De ce să nu îți încarci telefonul în mașină

De ce să nu îți încarci telefonul în mașină

Redactor Divahair.ro

Indiferent dacă te afli într-o călătorie lungă sau că ești blocat/ă în trafic pe zilnicul drum casă-muncă, să vezi că nu mai ai nici îndeajuns de multă baterie la telefon este o adevărată tragedie în desfășuarare. La prima vedere, poate părea un gest inofensiv, ba chiar nesemnificativ să conectezi telefonul la portul USB al mașinii. Dar, dacă nu ești într-o situație cu adevărat disperată, încărcarea iPhone-ului tău în timpul drumului cu mașina dvs. ar putea fi o mare greșeală. Chit că te așteptai sau nu la concluzia asta, încărcarea iPhone-ului folosind alte cabluri decât acela original – asta însemnând, automat, că și acela din mașină este pe lista neagră - ar putea să-i strice bateria.

Telefon care se incarca in masina

De ce asta? Pentru început, portul USB al mașinii tale furnizează probabil mai puțină energie electrică decât este necesar să încarci telefonul. Ca urmare, telefonul tău s-ar putea să se blocheze în timp ce se încarcă sau, cel mai rău, să nu se încarce deloc. Majoritatea oamenilor care își încarcă telefonul în drumul de la muncă spre casă sau viceversa observă clar că nivelul bateriei crește extrem de puțin în acest răstimp. Și asta deoarece telefonul folosește mai multă putere decât încărcătorul mașinii poate oferi.

Sau dimpotrivă: dacă folosești încărcătorul auto brichetă pentru a-ți încărca telefonul, ecistă riscul ca acesta să primească, deodată, mult mai mult curent decât ar trebui. O brichetă auto poate da până la 10 amps, în vreme ce majoritatea încărcătoarelor obișnuite oferă de la 1 la 3 amps. Un încărcător care funcționează cu probleme va oferi curent inconsistent telefonului, rezultând în diferite probleme – de la supraîncărcare, încingerea bateriei, daune la nivelul componentelor interne sau, în ocazii destul de rare, distrugerea pe loc a telefonului în cauză.

De asemenea, trebuie să mai ții cont de un lucru: dacă îți încarci telefonul când ești pe drum, vei consuma și din bateria mașinii. Asta nu e o mare problemă pentru modelele noi de autovehicule. Dar dacă ai un model mai vechi, ar fi indicat să eviți să consumi și așa bateria mașinii tale.

Concluzia? Fă alegerea corectă și sigură și așteaptă până acasă ca să îți încarci telefonul, dacă nu vrei să îi scurtezi, fără să vrei, viața.

 

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Ecstatic dance: ce înseamnă și ce beneficii îți aduce?
Ecstatic dance: ce înseamnă și ce beneficii îți aduce?
Ce masina ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce masina ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.3 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.