Cele mai importante simboluri feng shui si semnificatia lor

Cele mai importante simboluri feng shui si semnificatia lor

Ioana Dinu

Feng shui a devenit, in ultima perioada, una dintre cele mai importante practici la nivel mondial. Oamenii care sunt nemultumiti de viata lor personala sau profesionala au inceput sa recurga la tacticile feng shui, pentru a-si imbunatati traiul.

Ce inseamna faceasta traditie si cum ar putea sa iti imbunatateasca viata? Poti sa o intelegi mai bine cunoscand cele mai importante simboluri fengh shui si semnificatiile lor.

Yin si yang

Feng shui inseamna armonie, iar cele doua semne importante ale sale sunt yin si yang, adica pozitiv si negativ. Acestea sunt cele mai importante simboluri feng shui, iar coexistenta lor, ca lucruri complet opuse, fac armonia posibila. Astfel, simbolurile feng shui pot fi grupate fie sub semnul yin, fie sub semnul yang.

Florile

Florile sunt un simbol feng shui pentru pozitivitate. Acestea emana energie si se crede ca aduc noroc si bunastare. De asemenea, florile sunt un simbol al binecuvantarii si se spune despre acestea nu doar ca infrumuseteaza o casa, ci si ca o incarca de energii pozitive.

Unele dintre cele mai des intalnite tipuri de flori ca simboluri feng shui sunt orhideele, crizantemele si lotusul.

Pasarile

Si pasarile reprezinta unul dintre cele mai cunoscute simboluri feng shui. In aceasta practica, ele simbolizeaza inspiratia si, totodata, libertatea. Fiecare tip de pasare are insemnatatea ei. De exemplu, porumbelul simbolizeaza pacea si inlaturarea negativitatii, in timp ce cocorul simbolizeaza nasterea, invierea.

Pestii

Un alt simbol usor recognoscibil de feng shui este reprezentat de pesti. Exista doua tipuri anume de pesti care sunt speciali pentru adeptii feng shui. Despre pestele dragon se crede ca este cel mai pur peste si este foarte respectat in lumea spirituala.

Al doilea tip de fiinta subacvatica cu mare insemnatate in feng shui este pestele koi, care este fascinant de privit. Despre acesta se crede ca aduce noroc si energii pozitive. De altfel, daca vrei sa cumperi pesti si planuiesti sa iti organizezi apartamentul feng shui, nu uita sa cumperi 9 pesti, dintre care unul sa fie negru.

Buddha


Poate cel mai important simbol feng shui, Buddha simbolizeaza o multime de lucruri, printre care se regasesc dorinta de cunoastere, evolutia, pacea interioara, lumina etc.

Poate cel mai important aspect pentru care Buddha este cunoscut este acela al unui suflet nelinistit, in cautare de pace. A sta si a dormi precum Buddha sunt considerate cele mai bune practici.

Caii

Dintre toate tipurile de simboluri feng shui, caii par sa fie cel mai putin cunoscuti. Calul reprezinta viteza, prosperitate, faima si libertate. De cele mai multe ori, aceste simboluri sunt facute cadou de casa noua. Acest simbol trebuie pastrat in partile de sud si de nord ale casei, pentru a atrage maximum de noroc.

Citeste si acest articol, pentru mai multe idei de cadouri feng shui .

Dragonul

Printre toate aceste simboluri importante, are si dragonul insemnatatea sa. Foarte puternic atunci cand vine vorba de vindecare, dragonul are efecte yang si este cunoscut si pentru promovarea energiilor masculine.

Mai mult, el este de obicei insotit si de cristale sau perle, lucruri care par a simboliza sanatatea si prosperitatea.

Copacii verzi

Acestia sunt simboluri vitale pentru practica feng shui. Despre copacii verzi se crede ca aduc putere de concentrare in viata oamenilor si cresc, si ei, nivelul averii si prosperitatii, simbolizand si longevivitatea vietii.

Tigrii

Simbolurile protectiei si bunastarii casei, tigrii sunt Gardienii Feng Shui si nu trebuie niciodata despartiti, acestia fiind in numar de patru.

Testoasele

Broastele testoase nu sunt de uitat, cand vine vorba de feng shui. Testoasele sunt unele dintre Animalele Celeste si simbolizeaza nordul. Figurinele cu testoase se crede ca aduc prosperitate si noroc casei si celor care stau in apropierea acestora.

De asemenea, figurinele si fotografiile cu testoase trebuie tinute in partea de nord a casei, deoarece aceea este directia pe care ele o pazesc.

Daca alegi un stil de viata bazat pe traditiile orientale, trebuie sa stii insemnatatea celor mai importante dintre simbolurile feng shui. Semnificatiile lor te vor ajuta sa iti organizezi mai bine apartamentul sau biroul, pentru a avea o viata mai prospera, o minte mai limpede si zambetul mereu pe buze.

Organizeaza-ti casa in stil feng shui, pentru armonie - citeste aici cum !

Articolul urmator
Ce să pui sub pernă când dormi ca să te îmbogățești
Ce să pui sub pernă când dormi ca să te îmbogățești
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.