Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Cercetătorii au decis:persoanele peste 40 de ani ar trebui să muncească doar trei zile pe săptămână

Luni, 13.01.2020

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, orele de muncă ar trebui să devină din ce în ce mai puține. Sau cel puțin așa susține un studiu recent.

Dacă să lucrezi mai mult de trei zile pe săptămână deja ți se pare prea mult, prea obositor, prea, prea... să știi că nu la tine este problema. Știința este 100% de partea ta. Cele mai recente cercetări în domeniu susțin cu tărie că orele de muncă ale oamenilor cu vârsta peste 40 de ani ar trebui să fie mai puține decât ale celor mai tineri.

Mergând pe ideea unui week-end care să țină patru zile, un raport al celor de la Institutul de Cercetări Economice și Sociale din Melbourne (Australia) care explorează „efectul orelor de lucru asupra capacității cognitive” a subliniat o legătură uriașă între vârstă și productivitate. Astfel, oamenii cu vârsta de peste 40 de ani s-au dovedit a fi cei mai productivi atunci când nu lucrau mai mult de trei zile pe săptămână.

Pentru studiu, 2.965 de bărbați și 3.502 de femei, toți din Australia, au făcut o serie de teste cognitive. Acestea au constat în citirea unui text cu voce tare, apoi citirea textului invers și efectuarea unui joc de asociere a numerelor și a literelor într-o perioadă de timp aleasă de savanți. Aceștia au spus că testele în cauză i-au ajutat să vadă cât de bună este memoria participantilor și capacitatea acestora de a raționa.

Astfel, s-a descoperit că, atunci când voluntarii de vârstă mijlocie au lucrat doar 25 până la 30 de ore pe săptămână, acest lucru a avut un efect pozitiv asupra funcției lor cognitive, care s-a îmbunătățit pe măsură ce orele lor de lucru au crescut. Dar, atunci când orele lor de lucru au depășit acea sumă, a existat un impact negativ asupra acestora, iar participanții s-au simțit mai obosiți și stresați.

„Acest lucru indică faptul că diferențele de timp de lucru sunt un factor important pentru menținerea funcționării cognitive la adulții mijlocii și mai mari”, au spus cercetătorii în studiu. Cu alte cuvinte, la vârsta mijlocie și mai în vârstă, munca part-time ar putea fi eficientă în menținerea abilității cognitive... Studiul nostru subliniază că prea multă muncă poate avea efecte adverse asupra funcționării cognitive."

Ei au adăugat: „Rezultatele noastre indică faptul că munca part-time este un mod eficient de a menține funcționarea cognitivă în raport cu pensionarea sau șomajul.”

Surse foto: istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!