Cele mai influente femei din istorie

Luni, 17.10.2016
de Diva Hair

Trăim într-o lume modernă, care își atinge în fiecare zi noi limite ale evoluției, iîntr-o varietate generoasă de domenii și posibilități: business, știință, cultură, modă etc. Iar această lume schimbătoare în care trăim este și produsul unor femei care, prin personalitatea și acțiunile lor, au marcat cursul istoriei.

Puternice, neobosite, curajoase, grațioase… femeile au luptat pentru visurile și drepturile lor, poate de multe ori împotriva sistemului, iar de cele mai multe ori împotriva prejudecăților legate de statutul de a fi femeie. De-a lungul istoriei, ele au devenit experte în domeniul lor, style-iconuri, influencer-i; au creat, au reformat, au revoluționat. În unele situații, ceea ce lor li se părea un lux, o luptă, pentru bărbați poate a fost doar ceva primit „de-a gata”. Și tocmai de aceea merită ca din când în când să ne amintim de ele și să le urmăm exemplul. Pentru ca inspirația lor este atemporală, fie că au fost astronauți, politicieni, monarhi, artiști, lideri sau feministe!

Mai jos vei descoperi doar o mică parte dintre femeile care nu au renunțat niciodată, nici chiar când le-a fost teamă (ordinea este aleatorie)!

Cleopatra

„Nu mi-a fost dată onoarea, am câștigat-o pur și simplu.”

Impactul pe care l-a avut Cleopatra în istorie este cu atât mai semnificativ având în vedere că lumea în care a trăit era condusă în totalitate de bărbați „Glorie tatălui”. Dincolo de frumusețea ei sublimă, despre care mulți au scris și încă mai scriu, Cleopatra a câștigat inima celor care o înconjurau prin inteligența și farmecul ei unic. Iar până la moartea sa, gloria i-a aparținut în totalitate.

Maica Tereza

„Nu astepta lideri. Fa-o de unul singur.”

Laureata a Premiului Nobel pentru Pace în 1979, și-a dedicat viața în intregime operelor caritabile, sub propriul ordin „Misionarele Carității”. Maica Tereza a continuat să găsească resursele necesare pentru a-i ajuta pe cei în nevoie, deși, la un moment dat, s-a îmbolnăvit: a avut două atacuri de cord, apoi a suferit de pneumonie și malarie, dar durerea ei fizică nu a făcut-o să renunțe.

Aung Sang Suu Kyi

„Într-o societate în care oamenii sunt conștienți de propria valoare, femeile nu sunt numai tolerate, ci și evaluate.”

Aung Sang Suu Kyi, susținătoarea democrației în Myanmar (fosta Birmania), a plătit pentru credințele ei în libertate și egalitate, cu arestul la domiciliu pentru 15 ani. În 1991, ea a câstigat Premiul Nobel pentru „unul dintre cele mai extraordinare exemple de curaj civil din Asia in ultimele decenii”.

Smaranda Brăescu

„Făcui ochii mari şi privii în jur... Apoi mă pornii pe râs, aşa, singură acolo în cer, ca un copil căruia i-a reuşit o ştrengărie. Am căzut pe spate, fără măcar să mă zgârii. Cei care au alergat spre locul unde căzusem m-au găsit strângându-mi în braţe paraşuta.”

Greu de crezut, dar chiar și o femeie poate fi instructor de parașutism militar, iar Smaranda Brăescu a fost printre primii. Prima femeie pilot din România, prima femeie parașutist cu brevet din România, campioana mondială la parașutism, Smaranda a realizat recordul de la Sacramento, care a fost doborât abia 20 de ani mai târziu. Tot ea a realizat primul record de traversare a Mării Mediterane în 6 ore și 10 minute, iar în timpul războiului a fost pilot în celebra „Escadrilă Albă”. Cu fiecare lucru pe care l-a îndeplinit, Smaranda a învins prejudecățile vremurilor ei și a lăsat o moștenire femeilor ce i-au urmat curajul, trăsătură care era de neconceput pentru femei.

Billie Jean King

„Dacă nu câștigam acel meci, am fi rămas cu 50 de ani în urma. Ar fi insemnat sfârșitul turului feminin și ar fi fost afectată stima de sine a tuturor femeilor.”

Legendara jucătoare de tenis Billie Jean King a dus o luptă continuă cu prejudecățile celor care au considerat că bărbații sunt atleți superiori și a încercat încontinuu să arate cât de multe poate realiza o femeie. A câștigat de 20 de ori titlul Wimbledon.

Valentina Tereșkova

„Dacă o femeie poate fi CFR-istă în URSS, de ce nu poate să zboare în spațiu?”

Valentina Tereșkova ne-a lăsat moștenire nu numai curajul de a îndrăzni să ajungi dincolo de nori, la propriu și la figurat, dar și dovada că poți deveni orice îți dorești, indiferent ce statut ai la un moment dat: dintr-un simplu muncitor în Uniunea Sovietica, Valentina a devenit prima femeie care a zburat în spațiu, pe orbita Pâmântului, de 48 de ori, la doar 26 ani.

Frida Kahlo

„La sfârșitul zilei, putem îndura mai mult decât credem noi că putem.”

Frida Kahlo, una dintre cele mai mari pictorițe din toate timpurile, a reușit să învingă o suferință uriață și a continuat să creeze, în ciuda tuturor problemelor pe care le-a întâmpinat. Accidentul în urma căruia a rămas în imposibilitatea de a merge și de a deveni mamă a motivat-o să-și picteze propria realitate. Soțul ei, artistul Diego Rivera, spunea despre picturile pictoriței mexicane că „exaltau calitățile feminine ale rezisteței”.

Prințesa Diana

„Fiecare dintre noi are potențialul de a da ceva înapoi…”

„Prințesa inimilor” a fost una dintre cele mai iubite femei din lume și încă a rămas un model pentru puterea cu care a realizat fapte caritabile și a încercat să schimbe lumea într-un loc mai frumos, fără să renunțe la credințele ei, la ceea ce o definea, la libertatea ei de a spune lucrurilor pe nume. Prințesa Diana a câștigat post-mortem Premiul Nobel pentru Pace, cu campania sa de interzicere a minelor terestre.

Despre femei și despre puterea lor de a schimba lumea în care trăiesc, despre frumusețea de a fi lideri în viața de zi cu zi și despre curajul de a avea propria afacere de succes se va discuta la unul dintre cele mai importante evenimente ale anului, Beauty of Entrepreneurship, împreună cu unii dintre cei mai cunoscuți experți în business din lume și cu speakeri celebri de la TEDx.

Pe 9 noiembrie 2016, în cadrul Facultăţii de Drept, în amfiteatrul Aula Magna, va avea loc prima conferinţă dedicată antreprenorilor din România. La iniţiativa Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor din România, speakeri internaţionali, sub bagheta lui Perry Timms, îşi dau întâlnire în cadrul Beauty of Entrepreneurship 2016 – prima conferinţă internaţională despre antreprenoriat, leadership, femei în afaceri şi nu numai! Seara se va incheia cu o Gala de premiere si Cocktail party la hotelul Sheraton, unde vor fi premiate povesti de succes sustinute de femei de poveste.

Pentru mai multe informatii, accesati: http://anaa.ro/beauty-of-entrepreneurship/
Organizatori Beauty of Entrepreneurship: Asociatia Nationala a Antreprenorilor (ANAA), Pandorra Story Style, Romania Autentica, Scoala de Business, Flori de Ie.

Parteneri Beauty of Entrepreneurship: Business Travel, Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti, Sheraton Bucharest Hotel, Graphtec Design, DonCafe Brasserie, Coca Cola.

Parteneri media Beauty of Entrepreneurship: Romania TV, 7life.ro, 9AM, Academia Catavencu, Acasa.ro, ADPM.ro, Agerpress.ro, Amadeus, Avantaje.ro, ziarul Bursa, Business Woman, Cariereonline.ro, Divahair.ro, ejobs.ro, Eva.ro, Facultatea de Administratie si Afaceri, Garbo.ro, instilulmeu.ro, Kudika.ro, Life.ro, Maria-Andrei.ro, PRwave.ro, Replica Vedetelor.ro, revista Bulevard, Revistavedetelor.ro, Romania Libera, StyleandNature.ro, Tango Tangent, thetrends.ro, Urbo.ro, Wall-street.ro, socialagenda.ro, RomaniaJournal.ro.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!