Cum faci alegerea perfectă în materie de lumânări de botez?

Cum faci alegerea perfectă în materie de lumânări de botez?

Redactor Divahair.ro

Lumânarea este un element decorativ special din cadrul oricărei ceremonii de botez. Ea rămâne o mărturie pentru tot restul vieții a zilei dedicată copilului creștinat. În varianta clasică, lumânarea era împodobită cu flori naturale, de jur împrejur. La momentul actual însă, se alege în funcție de criterii estetice, fiind accesorizata cu tot felul de elemente cu rol decorativ, pentru a se integra perfect în setul de botez și menține o tema de la A la Z. În același timp, lumânarea este un articol important ce vine însoțit cu semnificații aparte.

Potrivit tradițiilor creștine, lumânarea pentru botez, purtată de către nași, reprezintă viață micuțului creștin și drumul către lumina. În timp ce nașii devin călăuzele spirituale ale micuțului, lumânarea este considerată de asemenea un simbol în acest sens. Se crede că această semnifică lumina adusă în sufletul celui proaspăt botezat. Deși astfel de tradiții s-au păstrat cu sfințenie, s-a înregistrat o evoluție, în sensul că acum lumânările pentru astfel de evenimente sunt alese cu deosebită atenție. În prezent se dorește că acestea să exprime elegantă, un aer sofisticat și totodată să aibă un design specific și potrivit pentru copil.

Tendințe în materie de lumânări de botez

La mare căutare la momentul actual sunt acele lumânări botez scurte. Acesta au avantajul că sunt mai ușor de ținut în mâna, pe tot parcursul ceremoniei de botez. De asemenea, este important că lumânarea să fie realizată din ceară curată, de culoara albă, ce exprimă puritatea corelată cu evenimentul în sine.

lumanari botez

Personalizarea este tot mai solicitată de către părinți, devenind chiar un trend. Își doresc astfel că numele celui mic și dată botezului să fie inscripționate pe lumânare, pentru a-i da o tușa cât mai personală, intimă totodată.

Vestea bună e că magazinele de profil ne întâmpina cu oferte din cele mai diverse în ceea ce privește stilul lumânărilor de botez. Astfel, alegerea tinde să devină una personală, luată în funcție de preferințele nașilor și ale părinților. De asemenea, această trebuie să fie una reprezentativă pentru tematică botezului.

O sursă la îndemână – online-ul

Un punct de plecare poate fi magazinul online Couturebebe.ro, locul unde cei interesați pot găși produsele căutate pentru orice situație. Este vorba și despre economia de timp, în condițiile în care pregătirile pentru botez înseamnă o alergătură continuă dintr-o parte în altă. În schimb, în numai câteva minute poți răsfoi paginile catalogului online pentru a-ți face o idee cu privire la produse și la final, să iei o decizie cât mai inspirată.

Aici găsești o gamă variată de tipuri de lumânări, începând de la cele clasice de botez sau tradiționale, până la cele dedicate fetițelor sau băieților, cu accente personalizate. Acestea îmbină armonios creativitatea, bunul gust și muncă migăloasă, fiind înnobilate cu detalii estetice, ce conferă un plus de valoare. De pildă, lumânarea în stil vintage se ramarca prin elemente specifice acelor vremuri, precum dantelă de calitate și flori confecționate din material.

Prin ce se deosebesc lumânările de la Couture Bebe de cele realizate în serie, comercializate pe piață? Ei bine, este vorba despre faptul că producătorii acestor lumânări fac parte din echipa de specialiști Couture Bebe. Prin urmare, magazinul nu doar vinde, ci și produce. Nu doar că nu se face rabat de la calitate, însă orice idee ai avea, această poate fi pusă simplu în aplicare. Fie că este vorba de materiale diafane (tulle sau dantelă), flori, funde, note colorate, o jucărie de plus, fiecare dintre aceste elemente poate fi integrat în designul unei lumânări de botez. Imaginația este singură care impune limita, așa că transmite-i expertului viziunea ta pentru că el să o poată pune în practică!

 

Articolul urmator
Ce spune biserica despre căsătoria dintre frații spirituali de botez. „În aceeași apă, erau botezați soțul și soția sau părinții și copiii"
Ce spune biserica despre căsătoria dintre frații spirituali de botez. „În aceeași apă, erau botezați soțul și soția sau părinții și copiii"
Cat de pretentioasa esti in materie de barbati?
Incepe quiz
Cat de pretentioasa esti in materie de barbati?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.