De ce NU este bine să te trezească alarma de telefon

De ce NU este bine să te trezească alarma de telefon

Redactor Andreea Baluteanu

Telefonul a devenit atât de important în viaţa noastră, încât l-am invitat cu politeţe să ni se alăture şi în pat! Ultimul gest pe care îl faci înainte de culcare este să îţi setezi alarma smartphone-ului şi să îl aşezi apoi mângâietor pe pernă, rugându-l frumos să nu uite să te trezească a doua zi?

Acest obicei în aparenţă banal, împărtăşit cu restul populaţiei globului, nu este privit cu ochi buni de specialişti! Descoperă în rândurile de mai jos de ce trebuie să renunţi să te mai trezeşti cu alarma de la telefonul mobil!

Alarma de la telefonul mobil, sunetul pe care trebuie să îl elimini din viaţa ta

Ne-am putea număra pe degetele de la o mână cunoştinţele care încă mai folosesc ceasul deşteptător pentru a se trezi dimineaţa. Smartphone-ul a devenit o prezenţă obişnuită în viaţa noastră, care ne întovărăşeşte fidel din zori şi până în miezul nopţii, păzindu-ne atent somnul.

Specialişti din domenii diverse se pronunţă împotriva acestui obicei! În primul rând, chiar creatorii smartphone-ului tău iubit pun problemele pe care le întâmpini cu durata de viaţă a bateriei pe seama utilizării alarmei de la telefon.

Este trucul pe care ni l-a indicat cu generozitate un specialist al celebrei companii americane Apple. Atunci când a fost întrebat de ce bateria durează atât de puţin, operatorul Apple's Genius Bar (serviciu Apple, în care clienţii îşi adresează problemele experţilor) a oferit un sfat preţios: „Închideţi-vă telefonul noaptea!”.

Pe lângă faptul că îţi scurtează durata de viaţă a bateriei şi te face dependentă de încărcător, obiceiul de a folosi telefonul mobil pe post de ceas deşteptător îţi va afecta şi sănătatea. S-a tot vorbit despre radiaţiile emise de aparatura modernă, la care eşti expusă cu precădere în timpul somnului. Situaţia se agravează atunci când îţi ţii telefonul la încărcat, cât mai aproape de tine, pentru a putea auzi cu claritate sunetul diafan al alarmei de a doua zi.

Nu în ultimul rând, specialiştii au atras atenţia asupra riscului la care te supui atunci când îţi „inviţi” telefonul în pat. Pe lângă faptul că sacrifici minute importante de somn pentru a mai arunca o ultimă privire pe reţelele sociale, îţi vei denatura şi calitatea odihnei. Stimulii din lumea colorată a online-ului îţi ruinează starea de calm şi îţi excită sistemul nervos central! Te mai miri că insomnia este o prezenţă obişnuită în viaţa ta?

Aşa că alege să-ți oferi o binemeritată pauză și renunţă să mai foloseşti telefonul mobil pe post de ceas deşteptător! Investeşte într-un model vintage de ceas sau într-unul minimalist, care se va potrivi perfect în decorul camerei tale, şi scapă şi de povara numărului repetat de alarme, care ne provoacă fiori chiar şi în miezul zilei!

Citeşte aici şi alte sfaturi preţioase despre cum să ai un somn liniştitor!

Surse foto: pexels.com, IStock

Articolul urmator
Visezi des că te înșală soțul? Uite ce înseamnă asta în viața reală
Visezi des că te înșală soțul? Uite ce înseamnă asta în viața reală
Cat de bine gatesti?
Incepe quiz
Cat de bine gatesti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (16)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.