De ce rugăciunile tale fierbinți nu au fost ascultate până acum și cum să schimbi asta

De ce rugăciunile tale fierbinți nu au fost ascultate până acum și cum să schimbi asta
Lorena Pintilie
Vineri, 09.06.2023

Dacă ai simțit vreodată că Dumnezeu nu îți ascultă rugăciunile, trebuie să știi că nu ești singurul/singura. De fapt, chiar foarte mulți creștini trec printr-o astfel de greutate spirituală. Un călugăr ortodox a găsit o explicație la acest blocaj care apare în comunicarea dintre credincios și Dumnezeu. Acesta spune că există câteva „reguli” pe care orice enoriaș trebuie să le respecte pentru ca gândurile lui sincere să ajungă în Împărăția Cerurilor și să fie cu adevărat ascultate.

Iov cunoștea bine această experiență. La fel și David, a cărui rugăciune apare în Psalmi: „Până când, Doamne?” (Psalmi 13:1). Chiar dacă David era un om după inima lui Dumnezeu, credinciosul se regăsea adesea în poziția în care, oricât de multă pasiune, iubire și dorință punea în rugăciunile sale, Dumnezeu nu îi răspundea la ele. Profetul Habacuc a strigat și el: „Până când voi striga către Tine, Doamne, fără s-asculți? Până când mă voi tângui Ție, fără să dai ajutor?” (Habacuc 1:2). Prin aceste versete din Biblie, poți vedea exemple concrete prin care ți se demonstrează că, indiferent de credință și de apropierea de Divinitate, există posibilitatea ca rugăciunile să nu îți fie ascultate. De ce? Pentru că poate Dumnezeu are alte planuri pentru tine, sau poate, pur și simplu, omiți ceva.

Rolul puternic tămăduitor al metaniilor. Cum și câte să faci pentru a primi ajutor divin

De ce experimentezi uneori tăcere apăsătoare din partea lui Dumnezeu? Oare face El diferență între credincioși? Sau există alte motive și scopuri mai mari în spatele tăcerii, pe care un simplu pământean nu le poate înțelege?

Un preot călugăr de la o mănăstire din sudul României a dezvăluit care este, de fapt, „problema” din spatele blocajului spiritual și de ce unii creștini întâmpină piedici când înalță o rugăciune care nu ajunge până la Dumnezeu.

Cât mai mulți oameni merită să știe de ce rugăciunile lor nu ajung acolo unde trebuie. Majoritatea celor care întâmpină această problemă au credință în Dumnezeu, se roagă, iar apoi nimic nu se schimbă în viața lor. De aceea mulți dintre ei își pierd credința, lucru care îi îndepărtează și mai mult de Dumnezeu”, a început să explice preotul.

Dacă tu crezi că Dumnezeu alege să îndeplinească doar unele rugăciuni și să le ignore pe celelalte, te înșeli. Mulți cred că Dumnezeu gândește ca un om. Că El are favoriți, că îi iubește pe unii mai mult, pe alții mai puțin, sau caută să se răzbune, la fel ca oamenii. Lumea trebuie să realizeze că Domnul este iubitor, perfect și vrea tot ce este mai bun pentru noi toți! El aude toate rugăciunile, dar îndeplinește rugăciunile doar celor care nu au ‘blocaje’. Când se zice că o rugăciune nu a fost ascultată, ceea ce s-a întâmplat de fapt este că există un blocaj în acel om care fură din puterea rugăciunii”, afirmă duhovnicul.

Bărbat de vârsta a doua rugându-se lângă fereastra camerei sale.

Întrebat despre ce blocaj este vorba, preotul a spus că se referă la încălcarea celor șapte legi ale lui Dumnezeu. Legile lui Dumnezeu sunt cunoscute de foarte puțini creștini, majoritatea confundându-le cu cele 10 porunci ale lui Moise, date pe Muntele Sinai. Cele 7 Legi ale lui Dumnezeu au apărut cu mult înaintea poruncilor lui Moise, pe vremea lui Noe, când i-au fost înmânate lui și mai apoi fiilor acestuia. Ele mai sunt cunoscute și sub numele de „Legile noahice”, sau „Codul lui Noe”.

Acatistul Sfântului Duh, rugăciunea de Rusalii pentru luminarea minții

Legile lui Dumnezeu apar în Talmud. Inițial, ele includeau numai șase reguli, date de Dumnezeu lui Adam în Grădina Edenului, fiind adăugată a șaptea după Potopul lui Noe.

  1. Să nu negi existența lui Dumnezeu și să nu te închini unui alt Dumnezeu în afară de Cel adevărat.
  2. Să nu blestemi numele lui Dumnezeu.
  3. Să nu îți ucizi aproapele indiferent de greșeala pe care a săvârșit-o în fața ta.
  4. Să nu ai relații incestuoase, adultere, bestiale (zoofilie) sau homosexuale.
  5. Să nu furi chiar dacă ți-e gura înfometată.
  6. Să nu te hrănești dintr-un animal care este încă viu.
  7. Să se înființeze un sistem de drept (instituții care să asigure ordinea și respectarea oricărei legi morale).

Chiar dacă preotul vorbește despre Cele șapte Legi Dumnezeiești, nu putem fi siguri 100% că se referă cu exactitate la acestea, având în vedere că în discuția sa, nu pomenește niciuna dintre ele în mod concret, ci doar le menționează numele, fără să le enumere. Însă toate explicațiile adiacente ale duhovnicului fac să se înțeleagă faptul că despre Codul lui Noe este vorba.

Aceste blocaje apar când omul încalcă una sau mai multe din cele 7 Legi ale lui Dumnezeu. Majoritatea oamenilor cred că pentru a li se îndeplini rugăciunile tot ceea ce trebuie să facă este să vină des la Biserică… să facă fapte bune și să nu facă păcate. Însă, nu este adevărat. Cu siguranță ai întâlnit și tu oameni care fac toate astea și nu li se îndeplinesc rugăciunile. Și cu siguranță ai întâlnit și oameni care NU fac toate astea și li se îndeplinesc rugăciunile, nu-i așa? Pentru că singurul lucru care face ca rugăciunea să se îndeplinească este atunci când vine din partea cuiva care respectă Legile lui Dumnezeu cu gândurile, cuvintele și faptele lui. Când le spun oamenilor despre aceste reguli, ei cred că vorbesc de cele 10 porunci pe care Dumnezeu i le-a spus lui Moise pe Muntele Sinai. Însă nu despre ele este vorba. Legile lui Dumnezeu despre care vorbesc sunt mult mai puternice. Sunt mult mai vechi decât vremea lui Moise și au apărut atunci când Dumnezeu a creat această planetă. Cele 7 Legi simple pe care Dumnezeu le-a creat sunt reguli perfecte care funcționează fără greșeală”, a mai explicat călugărul.

După cum spuneam, există foarte puțini creștini care cunosc Cele șapte legi ale lui Dumnezeu, deoarece nicăieri în Biblie nu sunt numite astfel. Preotul a mai afirmat că menirea lui pe Pământ este să ușureze crearea conexiunii dintre om și Divinitate, tocmai de aceea își dorește ca toți enoriașii să cunoască detaliile ascunse ale Scripturii, așa cum sunt și Legile Domnului.

Regulile Lui nu au fost clarificate și acest lucru a adus multă confuzie creștinilor din întreaga lume. Scopul meu dat de Dumnezeu este să le folosesc ca să ajut oamenii care vin la mine să-și ‘elibereze’ blocajele care întârzie sau nu dau voie rugăciunilor lor să se îndeplinească. Aceste Legi sunt foarte simple, însă și foarte puternice. După ce oamenii le înțeleg, încep să își vadă rugăciunile împlinindu-se rapid, una câte una”, spune el.

Fetiță îngenunchiată lângă vitraliul unei biserici în timp ce se roagă cu mâinile împreunate.

Acatistul Sfântului Ciprian: când să îl citești și cum te ajută

Întrebat de ce oamenii nu le cunosc, duhovnicul a răspuns că ele nu sunt menționate nicăieri pe nume, nici chiar în Biblie. Sunt „ascunse” în spatele pildelor și poveștilor din Scriptură, iar enoriașilor cărora le lipsesc cunoștințele necesare nu le pot recunoaște. „Nu ai auzit despre Legile lui Dumnezeu din simplul motiv că nu sunt menționate pe nume. Ele sunt ascunse în spatele multor pilde și povești din Biblie. Iar multor oameni le lipsesc cunoștințele necesare pentru a le recunoaște. Cu toate acestea, strămoșii noștri le foloseau conștient pentru ca Dumnezeu să le ofere fericire și liniște sufletească, bani, iubire și protecție în vremuri nesigure. Este incredibil cât de ușor și repede ți se schimbă viață când dai la o parte blocajul care întârzie sau nu dă voie rugăciunilor tale să se îndeplinească. Iar singurul mod prin care se poate întâmpla asta este înțelegând și respectând Legile Sale”, menționează duhovnicul.

Astfel că, acum că știi și tu aceste detalii importante despre legătura dintre blocajele spirituale, conexiunea cu Dumnezeu și ascultarea rugăciunilor, poți începe schimbarea înspre bine. Respectă Legile lui Dumnezeu, fii un om bun, crede din toată ființa, iar rugăciunile tale vor ajunge până în Împărăția Cerurilor fără probleme. Cel mai important, însă, este să ai răbdare! Chiar dacă rezultatele nu vin imediat, încrederea, dragostea și smerenia în fața lui Dumnezeu vor crea un pământ fertil pentru rugăciunile tale.

Surse foto: Pixabay 

Surse articol: Trezirea Spirituala, Evrei.ro, Monoteismul Blogspot, Open the bible, eBiblie

Articolul urmator »
Eva nu a fost prima femeie a omenirii! Cine a fost, de fapt, prima soție a lui Adam și de ce a fost ștearsă din religie
Eva nu a fost prima femeie a omenirii! Cine a fost, de fapt, prima soție a lui Adam și de ce a fost ștearsă din religie
Ramona Jurubita | Joi, 14.12.2023
Incepe quiz
Ți-ai întâlnit iubirea vieții până acum?
Ți-ai întâlnit iubirea vieții până acum?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (5)

Ne găsești pe