior, care îi furnizează capacitatea uluitoare de a renaște din propria cenușă și de a trăi o viață sănătoasă din punct de vedere emoțional.

Cea mai puternică rugăciune de iertare este, în primul rând, aceea în care cuvintele nu rămân doar cuvinte încărcate de așteptări, ci se transformă în vorbe trimise cu un gând sincer și voință puternică. Nu te aștepta ca vorbele să fie salvatoare sau vindecătoare, ci fă-le tu astfel. Tu ești persoana care le poate încărca și le poate face să ajungă acolo unde să capete sensul dorit. Se spune că nicio rugăciune nu are valoare dacă nu e spusă cu credință. Până când ceea ce spui nu este trecut prin suflet, actul în sine este inutil.

Vezi o rugăciune puternică pentru regăsire interioară și iertare!

Dacă ești în căutarea unei rugăciuni de iertare, care să îți redea încrederea, liniștea și împăcarea cu sine sau cu ceilalți, iată o rugăciune în care s-ar putea să te regăsești.

„Doamne, prea mult timp te-am scos din viața mea. Știu că sunt mereu nemulțumită de mine, greșesc, sunt păcătoasă și nu mă pot salva singură. Nu-mi voi mai muta privirea de la Tine, nu voi mai închide ușa sufletului, ci, prin credintă, primesc cu bucurie darul Tău de mântuire. Sunt gata să accept și o altă perspectivă a lucrurilor și să îți mulțumesc pentru minunatul dar al vieții, de care încerc să mă bucur cât mai frumos și mai corect cu putință. Te primesc cu bucurie și sinceritate în inima mea, Doamne, și Te rog să îmi luminezi calea în așa fel încât să primesc iertare și să învăț, la rândul meu, să iert. Pentru că, așa cum Tu ai spus, „îmbrăcați-vă cu dragoste, care ne leagă pe toți împreună într-o armonie perfectă” (Coloseni 3:14). Ajută-mă să manifest dragostea necondiționată astăzi, chiar și celor care mă rănesc, să mă iert pentru toate nedreptățile pe care le-am îndreptat către mine și să iert nedreptățile celorlalți asupra mea. Ajută-mă să eliberez răul și să încep să iubesc așa cum iubești tu. Amin!”

Spusă cu credință adevărată, cu liniște în suflet și cu încrederea că aceasta va fi ascultată, rugăciunea poate avea puteri nebănuite și necunoscute până acum. Întotdeauna tu dai sens cuvintelor tale. Fără să le oferi sensul, care provine numai din interiorul tău, cuvintele rămân fără greutate, iar lipsite de gând nu se îndreaptă nicăieri. Așa că „lăsati pacea care vine de la Hristos să stăpânească în inimile noastre” (Coloseni 3:15).

Când te rogi prin cuvinte, permite Duhului Sfânt să-ți umple inima cu pace. Roagă-te în liniște, cu mult calm și inimă ușoară. Găsește-ți timp, starea necesară și răbdarea pentru a recăpăta ceea ce ai pierdut. Cele mai importante lucruri în viață sunt și cele mai simple, dar, din păcate, și cele de care te-ai îndepărtat cel mai curând. Regăsește-te!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Rugăciune făcătoare de minuni către Sfantul Fanurie
Rugăciune făcătoare de minuni către Sfantul Fanurie
Esti o femeie puternica?
Incepe quiz
Esti o femeie puternica?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (17)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.