Curățenia de toamnă se poate face atât de ușor, dar chiar mai eficient. Iată ce te poate ajuta

Curățenia de toamnă se poate face atât de ușor, dar chiar mai eficient. Iată ce te poate ajuta

Redactor Andreea Baluteanu

Nu o să te mințim: așteptăm cu multă nerăbdare toamna, cu ale sale peisaje aurii și arămii, aroma îmbătătoare de dovleac și respirația ce se transformă în aburi în aerul rece, proaspăt și înțepător. Ce nu așteptăm însă deloc e atât de necesara curățenie, pe care o amânăm până în ultimul moment.

Desigur că nu putem să întârziem dincolo de începutul școlii și de răcirea vremii, când debutează și asaltul bacteriilor și virușilor. Dar dacă ți-am spune că există un aparat electrocasnic ultra performant (mai puternic ca o mașină de Formula 1), ce ușurează curățenia și pompează aer curat? Ce să fie, oare ce să fie? Îți spunem mai jos!

Trucul ce face curățenia de toamnă mai ușoară și mai eficientă

După pandemie, omenirea a început să acorde mai multă importanță igienizării și purificării spațiilor interioare. Am pornit într-o cruciadă împotriva virusurilor și a bacteriilor și luptăm contra acestor microorganisme pe toate fronturile. Iar dacă primul răspuns la întrebarea „cum să fac curățenie ca să asigur igienă desăvârșită?” a fost clorul, să știi că tehnologia a avansat suficient de mult încât să îți asigure suprafețe desăvârșit de curate cu un aspirator. Da, ai citit bine, recomandăm azi un astfel de produs care purifică și absoarbe praful, particulele nocive, dar și virușii!

E vorba despre cel mai puternic aspirator fără cablu HEPA, Dyson Gen5detect™! Îl poți folosi atât acasă, dar îl recomandăm și în grădinițe și școli, mai ales că sălile de clasă au nevoie de suprafețe cât mai frecvent curățate și igienizate. În plus, plămânii tăi, dar și ai celor mici, se vor bucura de un aer mai proaspăt!

Cum e cu putință ca descrierea unui aparat casnic să semene cu aceea a unei plimbări printr-o pădure? Prin prezența filtrelor de înaltă performanță! Iar aici, produsul de la Dyson e „crema cremelor”: sistemul de filtrare HEPA complet sigilat captează până la 99,99% din particulele de până la 0,1 microni, de aceeași dimensiune ca virușii! Capul de curățare Fluffy Optic™ a fost la rândul său reproiectat, astfel încât să aspire de două ori mai multă cantitate de praf microscopic, pentru suprafețe ce sclipesc de curățenie.

OK: am înțeles că Dyson Gen5detect™ e as la absorbția germenilor, dar ce se întâmplă cu particulele eliminate înapoi prin aer? Și aici protecția filtrelor a fost îmbunătățită: mașina este complet etanșă, astfel încât prin filtru trece aerul murdar, dar ce e pompat înapoi în încăpere e un suflu proaspăt, un aer mai curat, precum adierea de toamnă.

Un aspirator mai puternic decât un bolid de Formula 1

Motorul Hyperdymium al Dyson Gen5detect™, de generația a cincea, îți pune la dispoziție cel mai puternic aspirator fără cablu. Iar data viitoare când mai discuți despre performanțele piloților în gașcă, te poți lăuda liniștit/ă că motorul aspiratorului tău are până la 135.000 rpm, fiind de nouă ori mai rapid decât un dispozitiv asemănător de Formula 1.

aspirator dyson

Mai mic, mai rapid și mai puternic decât predecesorul său, acest aparat e capabil să capteze virușii, așa cum am mai spus, fiind practic o demonstrație în forță a ingeniozității inginerilor, ce au combinat mai multe părți într-un singură, plasată în jurul unui arbore mai scurt, într-un cadru turnat cu precizie.

Știm, poate că nu înțelegi mare lucru din această descriere, dar vei vedea pe podelele tale diferența.

Adio, praf invizibil!

Deși studiile arată că 95% dintre oameni fac curățenie la fel de mult, dacă nu chiar mai mult decât anul trecut, păstrând astfel preocuparea din timpul pandemiei de COVID-19, un alt fenomen e la fel de predilect, conform Studiului Global al Prafului realizat de Dyson: nu facem curățenie decât atunci când (și dacă) vedem praf. Astfel, 40% dintre oameni sunt motivați să curețe doar atunci când este cu adevărat necesar.

Dar ochiul nostru nu are ascuțimea unui laser, și nici precizia tehnologiei de iluminare a prafului Dyson. Această facilitate a văzut lumina „științei” în 2021, permițând proprietarilor să vadă cu ochiul liber particulele de praf până atunci ascunse vederii. Acestea sunt acum puse în evidență de la scara microscopică de un fascicul de lumină. Poate că nu o să îți placă tot ce vezi, dar măcar vei ști cu siguranță cât de curată e casa ta.

Tot capului de curățare Fluffy Optic™ trebuie să îi mulțumim în acest sens, pentru că a fost reproiectat astfel încât să producă de două ori mai multă lumină, dezvăluind praful ascuns. Nu a fost ușor, a reprezentat de fapt o altă victorie a tehnicienilor Dyson. Care a fost provocarea? Sursa de lumină trebuia să fie poziționată cât mai jos posibil în capacul capului de curățare, optica trebuia să fie potrivită, părțile componente (placa de circuit imprimată și soluțiile termice) proiectate într-un spațiu cât mai mic, totul fără a se compromite procesul de ridicare al aspiratorului.

Software avansat pentru ca tu să știi când camera ta e curată

Nu mai ai motive să te temi de „gura soacrei”, care nu e niciodată mulțumită de curățenia din casa ta! Acum poți întâmpina comentariile sale cu noua interfață de utilizator (UI) complet reproiectată, care îți arată în timp real când camera ta e curată. Avem la dispoziție senzori super avansați, pentru numărarea și clasificarea dimensiunilor particulelor, care îți transmit când poți considera că treaba ta e încheiată. Pe ecranul LCD sunt proiectate grafice cu bare, care se înalță și coboară în funcție de volumul particulelor îndepărtate.

Și aici inginerii au făcut minuni, dezvoltând un nou software pentru monitorizarea și controlarea vitezei, puterii și temperaturii motorului, ce merge mână în mână cu noua interfață.

Alte caracteristici ale aspiratorului Dyson Gen5detect™

Chunrui Zhang, șeful Software Embedded la Dyson, amintește că Gen5detect are nu doar cel mai avansat sistem de gestionare software, dar și capacitatea de a te ține la curent cu progresul curățeniei. Uite cu ce altceva se „mai laudă”!

Ce faci cu colțurile greu accesibile? Folosești accesoriul pentru înlăturarea prafului și pentru pătrunderea în crăpături. În interiorul mânerului e prevăzut acest instrument ce asigură un acces superior, astfel că economisești timp în situații în care înainte ai fi folosit un aspirator portabil.

camera curata din casa cu aspiratorul Dyson

Declanșatorul clasic a fost înlocuit cu un buton de pornire ce permite un control mai bun, pentru o curățare confortabilă și continuă.  Îți este de asemenea mai ușor să alternezi mâinile în timp ce te plimbi prin casă.

Să îți mai spunem că ai cel mai lung interval de aspirare pentru un aparat fără cablu Dyson? Sunt garantate 70 de minute de utilizare grație bateriei fade-free și celor 10 celule de litiu-ion.

Nu în ultimul rând, aspiratorul nu e numai atât de performant, dar și ușor, cântărind numai 3,5 kg, având un coș de 0,77 L și o golire ușoară, fără atingere. Mecanismul de evacuare cu dispozitiv de blocare rotativ elimină praful lin, fără perturbații, iar gulerul din silicon șterge învelișul din plasă fără să existe riscul ca tu să te murdărești.

Parcă deja ni s-a făcut poftă de curățenie numai după ce am citit de ce e capabil noul aspirator Dyson Gen5detect™. Asigură-ți o casă curată, cu podele care sclipesc, fără microorganisme toxice, alegând produsele bradului celebru pentru investiția în cercetare și avans tehnologic.

Articolul urmator
A început Postul Paștelui 2024, perioada care te poate ajuta să îți cureți trupul și sufletul, stând departe de tentații
A început Postul Paștelui 2024, perioada care te poate ajuta să îți cureți trupul și sufletul, stând departe de tentații
Ce tip de barbat te poate face fericita?
Incepe quiz
Ce tip de barbat te poate face fericita?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.