Cum să treci cu succes peste orice eșec. Ai nevoie de doar 20 de minute

Cristina Gherghina

În drumul spre succes, orice om va avea parte de eșecuri! Oricât de mult ne dorim să le evităm, eșecurile fac parte din viața noastră și cel mai important lucru este felul în care le facem față. 

Succesul nu are legătură despre cum arată viața ta în ochii altora, ci are legătură cu toate realizările tale până în momentul prezent. Atunci când te trezești față în față cu un eșec, o astfel de gândire te poate ajuta enorm. Dar mai există un truc, sau mai bine zis o regulă, care te poate ajuta să treci cu succes peste orice eșec: regula de 20 de minute.

regula de 20 de minute

Să luăm de exemplu următoarea situație: aplici pentru un job la care visai de mult, trimiți CV-ul, mergi la interviu și totul pare să decurgă perfect, până în momentul în care primești acel e-mail sau telefon care îți spulberă visele. 

Ce este de făcut într-o astfel de situație? Într-adevăr, te vei simți trist și îți va părea rău că nu ai obținut ceea ce îți doreai. Ai eșuat, dar este în regulă. Acum ai la dispoziție 20 de minute și totul depinde de felul în care alegi să le folosești. 

Iată câteva sugestii despre cum poți să folosești cele 20 de minute, potrivit doer.ro:

Analizează situația 

Gândește-te de ce lucrurile au decurs în acest fel și ce poți învăța din această situație. Ce ar trebui să schimbi pentru ca data viitoare să obții ceea ce îți dorești? Cum ar trebui să abordezi o astfel de situație data următoare?

Vorbește despre eșec

Câteodată, atunci când ne simțim demoralizați cel mai bine este să vorbim cu cineva și să povestim ce avem pe suflet. Poți suna un prieten sau un membru al familiei și îi poți povesti ceea ce s-a întâmplat. Suportul din partea unei persoane dragi te poate ajuta mai mult decât crezi. 

Analizează atent ceea ce simți

Fiecare dintre noi are propriul mod de a trece peste un eșec. În cazul în care nu ești pregătit să vorbești cu cineva deschis despre eșec, poți lua o foaie de hârtie și poți scrie despre ceea ce simți sau poți alege să doar să te gândești la asta. 

În același timp, poți da play melodiei tale preferate, poți mânca o ciocolată sau orice altceva car ete va face să te simți mai bine. Important este să folosești acele minute pentru a te descărca, pentru a scăpa de toate emoțiile și gândurile negative pentru că odată ce s-au scurs cele 20 de minute, este timpul să spui stop, să uiți de eșec și să o iei de la capăt. 

Acum este momentul să îți dai reset. Ai trecut printr-un eșec, dar asta înseamnă și că ai învățat ceva. Ia CV-ul și fă câteva schimbări. Învață să treci peste eșec într-un mod productiv.

Este momentul să prinzi curaj și să ai încredere că vei reuși. Și chiar și dacă data viitoare se va dovedi a fi un eșec, nu e capăt de lume. Poți oricând să apelezi la cele 20 de minute magice!

Dacă ne gândim la eșec ca la o etapă care ne ajută să devenim mai puternici și mai înțelepți, atunci suntem cu un pas mai aproape de succes. 

Surse foto: Istock

Articolul urmator Cum să faci cu succes o vrajă de dragoste

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.