Cofondatorul WhatsApp avertizează: toată lumea ar trebui să își șteargă contul de Facebook

Cofondatorul WhatsApp avertizează: toată lumea ar trebui să își șteargă contul de Facebook

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Brian Acton, cofondatorul WhatsApp care a fost ajutat de Mark Zuckerberg să devină miliardar, ne avertizează să ne ștergem contul de Facebook, proces care poate dura 90 de zile, conform dailymail.co.uk. Acesta a scris pe Twitter că toată lumea trebuie să își șteargă contul de Facebook punând hashtagul „deletefacebook”.

Acest hashtag a devenit un trend după ce Facebook a fost legat de controversatul caz Cambridge Analytica și de transmiterea de informații personale fără permisiunea utilizatorilor Facebook.

barbati care dau mana

De ce toată lumea trebuie să își șteargă contul de Facebook

Acton a vândut aplicația WhatsApp către Facebook în 2014, pentru 19 miliarde de dolari, cea mai mare achiziție pe care Facebook a făcut-o vreodată. Totuși, antreprenorul californian ne sfătuiește să ne ștergem contul de Facebook, mai ales acum, când compania este presată să explice scurgerea de informații.

Scandalul Cambridge Analytica a apărut atunci când firma a fost legată de alegerea lui Trump și de influențarea cetățenilor de a vota pentru actualul președinte prin intermediul Facebookului. Această companie se ocupă în acest moment de colectarea de informații pentru campaniile electorale.

Pe 17 martie 2018, The New York Times și The Observer au acuzat Cambridge Analytica pentru folosirea de informații personale obținute prin intermediul Facebookului fără permisiunea utilizatorilor. Ca răspuns la aceste acuzații, Facebook a interzis activitatea Cambridge Analytica în cadrul platformei sale. Mai mult, The Guardian acuză Facebookul pentru faptul că acesta știa de scurgerea de informații de la 50 de milioane de utilizatori de doi ani și că nu a făcut nimic în acest sens.

like facebook

De la dezvăluirea acestui caz în media, numărul de utilizatori Facebook a scăzut cu 10%, iar hashtagul „deletefacebook” a devenit un trend printre utilizatori.

Mark Zuckerberg și-a prezentat scuzele public pentru acest incident și a afirmat că responsabilitatea Facebook de acum este să se asigure că acest lucru nu se va mai întâmpla niciodată. Mark a dat o declarație publică după ce Damian Collins, membru al Camerei Comunelor, l-a informat oficial de acest incident și l-a convocat pentru o audiere în Parlamentul britanic.  

Așadar, mesajul lui Brian Acton de pe Twitter este strict legat de această scurgere de informații și de siguranța utilizatorilor. Totuși, cei care intenționează să își șteargă contul de Facebook trebuie să știe că informațiile lor încep să fie șterse abia după 2 săptămâni de la închiderea contului, întreg procesul durând aproximativ 90 de zile.

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator
Semnificația spirituală a echinocțiului de toamnă în lumea modernă
Semnificația spirituală a echinocțiului de toamnă în lumea modernă
Cel mai ușor test de cultură generală. Toata lumea ar trebui să îl treacă!
Incepe quiz
Cel mai ușor test de cultură generală. Toata lumea ar trebui să îl treacă!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (14)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.