Cum îți dai seama dacă ești deștept

Cum îți dai seama dacă ești deștept

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

IQ-ul unei persoane nu este dat de notele pe care le are la școală sau de comportamentul exemplar pe care îl afișează în societate. Conform ultimelor studii, persoanele inteligente tind să fie diferite față de restul semenilor și să afișeze uneori un comportament neobișnuit sau ilegal.

Pe lângă acest lucru, mai există și alte criterii care îți pot spune dacă ești inteligentă sau nu. Unul dintre acestea ar putea fi chiar moștenirea genetică pe care părinții ți-o transmit, dar și ora la care adormi. Ești curioasă cum îți dai seama dacă ești deșteaptă sau nu? Află mai jos!

Iată cum îți dai seama dacă ești deștept

Unul dintre semnele care îți pot spune dacă ești deștept este, așa cum am amintit deja, moștenirea genetică. Dacă în familia ta sunt mai multe persoane inteligente, atunci și tu poți fi la fel. Studii conduse pe gemeni identici au ajuns la concluzia că anumite zone ale creierului, în special cele asociate cu limbajul și abilitățile cognitive, sunt similare. Acest lucru sugerează că dezvoltarea creierului și IQ-ul sunt influențate de gene.

3 copii

De asemenea, dacă ești cel mai mare copil al familiei, ai șanse mari să fii mai deștept decât frații tăi. Cercetătorii au ajuns la concluzia că primul născut are un IQ mai mare decât mezinii. Totuși, se pare că diferențele sunt mai mult psihologice decât biologice, iar acest lucru se datorează și legăturilor care există între copii și părinți.

casa noaptea cu lumina aprinsa

Un alt semn poate fi faptul că adormi noaptea foarte greu sau foarte târziu. Studiile arată că, cu cât este mai mare IQ-ul unei persoane, cu atât adoarme mai târziu. Mersul la somn la ore târzii este opus obiceiului natural al ființelor umane, iar cei care sunt mai inteligenți tind să aibă probleme în a adormi devreme.

barbat pe iarba

De asemenea, se pare că cei care folosesc droguri recreaționale sunt mai inteligenți decât majoritatea persoanelor. Studiile efectuate pe copiii din Marea Britanie au ajuns la concluzia că cei care consumă canabis, cocaină și alcool sunt mai inteligenți decât semenii lor. Se pare că oamenii inteligenți nu iau și cele mai inteligente decizii!

clape de pian

Nu în ultimul rând, dacă ești muzician, atunci probabil ești și mai inteligent decât majoritatea persoanelor din jurul tău. Există studii amănunțite care afirmă că, în cazul muzicienilor, creierul funcționează diferit și că părțile legate de muzică sunt mult mai dezvoltate decât la persoanele care nu au nicio afinitate cu acest domeniu. De asemenea, muzica influențează și starea de spirit și memoria.

Acestea sunt cele 5 semne care îți pot spune cât de deștept ești. Vrei mai mult? Atunci trebuie neapărat să faci testul care îți spune dacă ești un geniu și testul care îți arată dacă ești mai inteligent ca un copil.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Cine au fost Sfinții Daniil Stâlpnicul și Luca cel Nou Stâlpnicul, făcătorii de minuni. Te vor ajuta dacă îi rogi să îți întărească și ție credința în Dumnezeu
Cine au fost Sfinții Daniil Stâlpnicul și Luca cel Nou Stâlpnicul, făcătorii de minuni. Te vor ajuta dacă îi rogi să îți întărească și ție credința în Dumnezeu
Stii sa iti dai seama cand un barbat NU e potrivit pentru tine?
Incepe quiz
Stii sa iti dai seama cand un barbat NU e potrivit pentru tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.