Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Cine conduce lumea din umbră! Acestea sunt cele mai influente 13 familii de pe mapamond

Alexa Galgau

Ideea conform căreia există câțiva oameni foarte puternici și influenți care conduc lumea din umbră a început să fie tot mai răspândită, fiind în mod special promovată de cei care sunt fascinați de teoria conspirației. Nu putem ști dacă este adevărat sau nu, dar cert este că există, într-adevăr, indivizi care dețin sume exorbitante de bani și care ar putea să controleze lumea cu un asemenea avantaj.

Află cine conduce lumea din umbră și care sunt cele mai influente familii de pe glob!

Cine conduce lumea din umbră

Este vehiculată de ceva vreme o teorie interesantă, conform căreia există o organizație elitistă, formată din 13 familii foarte bogate care orchestrează evenimentele majore la nivel mondial. Cu alte cuvinte, se crede că 99% din populație este condusă de o elită care formează doar 1%!

Cele 13 familii despre care se spune că ar conduce lumea sunt:

 1. Rothschild (Bauer sau Bower)
 2. Bruce
 3. Cavendish (Kennedy)
 4. De Medici
 5. Hanover
 6. Habsburg
 7. Krupp
 8. Plantagenet
 9. Rockefeller
 10. Romanov
 11. Sinclair (St. Clair)
 12. Warburg (del Banco)
 13. Windsor (Saxe-Coburg-Gothe)

Dintre toate acestea, cea mai puternică și influentă ar fi familia Rothschild, în jurul căreia s-au format nenumărate povești, unele de-a dreptul sinistre. Averea lor este estimată (neoficial) la 500 de trilioane de dolari și este obținută prin imperiul bancar pe care familia îl deține.

Istoria familiei Rothschild începe cu Mayer Amschel Rothschild, un evreu care a intrat în domeniul afacerilor bancare încă din 1760. Succesul acestuia s-a datorat extinderii afacerii sale la nivel internațional, prin intermediul celor cinci fii ai săi, care s-au stabilit la Londra, Paris, Frankfurt, Viena și Napoli. În prezent, familia Rothschild deține cea mai mare avere privată din lume, iar afacerile membrilor ei s-au extins aproape în toate domeniile. Așadar, nu este de mirare că o asemenea bogăție și extinderea afacerilor au ridicat suspiciuni și au dat naștere unor teorii ale conspirației. De altfel, se spune că de aici ar fi pornit și teoriile conform cărora poporul evreu controlează resursele financiare ale lumii.

Familiile enumerate mai sus sunt considerate responsabile pentru tot ceea ce se întâmplă la nivel mondial. Despre familia Rothschild, de pildă, se știe că a asigurat suport financiar pentru diverse războaie și că a finanțat ambele tabere ale războaielor duse de Napoleon.

Se mai spune, de asemenea, printre conspiraționiști, că ele și-ar asigura controlul absolut prin mai multe metode, iar una dintre ele ar fi subjugarea sistemului educațional. Adepții acestor teorii consideră că spălarea pe creier începe de pe băncile școlii, pentru ca mai apoi să fie perpetuată prin programul de lucru 09:00-18:00 și crearea unui stil de viață cât mai puțin creativ și motivant.

Există și foarte multe exagerări în aceste teorii conspiraționiste. De exemplu, familia Rothschild nu are cum să dețină 500 de trilioane de dolari, deoarece ar reprezenta un procent semnificativ din bogăția totală a lumii. Publicația LA Times a făcut publică o cifră mult mai plauzibilă: 350 de miliarde de dolari. Și aceasta este o avere enormă, dar trebuie să mai ținem cont că este împărțită între un număr foarte mare de membri ai familiei Rothschild, motiv pentru care aceștia nu ajung niciodată în mod individual în vreun top al revistei Forbes.

Desigur, acestea sunt doar teorii referitoare la cine conduce lumea din umbră și lucrurile nu sunt atât de simple pe cât ar vrea să le facă adepții conspirațiilor. Cei care răspândesc astfel de teorii nu au nicio dovadă că ele sunt adevărate, așa că, înainte de a crede aceste povești, ar trebui să ascultăm mai multe puncte de vedere și să căutăm mai multe dovezi. Poate că, în definitiv, este mai ușor pentru oameni să creadă că există o entitate malefică din cauza căreia se întâmplă toate lucrurile rele din lume, decât să accepte că evenimentele nefericite au loc fără vreo conspirație majoră în spate.

Tu crezi că aceste familii conduc lumea din umbră sau consideri că toate acestea sunt povești?

Descoperă și un top 10 al celor mai bogați oameni din lume!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  LIKE si intra in universul divelor!