Cum să fii fericit într-o secundă: 10 gesturi frumoase pe care le poți face astăzi

Cristina Gherghina

În ziua de astăzi suntem atât de axați pe problemele noastre și grijile noastre încât uităm să mai ridicăm capul din pământ din când în când și să privim în jur. Ne afundăm în muncă, ne stresăm și avem impresia că noi suntem singurii care au parte de momente mai puțin plăcute în viață.

În toată această rutină nocivă, uităm de cei din jurul nostru. Uităm că și ei se confruntă probleme și că și ei, la rândul lor, caută să găsească acel ceva care să le readucă zâmbetul pe buze. 

Vă amintiți când a fost ultima oară când ați făcut un gest frumos față e o altă persoană? Poate acum este momentul perfect. 

gestur frumoase

Nici nu ne dăm cât de mult contează un gest frumos făcut în mod spontan. Fie că vorbim de simplul gest de a ține ușa cuiva, de a spune "mulțumesc" sau de a cumpăra, fără niciun motiv, cafeaua preferată colegei de la birou, astfel de gesturi mărunte, dar de o importanță aparte, pot schimba într-o secundă în bine ziua cuiva. Mai mult, chiar și tu te vei simți mai fericit de îndată ce vei vedea în fața ochilor tăi cum starea de spirit a persoanei din fața ta se schimbă brusc. 

Atunci când facem un lucru pentru cineva, cea mai bună răsplată este zâmbetul acelei persoane. 

Doer.ro ne recomandă o listă de 10 gesturi frumoase pe care le putem face chiar azi și care ne vor face să fim un pic mai fericiți, atât pe noi, cât și pe cei din jurul nostru. 

  1. Dacă începi să te gândești la un prieten sau o prietenă, nu pierde timpul. Pune mâna pe telefon, sună-l/sun-o sau trimite-i un mesaj și spune-i că ți-e dor să petreci timp împreună. Cel mai probabil și tu ai trecut prin mintea acelei persoane și sigur se va bucura nespus să îți audă vocea! 
  2. Dacă te duci să îți cumperi o cafea, cumpără una și pentru persoana care stă la rând în spatele tău. Poate părea un lucru banal, dar acest gest cu siguranță va face un om fericit. Nici un om nu va fi indiferent în fața unei astfel de surprize. 
  3. Dacă îți place felul în care este îmbrăcată o persoană sau îți place cum îi stă părul, spune-i! Chiar dacă nu cunoști acea persoană! Vei schimba într-o secundă starea de spirit a acelei persoane și, poate chiar legați și o prietenie! Nu se știe niciodată! 
  4. Sună-ți un membru al familiei. Probabil că nu ai tot timpul chef să îți auzi bunica făcându-ți capul calendar, dar o să-ți lipsească la un moment dat și nu vei mai avea pe cine să suni. Din păcate, ajungem să ne dăm seama de importanța oamenilor din viața noastră de abia atunci când e prea târziu, iar timpul nu ni=l dă nimeni înapoi. 
  5. Du-le colegilor ceva bun de mâncare la birou. Un platou cu prăjituri, niște covrigi sau ceva făcut chiar de tine cu o seară înainte poate constitui un moment cu multe zâmbete la locul de muncă. Și dacă ai ales varianta pregătită de tine, există șanse să ai parte și de complimente.
  6. Mulțumește-i casierei care îți pune produsele în sacoșa de cumpărături. Chiar dacă este în descrierea jobului ei să facă așa ceva, un mulțumesc nu este niciodată de prisos. Este un cuvânt magic pe care ar trebui să îl folosim cât de des putem!
  7. Donează lunar către o organizație care are nevoie de sprijin. Este extrem de simplu să te abonezi și lună de lună să ți se încaseze direct pe factura de telefonie mobilă cei 2 Euro. Sau pune mărunțișul în cutia special amenajată în unele locuri lângă casele de marcat. Acesta este un gest de care nici măcar nu trebuie să știe cineva. Îl faci cu gândul la cei pe care astfel îi ajuți. Sentimentul este minunat!
  8. Ține ușa persoanei din spatele tău. Dacă ești bărbat sper că nici nu-ți trece prin cap să faci altfel. Dar chiar dacă ești femeie, poți ține ușa. Este foarte urât să o lași să se închidă în nasul omului.
  9. Dă prioritate în trafic celui care vrea să iasă de pe o stradă secundară. Cu toții ne grăbim și trebuie să trăim.
  10. Când plouă, ia pe cineva sub umbrela ta. Chiar și până la colțul străzii. Va conta extrem de mult!

Nu uitați: fericirea vine din lucruri mărunte! Dacă aspirăm la fericire, putem începe prin a face astfel de gesturi minuscule, dar care vin din suflet și din dorința de a ajuta pe cineva sau de a face pe cienva să se simtă bine. 

Într-adevăr, viața poate fi grea și plină de griji, dar în același timp ne poate surprinde cu momente minunate. Iar în drumul nostru spre fericire, să nu uităm să fim oameni! 

Surse foto: Istock

Articolul urmator Studiu: oamenii care vorbesc urât sunt, de fapt, cei mai buni prieteni pe care-i poți avea

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.