Cum să realizezi fotografii cu flori memorabile –un workshop Floria în parteneriat cu F64

Cum să realizezi fotografii cu flori memorabile –un workshop Floria în parteneriat cu F64

Redactor Divahair.ro

Floria a organizat pe 27 septembrie un workshop dedicat fotografiei de flori, realizat în parteneriat cu F64. Acesta a avut loc în florăria Floria de la Piața Dorobanți și a fost susținut de fotograful Matei Moroldo.

Timp de câteva ore, invitații au aflat cum trebuie să aleagă lumina sau fundalul fotografiilor, dar și despre cele mai utilizate filtre și aplicații mobile pentru editarea fotografiilor de produs.

floare roz

Iată câteva sfaturi esențiale pentru fotografii cu flori remarcabile:

 1. Setup-ul de lumini pleacă de la o singură sursă de lumină și poate ajunge până la multiple surse, cu sau fără modificatori. Se poate utiliza și lumina naturală, unde fundalul și compoziția pot juca un rol foarte important în realizarea unei fotografii reușite.
 2. Lumina naturală poate fi integrată foarte ușor cu încă o sursă de lumină controlată, ce ne poate ajuta la diminuarea sau accentuarea umbrelor pentru un cadru cu o lumină soft (umbre difuze) sau cu o lumină dură (umbre puternic accentuate, contrast).
 3. Două surse de lumină pot fi alcătuite și dintr-o sursă de lumină și un modificator de tip blendă (panou reflectorizant) sau reflector. Ele sunt poziționate în fața luminii, subiectul aflându-se între sursa de lumină și blendă sau reflector și au rolul de a atenua umbrele dure.
 4. Fundalul și masa de produs au un rol foarte important în realizarea cadrelor curate. În cazul fotografierii florilor singure, este preferabil ca fundalul să fie cât mai uniform. Putem vorbi despre un perete, un material textil, o simplă iută sau un parchet natural.
 5. Masa de produs sau suprafața pe care este amplasat subiectul, trebuie la rândul ei să aibă o culoare complementară sau analog cu cea a fundalului. În cazul în care aceastea nu se potrivesc, este de evitat să apară amândouă în cadru sau trebuie evidențiat doar unul dintre ele, să zicem fundalul, iar suprafața să fie întunecată, pentru a oferi uniformitate elementului care nu este în prim plan.
 6. Între elementele adiacente subiectului și acesta trebuie încercat cât mai mult folosirea culorilor complementare. Contrastul dintre acestea oferă un vizual plăcut pentru majoritatea privitorilor.
 7. În cazul fotografierii buchetului de flori, trebuie să ne axăm pe partea centrală a acestuia, partea care este cu flori. Considerăm că cele două părți, de sus și de jos, firele de decor și vaza, sunt adiacente, iar partea centrală este cea pe care vrem să o scoatem în evidență. Puteți încadra mai corect și mai concentrat pe subiect dacă vă apropiați de subiect, decât dacă lăsați cadrul de amploare.
 8. Florile sunt unele dintre subiectele accesibile pentru fotografia de produs și nu numai. Folosirea luminii naturale pentru un buchet sau o floare în vază poate fi facută cu ajutorul unei ferestre luminoase. Poziționați subiectul în luminș și aranjați un pic decorul (fundal, suprafață).
 9. Încercați fotografierea din diferite unghiuri și observați care este poziția cea mai avantajoasă.
 10. Dupa ce ați ajuns la un rezultat care vă place, încercați să mai integrați o lumină controlată, care să contracareze lumina naturală. Aceasta poate diminua umbrele, sau lumina mai bine subiectul, posibilitățile depind de imaginație și disponibilitate.
 11. Atât în detaliu, cât și într-un cadru de amploare, păstrați proporțiile naturale, astfel încât să se înțeleagă realitatea produsului prezentat.
 12. Aplicații utilizate pentru editare pe smartphone: Snapseed, foarte prietenoasă și cu filtre foarte interesante și pline de imaginație, VSCO, Adobe PS Express, Adobe LR.
 13. Este de evitat editarea în exces, contrastul sau saturația trebuie făcute cu grijă, astfel încât cadrul să nu pară desprins dintr-un desen animat sau dintr-o schiță.

barbat care fotografiaza flori

Depre Floria

Floria.ro, afacerea care conduce în topul vânzărilor online de flori, a împlinit anul acesta 7 ani de existență. Floria.ro a câștigat de cinci ori titlul “Florăria Anului” la Gala Premiilor eCommerce și din mai 2015 este Furnizorul Oficial al Casei Regale a României pentru buchete și aranjamente.

Rețeaua de florării Floria cuprinde 4 florării în București, în Piața Dorobanți, bd. Ion Câmpineanu, Afi Cotroceni și Băneasa Shopping City, precum și o florărie în Ploiești.

Grupul Floria operează florăria online Floria.ro, rețeaua de florării Floria în Stradă, precum și divizia Floria la Evenimente. Divizia offline a Grupului demarează, pe lângă operarea florăriilor și gestionarea evenimentelor, proiecte peisagistice și în zona de vânzări engros.

Despre F64

F64, lider pe piața echipamentelor foto-video din România, deține cel mai mare magazin de profil pe piața românească de comerț electronic: F64.ro. Cu o echipă de peste 150 de angajați, F64 înseamnă atât un spațiu fizic pentru o gamă variată foto-video, cât și un magazin online, unde clienții pot găsi pe stoc tot ceea ce au nevoie în materie de foto-video.

Articolul urmator
Recapătă-ți starea de bine: obiceiuri care te pot ajuta
Recapătă-ți starea de bine: obiceiuri care te pot ajuta
Cum vei fi la batranete?
Incepe quiz
Cum vei fi la batranete?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.