Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Cercetătorii de la NASA au descoperit SuperPământul

Lorena Teacă

Cercetătorii de la NASA continuă investigațiile și nu se opresc niciodată la ceea ce cunosc deja. Chiar dacă pare greu de crezut, aceștia încă mai descoperă lucruri neștiute de omenire până în prezent, motiv pentru care astăzi vom vorbi despre SuperPământul descoperit de curând de aceștia.

De curând, doi interni de la NASA, împreună cu o echipă de astronomi, au găsit un nou Pământ, de aproximativ două ori mai mare decât planeta noastră, cunoscut sub numele de K2-288Bb. Această exoplanetă se află la 226 de ani lumină față de constelația Taur și se prezintă ca fiind stâncoasă și bogată în gaze asemănătoare celor de pe planeta Neptun, conform NASA.

O planetă în două palme

Mărimea sa este rară în comparație cu planetele de dincolo de sistemul nostru solar. SuperPământul se află într-un sistem stelar cunoscut sub numele de K2-288, care conține stele la o distanță de aproximativ 8,2 miliarde de kilometri, adică aproximativ de șase ori traseul dintre Saturn și Soare.

Descoperirea a fost făcută în 2017, când Adina Feinstein și Makennach Bristow, studenți la Universitatea din Carolina de Nord, au lucrat ca stagiari cu Joshua Schlieder, un astrofizician din Maryland. Astfel, în momentul în care aceștia căutau date despre o stea, o planetă se tot mișca prin fața acesteia.

O planetă cu un satelit

În primele zile, astronomii erau preocupații de faptul că această poziționare a planetei ar putea provoca erori sistematice în măsurători, după care, la reexaminarea ei, au putut confirma faptul că aceasta este o exoplanetă, adică o planetă din afara sistemului nostru solar. Investigațiile continuă și cercetătorii au speranța că pe această planetă ar putea descoperi semne de viață.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!