Cum să îți adormi demonii interiori și cum să te eliberezi de greutatea trecutului

Cum să îți adormi demonii interiori și cum să te eliberezi de greutatea trecutului

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Toți avem zonele noastre de umbră, demonii interiori, acele aspecte ale personalității noastre care au fost reduse la tăcere, dar care își fac simțită prezența atunci când ne așteptăm mai puțin. Sunt frustrări vechi, pe care le-am alungat în subconștient, răni nevindecate care continuă să ne doară, chiar dacă am decis să le ignorăm.

Asemenea unui aisberg care are doar vârful la suprafață, multe dintre sentimentele noastre profunde rămân nedezvăluite, până când răbufnesc în acțiuni și cuvinte necontrolate, care îi pot face să sufere pe cei din jur.

Iată care sunt metodele prin care poți să îți adormi demonii interiori și să te eliberezi de greutatea trecutului!

demoni

Scoate la suprafață neîmplinirile

Poate părea paradoxal, dar primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te confrunți cu toate sentimentele tale de eșec și de neîmplinire, care îți erodează seninătatea și încrederea în tine.

Fiecare persoană are dorințe care nu s-au realizat, visuri din copilărie pe care le-a abandonat pe parcursul maturizării, când a trebuit să facă față provocărilor din viața reală. Cu timpul, te-ai resemnat cu faptul că nu-ți vei îndeplini niciodată aceste visuri, dar această aparentă resemnare nu este deloc inofensivă. De fapt, adesea ai senzația că întreaga ta viață este un eșec, că ai fost lipsit de o parte foarte prețioasă a existenței tale, din cauza eforturilor și responsabilităților cotidiene. Aceste idei devin mai acute când trăiești criza vârstei mijlocii.

Demonii tăi interiori, temerile, nesiguranțele, îndoielile sau convingerile negative sunt sursa suferinței tale. Este vremea să abandonezi aceste emoții care te înlănțuie și să trăiești cu măreția care ți se cuvine.

Brendon Burchard scrie în Manifestul motivației: „Demonii noștri interni ne otrăvesc cu griji și teamă ori de câte ori ne arătăm vulnerabili, împiedicându-ne creșterea și vitalitatea. Destinul nostru poate fi schimbat, dacă ne confruntăm cu demonii numiți Îndoială și Întârziere și învățăm să ne apărăm împotriva lor în fiecare zi din viața noastră”.

Chiar dacă întreprinzi un proces de analiză interioară, nu există garanții că viața te va răsplăti. Nu există promisiuni sau asigurări în viață. Totuși, ai mai multe șanse să-ți atingi visurile sau obiectivele atunci când te confrunți cu demonii.

Nu lăsa trecutul să se insereze în viitor decât în momentul în care faci pace cu el

„Confruntă-te cu părțile întunecate ale interiorității tale și învață să le alungi prin iluminarea lor și prin iertare. Voința de a-ți înfrunta demonii îi va determina pe îngerii tăi să cânte. Folosește suferința ca pe un combustibil, ca pe un memento al puterii tale” - August Wilson.

Pe drumul tău evolutiv, anumite lucruri din trecutul tău au tendința inevitabilă de a se întoarce, de a se repeta, amintindu-ți că există anumite aspecte ale vieții tale care au fost neglijate, care au nevoie de o atenție sporită pentru a le înțelege și integra. Ele rămân într-o stare de latență, la un nivel subconștient, până când anumite circumstanțe ale vieții tale le trezesc la viață. Dacă ceva îți provoacă suferință, înseamnă că trebuie să faci pace cu acel lucru. Nu alunga disconfortul, ci încearcă să înțelegi care este lecția pe care el o dezvăluie.

Transformă demonii într-o poartă către bucurie și binecuvântare

libertate

„În fiecare zi avem o mulțime de oportunități de a ne supăra, stresa sau a ne simți jigniți. Dar ceea ce facem atunci când permitem acestor emoții negative să ne cotropească este să oferim unor lucruri din afară putere asupra fericirii noastre. Stă în putința noastră să nu lăsăm  lucrurile mici să ne supere” - Joel Osteen.

Demonii noștri interiori au puterea de a prelua energia negativă declanșată de mici evenimente neplăcute și a o transforma în ceva mult mai mare. Efectele cresc și mai mult dacă încercăm să suprimăm aceste trăiri, în loc să le înțelegem și să învățăm să le privim cu bunăvoință.

Credințele și emoțiile voastre pot amplifica energia negativă și pot produce adevărate ravagii, dacă sunt necontrolate. Când învățăm să le privim, să le acceptăm și să le lăsăm să treacă mai departe, ele își pierd puterea negativă și ne dezvăluie o  lecție esențială pentru  dezvoltarea noastră personală: demonii pot să se transforme în lumină și bucurie, atunci când faci pace cu ei. Nu-i îngropa și mai adânc în subconștient. Majoritatea oamenilor au tendința să-și reprime emoțiile, dar acest lucru nu duce la nimic bun. Învață, pur și simplu, să le accepți și să le transformi în lecții de viață.

Confruntă-te cu ceea ce te-a împovărat în trecut

„Nu face un război cu demonii tăi. Ei sunt aici ca să te învețe ceva. Așază-te alături de ei, bea ceva cu ei și conversează cu demonii tăi, află-le numele și vorbește cu ei despre arsurile mâinilor și despre rănile de pe gleznele lor. Unii dintre ei sunt chiar drăguți” - Charles Bukowski.

Unul dintre aspectele cele mai importante ale autoexplorării este disponibilitatea de a privi în zona emoțiilor reprimate. Fără această dorință de a deschide ușile dulapului îmbâcsit de praf și fire de păianjen, vei rămâne victima propriei lumi emoționale. Permite-ți să privești sursa nefericirii tale, chiar dacă este dureros, în loc să duci o viață în frică permanentă că oricând siguranța se poate risipi, că vei fi copleșit totalmente de emoții.

Majoritatea problemelor noastre își au originea în gânduri. Evenimentele mentale creează nefericire, tulburare și haos în domeniul relațiilor și în alte zone ale vieții. De aceea, adevărații demoni sunt gândurile noastre, pentru că ele pot genera suferință, haos, separare și conflict în multe arii ale vieții. Atunci când vei fi gata să-ți explorezi sursa suferinței tale, chiar dacă la început ți se poate părea înspăimântător, frica se va diminua pe parcurs. Fii blând și răbdător pe parcursul acestui proces. Vei experimenta un cumul de emoții care te vor aduce tot mai aproape de sinele tău autentic.

Permite luminii tale interioare să strălucească asupra demonilor tăi 

fericire

Trebuie să înțelegi că demonii tăi interiori sunt doar limitări pe care ți le trasezi singur, atunci când nu iei în considerare adevărata ta natură. Trebuie să înțelegi că ești o ființă nelimitată cu potențial nelimitat. Potențialul tău devine evident atunci când te eliberezi de demoni, care sunt surse ale suferinței tale.

Meditează asupra luminii, asupra unei surse de nesfârșită energie și lasă această lumină să pătrundă în toate ungherele minții și trupului tău, pentru a te elibera de întuneric. Toți avem această sursă de energie în noi, care își are originea în iubire, într-o stare de acceptare fără judecare a tuturor lucrurilor din jur.

Atunci când lași lumina ta interioară să triumfe, demonii își pierd puterea și poți să răzbești la suprafață, să depășești temnița trecutului. Lasă-i pe cei dragi și pe oricine în care ai încredere să te însoțească în această călătorie de vindecare interioară. Fii blând cu tine în timp ce întreprinzi acest proces. Nu te judeca și nu te critica, doar observă și conștientizează. Făcând acest lucru, nu numai că te eliberezi de trecut, ci dai naștere și încrederii într-un viitor nelimitat.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Cum atragi norocul în viața ta cu ajutorul frunzelor de dafin, conform Lidiei Fecioru
Cum atragi norocul în viața ta cu ajutorul frunzelor de dafin, conform Lidiei Fecioru
Cum îți vei întâlni soțul?
Incepe quiz
Cum îți vei întâlni soțul?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.