De ce nu este bine să îţi ţii geanta pe jos

Violeta Ieremie

Geanta este un accesoriu nelipsit din arsenalul stilistic al unei femei. Uneori optăm pentru ea pentru că este practică, alteori o asortăm ţinutei şi ne punem doar strictul necesar. În orice caz, o luăm peste tot cu noi.

Însă, din necunoştinţă de cauză sau din lipsă de loc, o aşezăm oriunde, inclusiv pe jos, fără să ştim ce înseamnă acest gest.

Conform regulilor Feng Shui, un sistem chinez de formule de calcul menite să armonizeze spațiul în care trăim cu energia noastră interioară, nu este indicat să ne punem geanta pe jos.  

geanta asezata pe podea

Consultantul în Feng Shui Katherine Ashby susține că motivul pentru care nu trebuie să ne lăsăm poșeta pe podea are legătură cu fluxul banilor. O geantă care se află pe jos opreşte abundenţa să intre în viaţa noastră, fiindu-ne mai greu să avem banii pe care ni-i dorim.

Legile care guvernează acest sistem chinez nu lucrează în favoarea noastră în astfel de situaţii. Pe lângă alte lucruri pe care le punem în geantă, se află portofelul cu bani și cardurile. Prin gestul nostru, spun specialiștii, nu acordăm suficientă atenţie aspectului financiar şi arătăm o lipsă de respect cu privire la bani şi la starea de bogăţie.

Geanta poate reprezenta latura financiară, în general, fiind un intermediar între noi şi starea de abundenţă, fapt pentru care merită să o tratăm cu mai mult respect, fiind conştiente că orice gest contează.

Unul dintre factorii care ne determină să ne punem geanta pe jos este faptul că dimensiunea acesteia este prea mare, astfel încât nu o putem aşeza oriunde spre deosebire de o geantă mică pe care am putea să o ţinem lângă noi.

Uneori, geanta este atât de grea, pentru că punem în ea tot ce ne trebuie într-o zi plină, încât nu vrem să o purtăm tot timpul pe umeri sau nu considerăm că este potrivit să o punem pe biroul cuiva, aşa că soluţia cea mai uşoară şi de moment este să o aşezăm pe jos.

femeie care a pus geanta pe jos

Aşadar, în ceea ce priveşte eticheta atunci când ai geanta cu tine, poţi opta pentru alte variante în afară de a o pune pe podea. Poţi, de exemplu, să o aşezi pe partea din spate a scaunului, pe un alt scaun pe care să-l ţii aproape de tine sau poţi folosi un dispozitiv de agăţat geanta.

În plus, ia în considerare că, în general, podeaua pe care o aşezi este destul de murdară, astfel că transferi toţi microbii de pe jos pe geantă si apoi îi aduci pe biroul tău, pe masă şi în casă.

Deci, accesoriul pe care îl purtăm zilnic merită mai multă atenţie din partea noastră, chiar şi atunci când suntem într-un loc aglomerat.

Tu unde îţi ţii geanta atunci când ieşi în oraş?

Articolul urmator Luna în care nu este bine să te căsătorești, dacă nu vrei să divorțezi repede

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (18)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.