Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Coronaviurs: Cum arată declarația pe proprie răspundere cu care poți ieși noaptea din casă

Luni, 23.03.2020

În cadrul conferinței de presă care a avut loc în seara zilei de sâmbătă, 21 martie, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, si secretarii de stat Raed Arafat si Bogdan Despescu au făcut publice noile obligații ale cetățenilor români regăsite în Ordonanța militară adoptată. La scurt timp după conferința de presă, transmisă LIVE, a fost făcută publică pe site-ul oficial M.A.I. declarația pe proprie răspundere cu care cetățenii României vor putea ieși noaptea - după ora 22.00 - din casă.

Deplasările în timpul zilei, conform Ordonanței Militare

Sursa foto - captura Facebook

Astfel, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 06:00-22:00 trebuie să se efectueze numai pentru următoarele motive:
a) Deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;
b) Deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;

c) Deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) Deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistentă persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) Deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

Citește și Semne că ești infectat cu COVID-19

Deplasările în timpul nopții, conform Ordonanței Militare

Lucrurile stau altfel în timpul nopții, mai exact în intervalul orar 22.00-6.00 dimineața. Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei "este permisă" numai pentru motivele prevăzute în timpul zilei. În timpul nopții, apare obligația legitimării și a prezentării unei legitimații de serviciu, a unei adeverințe eliberată de angajator sau a unei declarații pe propria răspundere.

Citește și Ce trebuie să faci, ca să nu te contaminezi cu COVID-19, în România

"Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere," se arată în ordonanță.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

"Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura".
Aceste prevederi sunt stabilite la punctele 3, 4 și 5 ale Ordonanței Militare. Conform actului normativ, nerespectarea măsurilor de primă urgență prevăzute la art. 1-7 atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală, în conformitate cu prevederile art.27 din Ordonanța de urgență nr. 1/1999, cu modificările și completările ulterioare.

 De aici faci rost de declarația pe proprie răspundere cu care se iese din casă în intervalul orar 22.00-6.00.

 Urmărește harta interactivă a îmbolnăvirilor cu coronavirus aici.

Surse foto: Facebook, MAI

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  top 5 divahair.ro

  • vizionate
  • votate
  • discutate
  1. 5 semne că în curând vă veți apropia sufletele (12626 vizite)
  2. Când vom putea merge din nou la concerte, festivaluri, spectacole și meciuri de fotbal? Răspunsul te va șoca! (4855 vizite)
  3. Stați în case! Închiderea zonelor roșii funcționează: niciun caz nou în Codogno, orășelul italian de unde s-a răspândit coronavirusul în Europa! (3547 vizite)
  4. Ce nu face un tată pentru copilul său! Acest bărbat a inventat o capsulă anti-COVID-19, pentru a-și proteja puiul de virusul ucigaș (2118 vizite)
  5. Veste incredibilă: ce se întâmplă cu pensiile românilor, în plină pandemie de coronavirus (1917 vizite)
  1. 5 semne că în curând vă veți apropia sufletele (nota 4.8)
  2. ANPC: Cum să îți faci cumpărăturile la magazin în siguranță, ca să nu duci coronavirus acasă (nota 4.6)
  3. Când vom putea merge din nou la concerte, festivaluri, spectacole și meciuri de fotbal? Răspunsul te va șoca! (nota 4)
  1. Biserica Ortodoxă Română a luat decizia finală: Cum vom lua, anul acesta, Lumina de Paște (0 comentarii)
  2. Am vorbit cu antreprenori din constructii, iar domeniul este grav afectat (0 comentarii)
  3. Apiterapia: vindecare naturală de la albine (0 comentarii)
  4. Reacția emoționantă a unei bătrâne de 90 de ani din București după ce a primit “bunătățuri” la ușă: ”Nu am mai întâlnit atâta binefacere!” (0 comentarii)
  5. Procesiune cu rugăciuni și moaște pe străzile Capitalei, pentru protejarea populației împotriva coronavirusului (0 comentarii)

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!