De ce să nu mai folosești niciodată alarma de la telefon

De ce să nu mai folosești niciodată alarma de la telefon

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Telefoanele mobile au devenit indispensabile în viața noastră de zi cu zi. Le folosim pentru multe sarcini, atunci când spre exemplu comandăm mâncare, aplicăm la un job sau căutăm anumite informații. Pare că viața s-ar opri brusc în loc dacă le pierdem din vedere pentru o secundă. Și setarea unei alarme de trezire este o acțiune pe care multă lume o face face. Te-ai gândit vreodată că există anumite riscuri și că ar fi mai bine să alegi un ceas deșteptător?

Ei bine, recunoaște, în câte nopți nu ai adormit cu ochii în telefonul mobil? Este ultimul gest pe care multă lume îl face înainte de a adormi, dar care face foarte mult rău. Chiar dacă poate nu obișnuiești să scrolezi pe rețelel sociale sau să trimiți mail-uri înainte de culcare, prin simplu fapt că apeși butonul de amânare  și te uiți la ecranul cu lumină albastră, după ce sună alarma îți poate afecta calitatea somnului și poate duce la apariția insomniei. 

Îți poate afecta obiceiurile matinale

Atunci când ai pus mâna pe telefon dimineața, începi să verifici automat e-mailurile și mesajele. Și, cel mai probabil, vei petrece minute în șir făcând acest lucru, iar astfel nu îți va mai rămâne timp pentru obiceiurile matinale cu adevărat importante, precum micul-dejun, meditația sau sportul.

Poate fi greu să auzi alarma

Din cauza faptului că sunetul nu este al fel de puternic precum cel provenit de la un ceas deșteptător, îți poate fi dificil să îl auzi. În plus, suntem cu toții obișnuiți cu sunetele pe care telefoanele noastre le produc în timpul zilei, deci poate fi aproape imposibil ca acestea să ne trezească dintr-un somn profund. 

Citește și: Numărul de telefon ne spune ce vârstă ai. Testează acest truc!

Poți rămâne fără baterie

Alarmele de pe telefoanele mobile nu vor funcționa când bateria este descărcată, așa că, dacă nu îți dorești să întârzii la job sau la o întâlnire importantă, ar fi bine să folosești o alarmă reală, precum cea a ceasului deșteptător. Chiar dacă, cel mai probabil, faci întotdeauna tot ce este posibil pentru a-ți menține telefonul mobil încărcat, este posibil să nu observi că bateria este descărcată înainte de a te culca. 

Surse articol: BrightSide / The Guardian / Lifehacker

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Lidia Fecioru a vorbit, mai clar ca oricând, despre rolul femeii în viața bărbatului: „Femeia este norocul bărbatului de a face bani. Este normal de la mama natură”
Lidia Fecioru a vorbit, mai clar ca oricând, despre rolul femeii în viața bărbatului: „Femeia este norocul bărbatului de a face bani. Este normal de la mama natură”
Cu ce zodie nu ar trebui să fii niciodată?
Incepe quiz
Cu ce zodie nu ar trebui să fii niciodată?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.