De ce nu este bine să îți încarci telefonul în locuri publice

De ce nu este bine să îți încarci telefonul în locuri publice

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Știm cu toții povestea: ești la aeroport, în gară sau cu prietenii la o cafenea, telefonul tău este pe punctul de a „muri” și observi o priză. Următorul lucru pe care îl faci este să îți scoți încărcătorul din geantă și să îl introduci în priză. Ce noroc că ai mereu încărcătorul la tine, nu-i așa?

Totuși, înainte de a face acest lucru, ar trebui să te gândești de două ori. De ce? Pentru că încărcarea telefonului în locuri publice îți poate compromite telefonul, cu toate informațiile ce se regăsesc în memoria acestuia.

barbat cu telefonul in mana la metrou

Iată de ce nu este bine să îți încarci telefonul în locuri publice!

Încărcarea teșefonului în locuri publice este similară cu conectarea la o rețea Wi-Fi publică. Acest lucru este foarte riscant, potrivit experților în tehnologie. Cablul de date, care este o parte a încărcătorului, este folosit în mod normal pentru transferul de documente, imagini etc. Poți să trimiți aceste fișiere de pe calculator pe telefon în doar câteva minute. Un hacker poate proceda la fel cu toate informațiile de pe telefonul tău atunci când folosești o priză publică!

Nu, nu este un scenariu desprins dintr-un film de groază! Acest lucru chiar este posibil, în special dacă folosești un cablu USB universal, așa cum sunt cele care se găsesc acasă la tine, în mașină sau la aeroport. Potrivit specialiștilor, aceste porturi USB pot fi compromise foarte ușor.

telefon in mana

Este neplăcut să rămâi fără baterie într-un moment critic, însă este și mai neplăcut ca informațiile de pe telefonul tău să fie folosite pentru crearea unor conturi sau a unor identități false. Nu te sfătuim să stai fără baterie la telefon, ci să cauți alte alternative. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să eviți să îți încarci telefonul în locuri publice și să folosești propria baterie portabilă atunci când telefonul tău este descărcat.

Articolul urmator
Rusalii 2023: când pică și cum îți poți petrece mini-vacanța
Rusalii 2023: când pică și cum îți poți petrece mini-vacanța
Cat de bine iti cunosti zonele erogene?
Incepe quiz
Cat de bine iti cunosti zonele erogene?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.