Cum îți dai seama ce informații are Facebook despre tine

Cum îți dai seama ce informații are Facebook despre tine

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Facebook a devenit un subiect din ce în ce mai controversat, după ce datele a milioane de utilizatori au fost folosite de o companie care s-a ocupat de campania prezidențială a lui Donald Trump și de votul de Brexit. Mai exact, compania Cambridge Analytica a colectat datele de la 50 de milioane de utilizatori și a construit profile de personalitate pentru a ajuta anumite entități politice să își propage mesajele către publicul-țintă.

Săptămâna trecută, Facebook a interzis activitatea Cambridge Analytica pe platforma sa. În prezent, o serie de investigații au început să fie derulate, atât în SUA, cât și în Marea Britanie. Acest lucru a determinat sute de mii de persoane să își închidă conturile de Facebook. Faptul că Facebook știe foarte multe informații despre tine poate fi înspăimântător. Totuși, cum poți afla ce știe Facebookul despre tine? Află mai jos!

telefon cu Facebook

Iată cum afli ce informații are Facebook despre tine!

Pentru a vedea care sunt aceste informații, trebuie să te loghezi pe Facebook și să intri pe o pagină numită Preferințele tale de publicitate sau să intri în Setări și apoi în Publicitate.

publicitate Facebook

Facebook păstreză informații precum cele legate de ceea ce îți place și paginile cărora le dai Like. Se pare că eu sunt interesată de Facebook și de afaceri, dar și de pisici și publicitate online.

 interese Facebook

De asemenea, Facebook mai știe și ce faci tu pe internet. Mai mult, de fiecare dată când folosești Facebook pentru a te loga în anumite aplicații pe telefon, acesta urmărește ceea ce faci. Așa a aflat Facebook că eu folosesc Waze pe telefon!

aplicatii Facebook

Dacă nu ești tocmai nou pe Facebook, trebuie să știi că există pagini și pagini de informații despre tine.

pagini Facebook

După ce păstrează toate informațiile legate de activitatea ta online, Facebook construiește un profil despre tine, pe care îl poți vedea dând click pe Informațiile tale, apoi pe Categoriile tale. Acestea sunt și informațiile pe care Facebook le împărtășește cu companiile de publicitate care își fac reclamă pe Facebook și care livrează doar informațiile de care ești tu interesată.

categorii Facebook

În cazul meu, se pare că Facebook știe că sunt născută în septembrie, că folosesc Chrome și că am tabletă și smartphone Samsung. Acest lucru explică faptul că văd reclame în fiecare zi de telefoane noi, dar și de tablete. Totuși, trebuie să știi că nu toate aceste informații sunt valabile. De exemplu, pe mine m-a catalogat drept o mare iubitoare de fotbal, ceea ce este departe de adevăr. Deși despre orientările mele politice nu a aflat încă nimic, în cazul altor persoane este posibil ca Facebookul să furnizeze anumite informații despre campanii electorale tocmai pe acest criteriu.

Facebook îți mai urmărește și locația, acest lucru însemnând locul în care te afli și locurile în care ai fost atât prin intermediul aplicației de Facebook, cât și prin Instagram.

Pentru a afla toate aceste informații pe care Facebook le știe despre tine, poți să îți descarci arhiva din Setări.

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator
Câteva lucruri pe care mi le amintesc când îmi este cel mai dor de tine
Câteva lucruri pe care mi le amintesc când îmi este cel mai dor de tine
Stii sa iti dai seama cand un barbat NU e potrivit pentru tine?
Incepe quiz
Stii sa iti dai seama cand un barbat NU e potrivit pentru tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.