De ce e bine să dormi cu un cuțit sub pernă. Când vei afla motivul, vei proceda și tu așa

De ce e bine să dormi cu un cuțit sub pernă. Când vei afla motivul, vei proceda și tu așa

Ramona Jurubita

Românii au o grămadă de tradiții și de superstiții legate de obiecte pe care le pot pune sub pernă. Sigur și tu știi de busuiocul care le ajută pe fetele nemăritate să își viseze alesul în noaptea de Bobotează. Ai auzit și de florile de sânziene care atrag dragostea în viața celor care dorm cu ele sub cap, nu? Bineînțeles că le cunoști pe ambele, având în vedere că fac parte din cultura populară română! Dar probabil nu ai încercat niciodată să înlocuiești aceste simboluri cu un...cuțit.

Există mai multe motive pentru care oamenii din anumite colțuri ale lumii își pun cuțite sub pernă, în timpul somnului. Fiecare explicație depinde de zona din care provine, iar acum ai ocazia să descoperi ce roluri are această ustensilă de bucătărie. Poate ai crezut că ajută doar la tăiat alimente sau ambalaje și... în cel mai rău caz devine armă de autoapărare. Dar semnificația i se schimbă de la o cultură la alta. Este impresionant cum un obiect banal poate deveni un scut în lupta cu spiritele rele, coșmarurile, ghinionul și necazurile.

În China, foarte mulți oameni dorm cu un cuțit sub pernă și nu o fac pentru că se tem de hoți. Totul are legătură cu o superstiție veche, potrivit căreia acest obiect reprezintă o armă ce poate ține ghinionul la distanță.

O tradiție asemănătoare au și grecii! Ei cred că un cuțit poziționat strategic sub pernă poate ține coșmarurile la distanță. Foarte tare, așa-i? Doar că atenția la detalii nu trebuie să lipsească! Se spune că acest cuțit trebuie să aibă mânerul negru. Nu se cunoaște explicația, dar este o superstiție și trebuie luată ca atare, nu?

Cuțit de bucătărie cu lamă ascuțită de oțel

Atenție însă la pericolul în fața căruia te expui! Există riscul să te rănești dacă pui sub pernă un cuțit care nu are protecție pe lamă. Te poți tăia, așa că ar fi bine să îți iei toate măsurile de siguranță înainte de a introduce acest obicei în rutina ta.

Există și zone în care acest obiect este văzut ca un semn rău, care are efect invers dacă este oferit în dar. De exemplu, în unele țări din Europa, nu se oferă cuțite drept cadou de nuntă, pentru că ar prevesti un mariaj plin de probleme, care nu este menit să dureze.

Alte superstiții despre cuțite

De-a lungul timpului, oamenii au construit superstiții în jurul multor obiecte, iar cuțitul se numără printre cele mai populare când vine vorba de semnificațiile ce i-au fost atribuite. Știai că un cuțit aşezat cruciș peste un alt tacâm de la masă aduce ghinion? Dar că două cuțite încrucișate și puse pe masă pot provoca o ceartă? Pentru a ține necazurile la distanță, ele ar trebui poziționate la distanță unul de celălalt sau măcar așezate astfel încât să nu se atingă.

Dacă și tu ai amestecat măcar o dată băutura din pahar sau mâncarea cu acest instrument de tăiat, ar trebui să renunți imediat la acest obicei! Se spune că aduce ghinion, așa că ar fi mai bine să îl eviți.

Cum ți se par aceste superstiții ce au legătură cu un banal cuțit? Tu crezi în ele?

Superstiții despre florile de nuntă

Surse foto: iStock, Freepik

Surse articol: ClickDcnewsAvantaje

Articolul urmator
Lidia Fecioru ne spune ce să nu lăsăm niciodată pe masa din bucătărie, ca să evităm ghinionul
Lidia Fecioru ne spune ce să nu lăsăm niciodată pe masa din bucătărie, ca să evităm ghinionul
Alege-ți filmele preferate și află când vei ajunge să te căsătorești
Incepe quiz
Alege-ți filmele preferate și află când vei ajunge să te căsătorești

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.