Nu Skin

Cum se spală pantofii în mașina de spălat: 6 pași obligatorii de respectat

Cristina Gherghina

Dacă te numeri printre cei care țin la încălțăminte și parcă îți pare rău atunci când trebuie să arunci perechea ta de pantofi preferată din cauza uzurilor, află că "perioada de viață" a pantofilor poate fi prelungită dacă îi îngrijești într-un mod corespunzător. 

Nu trebuie să cheltuiești o grămadă de bani la curățătorie atâta timp cât în casa ta se află o mașină de spălat. Și nici nu trebuie să îți fie teamă că s-ar putea strica dacă alegi această metodă de curățare. 

Dacă dorești să obții cele mai bune rezultate, află din GALERIA FOTO cele 6 reguli obligatorii de respectat atunci când îți speli pantofii la mașina de spălat!

Verifică dacă pantofii pot fi spălați la mașină

Verifică dacă pantofii pot fi spălați la mașină

Înainte să bagi perechea de încălțăminte în cuva mașinii de spălat, verifică dacă aceasta poate fi spălată astfel. Din păcate, nu toți pantofii sunt rezistenți la această metodă de curățare.

Dacă pantofii sunt confecționați dintr-un material care nu este menit să se ude, cum este pielea de exemplu, în niciun caz nu îi spăla la mașină. 

Sursă foto: Pinterest

Curăță pantofii înainte să îi speli

Curăță pantofii înainte să îi speli

Dacă pantofii pe care urmează să îi speli au noroi pe ei, ai grijă să îl îndepărtezi cu o cârpă. În acest fel, mașina de spălat nu se va strica.

De asemenea, ai grijă să cureți talpa cu o perie și să clătești pantofii pentru a îndepărta orice reziduuri de săpun.  Înainte de a băga pantofii la spălat, scoate tălpile din interior și șireturile pentru că acestea trebuie spălate separat.

Sursă foto: Pinterest

Folosește produse de curățare potrivite

Folosește produse de curățare potrivite

Este recomandat să folosești capsule cu detergent lichid în loc de detergent pudră, deoarece cel din urmă este mult mai greu de clătit. 

Totodată, pantofii trebuie spălați la un program special și la o temperatură nu mai mare de 30 de grade Celcius.

Sursă foto: Pinterest

Folosește bicarbonat de sodiu pentru a scăpa de mirosurile neplăcute

Folosește bicarbonat de sodiu pentru a scăpa de mirosurile neplăcute

Dacă pantofii pe care urmează să îi speli sunt preferații tăi și obișnuiești să îi porți zi de zi, în cele din urmă vor căpăta un miros neplăcut. 

Pentru a scăpa de aceste mirosuri, poți pune bicorbonat de sodiu în fiecare pantof și lasă-l să își facă efectul peste noapte. Dimineața ai grijă să pui pantofii la spălat în mașină, selectând un program de spălare special. 

Sursă foto: Pinterest

Surse foto: IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta