De ce nu este bine să ceri parola de wireless atunci când ești la cineva în vizită

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Internetul este, cu siguranță, o parte importantă din viața noastră. Nu trece o zi fără să îți verifici notificările și mesajele de pe toate rețelele de socializare. Dacă ne gândim mai bine, a devenit atât de important, încât criteriul esențial în funcție de care îți cumperi opțiunile pentru cartela de telefon ține de numărul de giga de internet. Trebuie să fii sigur că ai conexiune oriunde mergi și că nu te vei deconecta de prietenii tăi. Totuși, ce se întâmplă atunci când rămâi fără internet? Mai ales când trebuie să vezi ce mai nou în inboxul tău. Găsești o sursă de wireless, însă îți trebuie și o parolă. Ce faci? Ceri parola sau aștepți până ajungi acasă ori?

prieteni care stau pe jos

Iată de ce nu este bine să ceri parola de wireless 

Majoritatea dintre noi ne dorim să fim conectați cu prietenii noștri peste tot pe unde mergem și tocmai din acest motiv cerem parola de wireless în cafenele, localuri. Se întâmplă, însă, să solicităm parola de wireless chiar și atunci când ne aflăm în vizită la cineva, gest pe care nu ar trebui să îl facem. De ce? Motivul este foarte simplu: nu este politicos să ceri o astfel de informație de la o persoană care îți este gazdă și care se străduiește să îți ofere toate condițiile de care ai nevoie pentru a te simți confortabil.

În plus, cererea parolei de wireless, când ești în vizită, poate reprezenta o invadare a intimității. Gazda și-a setat o parolă tocmai pentru că nu vrea ca alte persoane să aibă acces la un serviciu plătit de ea. Conform codului bunelor maniere, nu este frumos să întrebi persoana care te găzduiește care este parola de wireless. Aceasta este un amănunt de natură intimă, confidențială. Este ca și cum ai întreba pe cineva care îi este CNP-ul sau PIN-ul de la card.

Așadar, cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a nu te pune pe tine și pe gazda ta într-o situație jenantă este să aștepți până ajungi acasă sau să te asiguri că nu rămâi ”în pană” de internet niciodată.

prieteni care ciocnesc pahare

Cum trebuie să reacționezi atunci când cineva îți cere parola de wireless

Dacă ești gazdă și te afli într-o astfel de situație, lucrurile stau complet diferit. O gazdă bună mereu se va asigura că invitații se simt bine, chiar dacă acest lucru presupune și accesul la internet. Dacă ai refuza o astfel de cerere, ai da dovadă de o protecție exagerată a bunurilor personale. Prietenii cu siguranță nu ar mai veni niciodată pe la tine, iar tu te-ai afla în categoria gazdelor zgârcite.

Atunci când accepți ca cineva să pătrundă în spațiul tău intim, accepți în mod voluntar să îți împarți căminul și bunurile existente în casă cu musafirul tău. Așadar, oferirea parolei de wireless este doar un gest mărunt pe care îl poți face pentru asigurarea confortului prietenilor tăi.

Surse foto: IStock

Articolul urmator Luna în care nu este bine să te căsătorești, dacă nu vrei să divorțezi repede

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.